Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším rekonstrukci koupleny v RD. Mám stěny, které jsou přestěrkované a bude se dělat SDK podhled, obklad a dlažba. Nad obkladem bude mezi obkladem a SDK stropem pruh (nevím jak vysoký...), který bude ve finále vyštukovaný. Jak postupovat a proč? Například:
A/ nejdřív SDK, pak obklad a pak štuk
B/ nejdřív SDK, pak štuk a pak obklad
C/ nejdřív obklad, pak štuk a pak SDK
Děkuji moc.
Tieto obklady, ktore nie su v plnej vyske, to som nikdy nepochopil. Aku to ma vyhodu? Za mna same nevyhody :
- lacny vzhlad stylu "nemam peniaze na dalsi stvorak obkladu"
- nemoznost umyvat a cistit celu stenu
- riziko zaspinenia alebo namocenia alebo vytopenia
- ako mate rieseny sprchovy kut alebo skrinku nad umyvadlom?
Děkuji za komentář. Zvážím dát obklad až ke stropu.
Dal byste první obklady nebo první SDK? Děkuji.
- může to být vnímáno i naopak – hraju si na hogofogo, mám obklady až do stropu
- čím zašpiníte stěnu ve výšce nad 2 metry? čistíte a myjete stěnu i v jiných místnostech, třeba v kuchyni?
- zabíjíte v koupelně prase a stříká krev až na strop? proč si nedáte obklad i na strop? (riziko namočení a vytopení – nerozumím...)
- sprchový kout bude mít obklad do stejné výška jako koupelna (světlá výška místnosti bude 2,6 m), stejně tak bude obklad u skříňky nad umyvadlem
Suhlasim, je to vkuse kazdeho realizatora, ale mne sa to subjektivne nepaci, ak je v sprchovom kute obklad po strop a potom zrazu inde len do vysky 2m. V rodinnom dome je to jedno, ale v panelaku, ak vas vytopia, po obklade to stecie, na stuku to necha flaky.
Docel dobrá úvaha-v koupelně je obklad jen do dvou metrů od podlahy pak pruh cca50cm štuku tak a teď vysvětlete jak se vytopí tím pruhem od 200cm do cca25 cm sousedi?! To stříkáte zahradní hadicí na onen naštukovaný pruh?
Nepochopil jsem jednu věc. Když máte stěnu přestěrkovanou (a není jasné jakou stěnu?!) , tak proč ji ještě nahoře štukujete? Váš dotaz znamená víc otázek, než odpovědí. Jako ostatně u všech laických dotazů . Položte dotaz přesněji, nebo to i nakreslete. Na takto položený dotaz dostanete odpovědi všech možných variant.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.