Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní parapety

Od: lukes odpovědí: 21 změna:
Potreboval bych poradit,koupil jsem byt,kde nova plastova okna nemaji parapet,ale jen dlazdice misto parapetu..Jaky je prosim postup doplneni plastoveho parapetu?Muzu tam ty dlazdice nechat? a pouze na ne dat novy parapet?kdyz bych to takto udelal je tam cca 1 cm volneho prostoru,cim by se to melo vyplnit prosim..?diky ta rady
Vnitřní parapety
Vnitřní parapety #2
Vnitřní parapety #3

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x

Ještě bych doplnil fotku vzhůru nohama ať je to komplet. Já bych ho tam nechal, ale jestli se vám nelíbí vemte ho kladivem a přilepte místo něj plastový .

To je fakt, příšerné fotky, samé rohy, ale ani jeden kvalitní celkový záběr. Jako kdyby tazatel ani neviděl co nám ukazuje. Navíc není problém fotky otočit do správné pozice, když jsou zde od toho tlačítka. Ale předem zkontrolovat co chci uveřejnit také není na škodu.

hodnocení

1x
Žulovej parapet, co chceš víc.
Je tedy hodně blbě zadělanej. Dávat plastovej parapet místo žulového, to je úplně proti přírodě. Něco jako vyměnit špaletový okno za plastový.

Já bych spíše než žulový řekl že je to teracová deska

diesel - souhlas, ale i tak jsou parapety špatně nasazené. Mají být pod rámem, ne až pod tou lištou.

Ferax. Ono asi nejspíše kdo zaměřoval okna, tak špatně zaměřil a při osazování to pak ještě posadily výš aby nemuseli dorovnávat nadpraží a nedali si již ani práci se začistěním dole. Tedy dle mého úhlu pohledu.

Možná teraso, možná žula, bůh suď.

Ferax - jak parapety pod rámem? Parapet se dává po okně a do falce v rámu, nebo to je u vás jinak?

jenyk - kdo chce, ten tu mezeru vidí. A dokonce už jsou fotky i otočené.

Chtěl bych vidět u teraca ten falc. Ale stačí pořádně podložit a dobetonovat.

ferax - možná si jen nerozumíme. V parapetu žádný, ať je z čehokoliv žádný falc není. Falc je na spodku rámu, do kterého se dává samotný parapet. Nebudeme se pouštět do speciálních záležitostí, kdy se třeba u dřevěných oken dělá dole drážka, to sem teď nepatří.

Tady jde o to, že když dá klasický plastový parapet , tak jak se má, tak původní parapet bude vidět. Tedy elegance nula. Plastový parapet s vyšším nosem nesežene. Tudíž původní parapet dát pryč a nový podložit podle potřeby a přilepit. Nebo nechat udělat dřevěný parapet s vysokým nosem.

jenyk - Na druhé fotce, je ta mezera vidět. Odhadem tak 3 cm. Stačí parapet vybourat, pak napasovat (přizvednout) pod ten rám, podložit těch pár centimetrů pro usazení, podbetonovat a po stranách pak dočistit maltou a zbytek doštukovat. Tak jsem to nedávno dělal na chalupě.

hodnocení

0x

Já jsem takový parapet měla. Není to šutr, ale něco, z čeho se dříve vyráběly v obytných domech, schody. Žula ani náhodou. Byl nesmírně studený a to nemluvím o tom, že byl nehezký. Ale dostat ho ven a jiný na jeho místo, aniž by se okno pohnulo, není tak jednoduché. To chce někoho odbornějšího, než je zedník. Někoho, kdo okna vyměňuje.

není třeba "neco odbornějšího než zedník" je to normální teracová deska která se rozibje ajn cvaj, ale je škoda jii rozbít!

To bude chtít pana Lorence. Takovýho zedníka široko daleko neseženete.Bere deset korun na hodinu. To je fachman.

mate59
hodnocení

0x

Něco podobné jsem řešil,nalepil jsem tam plovoucí podlahu a lištu.

Tak s tím bych se nechlubil.

hodnocení

0x

Já bych to nechal tak a pokud opravdu chcete plast tak přímo na tu teracovou desku nebo na ty skleněné? desky , které jistě jsou také na té teracové desce. Popř zdemontovat a jen začistit a nechat být bez parapetu!

km
hodnocení

0x

dle popisu a fotek tam parapety máte, nechal bych to tak
plastové parapety nejsou nic moc hezkého, je to jen nejlevnější řešení

hodnocení

0x

Je tu len jedná možnosť a to na pôvodný parapet dať plastový. Plastový by sa prehýbal,by nebol vypodložený. Medzeru vypodložte styrodurom, no čelo plastového parapetu vám neprekryje ten pôvodný parapet,čiže to bude vidieť. Je tu ešte možnosť ten pôvodný parapet prelepiť vodeodolnou tapetou alebo fóliou.

hodnocení

0x

Nový plastový parapet zasunete do polodrážky rámu okna tak, aby byl co nejvýše. Zapění se PUR pěnou. Nejdříve musíte vyklínovat a zatížit. Pak teprve pěnit. Pokud tam máte ještě 1cm rezervu, bude to právě tak tak stačit na PUR pěnu. Pokud nový parapet s nosem nezakryje původní "kamenný" teraccový , musí se původní teraccová deska vybourat.

29.07.24 22:44
Vnitřní parapety #4

hodnocení

0x

Pokiaľ tam pôvodný terracový parapet naozaj nechcete, odstránil by som ho, nahradil napresno vyrezaným extrudovaným polystyrénom pre vypodloženie a izoláciu a na to usadil plastový parapet.

Okno je je na výšku malé a zle usadené. To béžové nevkusné v jeho spodnej časti je podkladový profil. K nemu má byť ten parapet prirazený z boku. Nie na ňom položený ešte s vypodložením. Môže (ale nemusí) tam vznikať tepelný most. Zase, na parapet sa toho zmestí viac, a stále otvoríte okno. *frajer*

Cez zimu by som to pozoroval. Ak sú okná zapravené správne aspoň z vonkajšej strany, snáď sa na ňom nebude kondenzovať voda a nebudú tam kvitnúť plesne. Ak by to bol problém, von s ním. Ak nie, to terraco sa dá, každopádne vyčistiť, vytmeliť a navoskovať a vyzerá pomerne k svetu. Podkladový profil okna by som prekryl nejakou krycou lištou z bieleho PVC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]