Dobrý den, před pár dny jsem zde řešil problém s kapající vodou za umyvadlem (viz. poradte.cz/... Jelikož problém nepřestával rozhodl jsem se umyvadlo sundat. Za zdí je naprosto sucho, ale na umyvadle jsem našel otvor, který nevím k čemu slouží viz obrázek. Navíc bylo umyvadlo zevnitř plné vody. Nevíte jak se mohla voda do tohoto otvoru dostat a k čemu otvor slouží? Když jsem tímto otvorem nalil dovnitř vodu, tak voda začla vytékat z přepadu do sifonu. Myslíte, že může být v přepadu umyvadla díra, kterou mohlo zatékat dovnitř umyvadla a tímto otvorem voda vytékala ven? Již jsem objednal nové umyvadlo ale stále mě zajímá k čemu otvor slouží a jak se dovnitř umyvadla mohla dostat voda. Děkuji.
Jednou jsem v pořadu pro kutily viděl, že byl problém přítomnost vody pod toaletou, žádná prasklina, bylo to způsobený tím, že materiál toalety, ten porcelán, je porézní a všude, kde je voda měl být potažen povrchovou úpravou, ale někde nebyl, nasákl se a voda pak odkapávala pod něj v místě, kde je porcelán opět bez povrchové úpravy, u podlahy. Možná, že je u toho umyvadla někde porušená nebo nedodělaná povrchová úprava. Výměna umyvadla by to měla spolehlivě vyřešit. Díry jsou odvětrání vnitřku při vypalování.
Otvor na umyvadle muze slouzit pri vyrobe umyvadla. Prakticky nema vyznam. Bylo umyvadlo po cele delce zasilikonovane zeshora? Nemohla tam zatect voda pri provozu?
Když jsem tímto otvorem nalil dovnitř vodu, tak voda začla vytékat z přepadu do sifonu.Sám jste si odpověděl-někde vevnitř je prsklina či přímo dírka a z přepadi tekla vodo do "kostrukční dutiny a pak až ji bylo dost tekla ven. jen dotaz-kdy se to asi tak stalo? kratší dobu po montáži umývadla nebo po dlouhé době. Pokud krátce-pak je to výrobní vada, pokud po dlouhé době tak "se to nějak rozbilo" byť si nedovedu představit jak.
V přepadu nejspíš díra nebude, jen máte špatný vtok se špuntem, který nemá z boku díru. Jsou vtoky pro umyvadla s přepadem a vtoky pro umyvadla bez přepadu. A vy máte ten špatný. Když necháte vodu odtékat přepadem, voda nemá kudy přes vtok odtéct do sifonu a pak odtéká tou plnící dírou, kterou jste našel v zadní části umyvadla.
jakub
Dobrý den, také mě tato možnost napadla ale na umyvadle byla výpusť click - clack s takovým výřezem, který jsem podle obrázku dohledal, že by měl být pro umyvadla s přepadem.
Ještě je další možnost, že často napouštíte vodu při zašpuntování, že voda začne přetékat přepadem a protože může být ucpaná díra z boku vtoku, vnitřní prostor umyvadla se naplní.
jakub
Dobrý den, je mi jasné, že když poteče voda do přepadu, tak zároveň bude vytékat do vypusti umyvadla, ale jestli tomu dobře rozumím, tak v přepadu je ještě nějaký otvor, kterým se voda může dostat do meziprostoru umyvadla?
Asi jste neporozuměl. Přepad = otvor , kterým přepadává voda do dutiny umyvadla a odtud teče bokem vpusti ( musí tam být díra v kovu) do sifonu. Žádný jiný otvor tam není, kromě výrobních a ty jsou vzadu nahoře. Umyvadlo je příliš mělké, takže to pak vytéká, kam nemá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.