Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měděná nádoba

Od: rumicek® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, snažím se najít měděnou nadobu tvaru zhruba ohniště nebo lavóru na výrobu fontánky. Nádoba by měla mít v průměru tak 50-60 cm, výsku kolem 10-15 cm. Teď tam je ohniště, ale to strašně rezne a ucpává jak filtr tak samodné čerpadlo.
Zatim jsem našel jedinou vhodnou nádobu na jednom kanadském webu, ale nechtějí posílat do zahraničí; stejně by mě odradilo poštovné:) Možná by to vyrobili výrobci minilihovarů a minipivovarů, ale opět by mě odradila cena

Pro představu připojuji obrázek.

Měděná nádoba

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, (drahá) měď "chytne"časem měděnku a bude to zelené/ošklivé. Sice to asi nechcete, ale já bych si k tomuto účelu vybral kulaté umyvadlo (porcelán, plast, kámen či mramor). Je to jen můj návrh a více viz odkaz. Zdravím!
google.com/...
doplněno 24.07.24 18:36: rumicek - byl to jen nápad a chvilka vyhledávání. Jestli znáte nějakého kameníka, tak by mohl mít hotové zahradní květináče nebo koryta, resp. vyrobil by to přesně podle Vašeho požadavku. Možná by to udělal i keramik. Takže, možnosti tu jsou .
doplněno 24.07.24 20:23: rumicek - babička měla v kuchyni tzv. mycí stůl (na mytí nádobí) a tam byly dva velké měděné škopky. Možná by se něco takového dalo ještě najít někde na šrotišti a levně odkoupit. A jinak - neupínejte se jen na tu měď a zvažte i jiné materiály a tvary (nemusí to snad být jenom kulaté).
hodnocení

Na umyvadla jsem koukal, třeba tohle bych bral, ale ona jsou buď malá (do 40 cm) nebo oválná.

hodnocení

Dík za typy, bral bych i jiné materiály, jen si neumím představit na té noze jiný tvar. Původně jsme měli porcelánovou mísu, byla fajn (i když se blbě přidělávala:) Koukal jsem i po skle, že bych ho zvenku natřel. Jen ta měď mi stále připadá nejlépe uchopitelná.

hodnocení

2x

Dobrý den,

a co něco takového - z nerezu, 40cm průměr, výška 13cm - gastronom.cz/...

Nebo dřevěná (bylo by nutné hodně ošetřit) - lastel.cz/...

O něco dražší ale určitě nezrezaví ani neshnije :D - jezirkabanat.cz/...

hodnocení

Kdyby byla nerez mísa alespoň 50 cm, hned ji beru. Dík, to vypadá na dobrý nasměrování, na nerez můži dát brynýr.

Já su tele, jsem četl a pak hledal 40cm *zed* ale jsou i 50cm :) jedna náhodně vybraná s 15cm hloubkou. Ale je jich mraky:) kucharskepotreby.cz/...

hodnocení

0x
Něco takového?
allegro.cz/...
hodnocení

I tohle bych bral, ale je to železo:(

hodnocení

0x
Cortenová ocel:
jezirkabanat.cz/...
venkovni-ohniste.cz/...
Nebo výrobci měděných kotlíků na pálení.

doplním tomkk

je tu i váš rozměr

hodnocení

Cortenová ocel není moc vhodná na nádobu s vodou, je jen "povětrnostně odolná". Když bude v nádobě stále voda, normálně rezne. Takže nátěr na bazén a každoroční údržba - a tomu se chci vyhnout:)

Prosím ne - Corten / Cortenová ocel vypadá hnusně na suchu i pod vodou. To nikdy.

Ano, teda nie! Asi som starý, ale môj dojem z dizajnových (a určite nie lacných) cortenových prvkov modernej architektúry je, ako by boli čerstvo privezené zo zberných surovín.

km
hodnocení

0x

Měď bude drahá a nebo moc tenká.
Vše co si necháze vyrobit bude drahé.
Hledal bych hotovou keramiku.

km

tohle když si uříznete, ale budeš to menší průměr:
aukro.cz/...

" měděný kotel""měděný lavor""měděné umyvadlo"

hodnocení

0x
Odřízl bych kus (horní část) vnitřní nádoby ze starýho bojleru, smalt by mohl ještě nějakou dobu vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]