Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

THE BEST Sousedka

Od: kacenka13* odpovědí: 38 změna:

Dobrý den poprosím vás o radu.

Sousedka, která je v invalidním důchodu se rozhodla že bude všem v baráku znepříjemňovat život.Pro popsání této osoby:Budou se dělat nová okna - neni potřeba!Bude se dělat zateplení - neni potřeba!Vymaluje se vchod - neni potřeba atd. atd, jelikož jsme společenství vlastníků tak se nemůže nic, protože ONA nesouhlasí.

Bohužel si před pár lety pořídila uřvanýho jorkšíra a zjistila, že nejvíc lidi naštve když bude dělat bordel v noci.Takže z prvního patra zásadně v podpadkách si zavolá výtah, kdokoli jde venčit a je to zhruba vždy ve 4, v 5 v 6 a v 7 ráno, to znamená že vzbudí celý barák(výtah je starý tento rok by mělo dojít k výměně, tak si dovedete představit co je to za rány) a třískne dveřmi tak, že by to neuměl Rambo.

Snažilo se 1. patro jí poprosit o tišší jednání v noci, prý má na venčení právo a pokud chtějí klid mají se odstěhovat na samotu do lesa.8. patro už se ani nesnažilo o domluvu, rovnou poslalo stížnost ale paní dostala pouze domluvu.

Moc prosím o radu co dělat?Jasme zoufalí, potajmu se scházíme na chodbách a všichni na ní schodně nadávají, jedněm vadí kvůli hluku, druhým kvůli nevychovanému psu a jejím řeznickému chování...a nejvíc mi vadí, že tolik lidí je kvůli ní nešťastnýcha nikdo s ní nic nezmůže...je to přeci o přístupu, já když se vracím v noci domu tak jdu po špičkách dveře zavírám potichu, prostě jsem normální ohleduplný člověk co nechce obtěžovat.ona ne podle mě má radost že může škodit

Moc děkuji za nějaké návrhy jak s ní trošku bojovat:D

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Bude to rozhodování těžké. Chápu, že všichni se chcete v noci vyspat a ta paní Vás ruší. Já to vidím zkusit po dobrém. Určitě ví, že se o ní za zády šušká. Jak by bylo Vám osobně, kdyby si o Vás všichni šuškali. Zkuste se přemoci a poptat se na pejska, pochválit ho, Zeptat se zda mu můžete dát piškotku. Půjde pomalu, pozvolna, ale po dobrém se udělá víc. Každý chceme, aby s námi lidé jednali a nešuškali za zády. Ona je sama proti všem a proto se chování takto vyhrocuje. á pocit, že je ,,nepotřebná,, tak chce ukázat, že potřebná je, např. k rozhodnutí o zateplení domu apd. No je to můj názor, PT /stařenka/

Jojo. Dobrej napad s tim piskotem.

A kdyz bude souhlasit, tak se ji jeste zeptejte jestli ma ten piskot byt sladky nebo napusteny jedem na krysy. Ze to zalezi ciste na ni a jejim pristupu k zatepleni...

To vyleti z kuze.

A mate pravdu, ze je to o pristupu. Tak ji ten pristup trochu zprijemnete. Takova sirka zastrcena do zamku dveri udela s pristupem (do bytu) divy.

Kdyz tak rada jezdi v noci vytahem, tak si jednou pockejte a az do nej naleze, tak vypnete jistice v baraku. Po par hodinach ve vytahu si uvedomi, ze ve starem vytahu v noci se nevyplaci jezdit...kdykoliv se cokoliv muze porouchat...

Hlavne si ale predem, nez s ni jakkoliv budete trosku bojovat (jak Vy pisete), zjistete, jak velke a silne ma vnuky. Abyste se pak treba nedivili...

marketa115*

To je mazec, to snad né!*hej*To by bylo krutý na tak hodnou paní. *smich* Spíš bych piškotek nabídla jí, po sladkém mývá člověk lepší náladu. *klik*

stetinac

A proč né? Na hrubej pytel ještě hrubší záplata. Pán je ještě s těma radama docela mírnej.

kacenka13*
hodnocení

No nejradši bych jí to udělal třeba s těma pojistkama, na to nemám náladu a asi ani žaludek:(

knopka*

A až bude volat o pomoc tak aspon uvidí jak ji mají sousedi rádi že ji nikdo nepřiběhne na pomoc *frajer*.

hodnocení

0x
Společenství má zřejmě nějaká pravidla o domovém pořádku, užívání bytu a výtahu, opravách a podobně. Takže žádné šuskání, dejte si Vy postihnutí spolu kafíčko nad těmi pravidly či zásadami, co všechno porušuje. Potom jí třeba doporučeným listem vyzvat, aby se toho a toho konání zdržela a upozornit jí na sankce, které by jste také v tom
Pořádku měli mít. A nad koňakem si dohodněte rozvrh služeb na vypínání toho výtahu a rozdejte vatu do uší, aby jste vydrželi co nejdéle, až začne ječet.
Otázka: plati za výtah? Nedají se výtahové dveře na 1. p. zablokovat?
kacenka13*
hodnocení

Za výtah platit začala platit nedávno ale nikomu nedokáže vysvětlit proč s ním pořád jezdí když jinak chodí v 10 cm podpadcích...Je to těžké, domovní řád co visí dole u výtahu! je 100letý a je tam pouze že 10-6 se musí dodržovat noční klid, kvalifikace co se do toho počítá už tam není.Správce je mezi námi "postiženými" takže ten nám doporučil sepsat stížnost na město..jenže na druhou stranu co se jí může stát?přijde někdo z města bude na ní dělat tytyty?

Bloknout výtah asi jde ale za druhou paní co tam bydlí jezdí dcera s vnoučkem+kočárek, to bude zase omezovat další lidi a to nikdo nechce...

stetinac

Však ten výtah nemusíte bloknout nafurt, ake jenom v noci. Nebo paní s vnoučkem jezdí ve 4, 5, 6 nebo 7 ráno? Je přece zjevný, že ta madam to dělá naschvál, se psem se opravdu nemusí chodit každou hodinu ven, teda pokud nemá srajdu.

Není ta vaše sousedka podobnýho typu jako todle:

kacenka13*

Tenhle typ by mě taky asi nepobavil :)

stetinac

Nejdřív mě to vyděsilo, mít takovýho souseda, to už bych byl v šuplíku za - v lepším případě - těžký ublížení na zdraví. Ale pak jsem se koukl dolů do diskuse k videu a zjistil jsem, že je to hraný. Nějaká reklama na pojišťovnu, myslím že Direct.

halik
hodnocení

0x

při přečtení titulku tématu už jsem si dělal laskominy, že tu někdo dává odkaz na nějaké lechtivé fotos svý fešný sousedky... a ono prd. Je to o nějaký starý rachejtli s čoklem.*pivo*

myslim, že postačí malá finta,když někdo po 22.00 hod v posledním horním patře přivolá výtah a dá mezi dveře a kabinu papírek, tak, aby se nedovřely zcela.Paní půjde po svých a navíc se jí dole nic nevotevře a nemá čím mlátit. Já bydlet nahoře bych to v klidu dělal every day. A ráno papírek oddělat.Máme tu také jednoho hendicapovaného a jeho pes je hroznej "pičus"pořád štěká jako debil, aledá se to tolerovat, resp. snažíme se.

hodnocení

0x

Zdravim axusova rada je asi nej co zde nekdo napise:D

Co sy tyce psa, tak va panelaku jsme to nedavno resili gothaiem(levny salam) nalozeny den v projimadlu..pes pul dne stekal na balkone takze dal za vdek cemukoliv dobremu no a pak byl tyden ticho a lezel nezral...takhle jsme to resili mesic az pes prestal na balkon sam chodit, a z bytu nastetsti slyset nejde...

marenka*

Tak s tím nesouhlasím. *zed* gothaj dát paničce, ale pes za to nemůže.

halik

Kdo ví, kdo ten salám nakonec zbaštil...:)

kacenka13*

Přesně pes za blbou paničku nemůže:(Prosím nevíte někdo kde najít přesné znění nějakého zákona o nočním klidu nebo jak je povinnen se soused chovat?Napadlo mě ještě na ní použít ráznější domluvu a vychrlit na ní nějaký paragrafy...díky

marenka*

Našla jsem tohle: Rušení nočního klidu je přestupkem podle §47, odst. 1, písm. b) zákona 200/1990 o přestupcích (tzv. přestupkový zákon). Noční klid by měl být dodržován v rozmezí časů 22:00 až 6:00. ;)

kacenka13*

Moc děkuji:)

topka*

Ahoj Kačenko,

to video mě tedy opravdu rozesmálo. To je úleva...

Přesto, můj názor je, že možná ta paní v invalidním důchodě je nemocná, stále sama a celý barák si o ní šušká... Je ta šuškanda ještě stále založena na pravdě když s ní nikdo nekomunikuje? A dá se takhle s ní dohodnout? Nešlo by to alespoň tu a tam říct "Jak se dneska máte?" Třeba by pak spíš přišla na to, že se nechce hádat a možná by i ustoupila? Co když situace se Vám trochu zvrhla do pomlouvání? A chtěla bys být na jejím místě? Jak bys pak reagovala, jak se obhájila " proti všem "? Neříkám, dodržovat zdvořilý odstup je mezi sousedy základ, ale trápit se nad ní? A pak trápit jí? Kam to vede?... Řekni.

kacenka13*
hodnocení

V tomhle máte pravdu a já jsem i člověk, který by tuto cestu volil nejraději...Ale s ní to opravdu nejde. Je to opravdu ten typ co si neustále stěžuje, někdo otevře okno, ona ho jde zavřít,nasázela jsem kolem vchodu afrikány, že to tam bude hezkčí, ona je vytrhala.To není přátelské - sousedské chování... když přijede její syn tak řve na celý barák :Mámo doprd*** hni tou pr*** a pojď, kdo na tebe má pořád čekat?A ona na něj:Se nepos***..takhle by se k sobě syn a matka chovat neměli,nemyslíte?

marenka*

Kačenko já vám rozumím. Já mám sousedku, která neřve, nedělá naschvály okatě, ale trápení mám taky. Má kočky, smrad po chodbě a co udělám? Nic. Na moje výtky mi řekne, že to dělají kočky zvenčí. Moji psi kolikrát na chodbě chytí blechu, díky tomu, že jsou ošetření, tak blechu většinou chytím, protože jim sedí na kožichu a do psů se jí nechce. Ale je už v bytě. *zed*Neumí zavírat dveře, tříská s nima a já se vždycky leknu, leknou se psi a je po klidu. Já vím že je to hloupost, ale když v neděli, po obídku, jen tak ležím a relaxuju, tak taková rána párkrát do hodiny naštve. Nedávno jsem si myslela, jak začala být hodná, dovolila nám chodit na zahrádku (jedna ze tří, které jsou okolo baráku a všechny její) aby psi mohli na sluníčko, jen tak ležet, ona ta zahrádka má 4*5 metrů. Tak jsem si tam udělala sedátko, dvě cihly a na ně starý kus dlažby a hle. Na mé sedátko se hned umístila kytka v květináči, s dalšími květníky rozesetými po těch pár metrech, takže tam zas nechodím, aby to psi neschazovali. V chodbě bordel, odložené staré boty, špinavé, odložený špinavý gauč a křeslo, na kterém spí její kočky. Nevodím si návštěvy, stydím se. Uklízeli jsme to už asi dvakrát, staré krámy odnesli na půdu, ale hned tam vyvalila starou kuchyňskou linku bez dvířek. Uklidili jsme jí také a zas tam dala jiná křesla. Proti vám to jsou maličkosti, ale naštvou.

kacenka13*
hodnocení

Marenko moc děkuji za pochopení, s tou nedělí po obídku se musím smát...to je přesně věc která mě vytáčí nejvíc...poklidim kuchyň uvařim si kafe a sednu do obíváku..jako kdyb měla radary hle a šup ven třísknout, šup nazpátek třísknout..já si vždycky říkám buď klidná, ona to dělá schválně ale jak říkáte úplně nadskočím ránou a je mi to vyloženě nepříjemné..je taky pravda že už jsem se na ty zvuky "upnula"asi už neumim vypnout a soustředim se na ěn protože manžel je nevnímá vůbec...ale jak z toho ven, jak si říct, neposlouchej to?

S těma krámam to máme podobný, na kole nejela snad nikdy lae v chodbě má asi 6 kol který sbírá po sídlišti u paneláků, vedle naskládanou starou kuchyň a vedle dveří do společného sklepa miliony amiliony starých bot a papírových krabic všech velikostí, asi kdyby náhodou...

chci být silná a odprostit se od toho ale nevím kudy do toho:(

topka*

Milá Kačenko,

tak si myslím, že když jste majiteli bytů, tak na dalším setkání vlastníků nadneste nový domovní řád, ve kterém tohle bude zaneseno /rušení nočního klidu, ohleduplné chování ve společných prostorách, úklid.../. Nadnesla bych tuhle myšlenku při setkávání s ostatními sousedy a všem bych rozeslala pozvánku a poté odsouhlasený domovní řád, včetně sankcí /finančních!/. Ta paní asi nemá moc peněz a podle úrovně, kterou popisujete asi nic jiného než hrozba finanční újmy na ni platit nebude...

abdul*

Dámy, co se týče toho bordelu na chodbách a ve sklepě, to jde vyřešit lehce.Říká vám něco požární řád...? Myslím že by měl viset v každým baráku, pokud ne zjistěte to někde u hasičů a nebo prostě oznamte na MÚ, že máte v baráku omezenou průchodnost únikových cest.Myslím, že se najdou páky jak v baráku uklidit :) Co se týče domovního řádu, tak to budete mít smůlu.Nedodržování nočního klidu určitě lze nějakým způsobem sankcionizovat ale co to je noční klid...? Je rušení nočního klidu pokud někdo o půl noci vysává?...není, každej má právo si snad doma vysát nebo vyprat v aut.pračce atd... Snad si nemyslíte, že to, když někdo chodí po schodech v podpadkách je rušení nějakého klidu a lze ho nějak pokutovat. :)Co když se někomu třeba přestane líbit, že soused ráno před domem startuje auto?

Prostě pokud je v domě více bytů, je potřeba se smířit s tím, že každý má jiné návyky a jiný způsob života, tudíž i klid si každý představuje jinak...

Zkuste se soustředit na nějakou technickou úpravu vchodových dveří a dveří od výtahu, snad se situace trochu zlepší.No a ty podpadky vyřešte položením zátěžáku na schody a méte klid...

Musím se do toho zapojit...

Opět citace Občanského zákonníku: Vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí ohrozit sousedovu stavbu nebo pozemek úpravami pozemku nebo úpravami stavby na něm zřízené bez toho, že by učinil dostatečné opatření na upevnění stavby nebo pozemku, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi, nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek a nešetrně, popřípadě v nevhodné roční době odstraňovat ze své půdy kořeny stromu nebo odstraňovat větve stromu přesahující na jeho pozemek.

Míra přiměřená bude zřejmě vysávání bytu počas dne, jako nepřiměřenou ji uzná soud v čase nočního klidu. Startování auta ráno je přiměřená míra, startování auta při opravách a testování opravy není přiměřené v době nočního klidu.

Společenství vlastníků je nějaký útvar, který vznikl na základě nějakých zkušeností a upravuje vztahy a chování vlastníků, dále společenství má nějaké stanovy. Nejvíce by o tom měl vědět ten správce. Musí mít na obci nějaké doklady o formě vlastnictví vašich bytů a domu. Tam je třeba hledat. Platí občanský zákonník.

Sedněte, dejte hlavy dohromady, napište na papír všechno, co máte, upozorněte na to sousedku, že to a to vám vadí, nebudete to tolerovat a když bude pokračovat, budete její chování řešit právní cestou. Neříkejte konkrétně že třeba soudem, ale právní cestou a že využijete všechna dostupná ustanovení zákonů, vyhlášek a pod. k tomu, aby svým chováním vám nebránila řádnému užívání bytu a neporušovala Vaše práva.

Blokováním výtahu budete omezovat práva druhých. Bicykly na chodbě brání pohybu bydlících, stíží až znemožní případnou evakuaci při požáru. To samé starý nábytek, papírové krabice a miliony starých křápů...Napište žádost na hasiče, aby přišli prověřit stav požární bezpečnosti v domě. Dobrá pokuta dokáže hodně.

Rady dalších jsou vesměs velmi dobré a dobře promyslené, je třeba je využít.

Kdo vám brání v čase, kdy sousedka odpočívá, nanosit všechny její věci, bicykly, nábytek, krabice, boty před její dveře a dobře je zabarikádovat? Máte v mobilech foťáky, kamery, filmujte a natáčejte zvuky, kterými se na veřejnosti projevuje. Budete mít podklady k dalšímu jednání.

doplněno 19.06.10 12:41:

více lidí na této otázce řeklo jasně: je to věcí dohody a ochoty a porozumění...

je tu ale možnost přesvědčit lidi, aby dohodě ochotně porozuměli. Účel světí prostředky...

Pochybuji, že ta paní má takový rozhled jako ten politik...

abdul*

v paneláku je slyšet skoro vše...vysávání,splachování,výtah,chůze po schodech a další...bohužel nic z toho se nedá klasifikovat jako rušení nočního klidu...vše je na dohodě,ohleduplnosti a toleranci...

Občanský zákoník je jedna věc, druhá věc je vynutit si jeho dodržování. Kdysi jeden významný politik (nebudu jmenovat) prohlásil, postihovat trestné činy se nám občas podaří, ale postihovat přestupky je téměř nadlidské.

kacenka13*
hodnocení

Tak dnes nastala změna:celou noc klid ale přesně v 6.01 třískání dveří bytu, výtahu, u schránek, vchodových a stále chodila sem a tam, sem a tam...Ruší noční klid?neruší, ten je do 6.00.Já se z ní zbláznim fakt.Neni nad to když se vzbudíte trhnutím když někdo pod vámi třískne dveřmi to je ten den hned veselejší!*zed*

marenka*

Ach jo, Kačenko. Ačkoli jsem vždy pro smířlivé, diplomatické řešení problému, tak teď už bych, třebas v noční košili vyběhla a zeptala se naštvaně paní, jestli nemá nějaký problém. *zed*

kacenka13*
hodnocení

Mařenko asi na to dojde ale pokud ji dneska potkám ještě to zkusím po dobrém se zeptat, ale už mi nervy docházejí.Zkusím jí přednést ty paragrafy výše a budu doufat že se trochu lekne.

myse*

a co třeba ty dveře opravit? vím, její vstupní nepůjdou, ale ty hlavní a výtahové? co tam nalepit gumové těstnění co se dává do oken a pokud ve vchodu je brano - tak ho seřídit, aby šlo víc ztuha - a bábě to nepůjde se dveřma praštit... Vlastně i na výtahu je brano,ne?

určitě se v baráku najde šikula, který to udělá...

marenka*
22.06.10 12:53

*palec*

kacenka13*
hodnocení

Myse každý měsíc si tam zvu technika z firmy který seřizuje Brano a opravuje mi Brana na dveřích na mé náklady.Bohužel je to nějaké obyčejnější brano takže už je dost rozhašené.Ale i tak, tak jak s tim třískne ona nedokáže nikdo jiný, evidentně u těch dveří stojí a dobouchne je sama.Na výtah se čeká na nový takže to už nikdo seřizovat nemůže.Fakt je to dost šílená situace.A nejvíc mě štve to, že to fakt dělá naschvál a nechápu proč!

pt®

Kačenko, tak si to pročítám a myslím, že každý má pravdy kousek. Myslím si, že si budete vzájemně nesympatické tak moc, že nejste schopny se k sobě přiblížit a najít společnou řeč. A z toho nevraživého podívání, není daleko i k takovému jednání. Budete vedle sebe bydlet spoustu let, zkusila bych se přemoci a první třeba pozdravit a nebo přes pejska. Jinak ten život v sousedství bude časem psychicky neúnosný. Jak myslíte, je to můj pohled na věc. PT /stařenka/

topka*

*bzum*Tak nevím. Moje zkušenost je takováhle. Začala jsem se usmívat a zdravit první nesympatického souseda a on mi začal tykat a nakonec, že prý mi bude říkat Anežka. Tak nic. Teď zas prosvištím kolem něj a pouze odpovím na poze slušný pozdrav.

sousedka*

Kačenko, z vlastní zkušenosti vím, že jsou bohužel lidé, se kterými se slušně prostě domluvit nedá. A přesně vím, co to je, usínat s vědomím, kdy mě neurvalý soused vzbudí. Po půlroce má člověk nervy nadranc a slyší i to, co by normálně vůbec nevnímal... Děje-li se to v noci, neváhejte volat 158. Po fyzickém napadení jsme to v zoufalství udělali a policie byla velice vstřícná, doporučili nám, ať bez obav voláme kdykoli v případě rušení nočního klidu. Přijedou-li k dotyčné opakovaně, třeba si to pro příště rozmyslí. My to nakonec vyřešili tak, že se stěhujeme pryč...

Anebo sehnat nekoho kdo babu vydepta..:D:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]