Chceme udělat odtah digestoře do ventilace, budu to dělat na zadní odtah, jaký průměr tam dát aby to šlo napojit? Případně jaký přesný průměr je ne digestoři? Je možné dát do zdi spojku na trubky na průměr 125mm?
také jsem řešil podobný problém na dálku a to bylo Nepříjemné, nikdo mi nechtěl říct nic Prodejce ventilace mě odkazoval na bora cz, tam samozřejmě být tak maximálně poslali návody, já jsem stále nevěděla jestli to je vnitřní nebo vnější...
Prostě hrůza, akorát vím že do Boku byl větší a dozadu a nahoru menší
Kupte si ten digestor a vsetko zmerajte, aby ste neboli potom prekvapeni. Teoreticky by 125mm malo staci, zalezi na konkretnom modeli. Ak je v plane napr prirazit digestor zadnou stenou na mur, tak to nemusi vyjst kvoli nejakym redukciam. Vykonnejsie modely maju aj 150mm potrubie.
km
1/ vzduchotechnicke a odpadni potrubi neni kompatibilni, presto, ze oboji bude 125, vzajemne pasovat pravdepodobne nebudou 2/ urcite bych nechal potrubi koukat ze zdi a dle potreby zarezaval 3/ zalezi na tom jakou mate digestor a jakym zpusobem ji napojite, zda pouzijete nejake alu flexi potrubi nebo nejaky plast. flexi asi nevrazite do hrdla, ale naopak prevleknete, proto za me nechat trcet
Dělám to tak, že dostanu do ruky digestoř a podle toho, co změřím, dělám otvor ve zdi. Můžete ale také postupovat podle technické dokumentace k digestoři, kde nějaké rozměry bývají - ale ne všechny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.