Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o nákupu druhé akumulační nádrže ke kotli. Jenže už začínám zápasit s prostorem. Měl jsem představu, že ji nacpu do "komory", která má však šířku jen 97 cm. Jak jsem ale zjistil, sehnat 1000 l nádrž do tohoto průměru bude asi problém. Nemáte nějaký tip na aku nádrž 1000l, která by se vč. izolace vešla do tohoto průměru? Pokud se žádná nenajde, zbývá leda umístit do místnosti s uhlím... Děkuji
Jde o to, že pokud bych ke stávající jedné přibral ještě další dvě 750 l, tak bych to musel rozvrhnout takto: stávající je vpravo od kotle (nádrž 1), k tomu bych vpravo od ní přidal novou (nádrž 2) a tu druhou novou (nádrž 3) bych musel dát nalevo od kotle (prostě nemám tolik prostoru, abych vyskládal 3 vedle sebe - leda bourat stěny). Půjde to nějak propojit, aby to fungovalo tak, že nejdřív se ohřeje jedna (nádrž 1), pak druhá (nádrž 2) a pak třetí (nádrž 3)? Tepelné ztráty jsou jasné - nádrže mají izolaci 80 mm a trubky mezi nimi obalím mirelonem tl. třeba 3 cm. Se ztrátama nic nenadělám. Je to ve sklepě a nad tím je obytná část, takže teplo mi jde nahoru do bytu...
Stejné být nemusí, stačí výškově stejně a samotíží se to srovná.. Spíš vadí větší plocha izolace a tím vyšší ztráty než jedna, větší náročnost na prostor...
Jde vyrobit na míru, futra jdou vybourat, může být i v extra budce vedle baráku (tam pozor na zamrznutí) atd.
Taky už mě napadlo narvat to do garáže ve sklepě, ale tam je ze sklepa největší zima a od kotle je to už téměř 10 m. Bourat futra... do bourání se mi zatím moc nechce
Jedna nádrž bude při tomto požadavku problém.
Spočítejte si, jak by musela být vysoká, aby měla vámi požadovaný max.průměr (+ izolaci) a zároveň objem...
Určitě by se dal sehnat i výrobce, který nádrž vyrobí na míru, ale bude vysoká...a nebude levná.
Mám instalovanou 3 roky starou nádrž 750 l. Už vím asi proč... topenář mi tvrdil, že ke kotli 20 kW větší nádrž dávat nemám. Hlavní důvod byl asi ten, že víc jak 750l neproleze futrama 80 cm. Pak jsme ale zateplili, vyměnili okna, tak si myslím, že další nádrž se užije a v zimě nebude nutné tolik topit, resp. z víkendového topení by to mohlo vydržet min do úterý.
Nějaké dražice o menším průměru jsem našel. Ta 800 by šla - 900 litrů. Napíši jim, kolik to má celkem včetně izolace a jestli to proleze futrama 80 cm
Zajímavé je, že na těchto stránkách uvádí objem té verze 800 na 900 litrů a jiné prodejny uvádí objem 775 litrů... Podle průměru 79 cm (tzn. mělo by projít dveřmi 80) a označení 800 bych to tipoval spíš na těch 775 litrů...
Tak jestli ty dražice mají jen 775 l, tak se dá vzít tahle 750 a je skladem všudemožně. Akorát, že jsem uvažoval nad 1000l... topenilevne.cz/...
Noo, palec nahoru!)) To vypadá nadějně. 75 cm bez izolace... s izolací 95. To by bylo natěsno (mám k dispozici 97 cm), ale mohlo by to vyjít bez bourání. Otázka je, jaká je výška s izolací... já mám strop nějakých 220 (možná 223). Zajímavé je, že izolace se většinou dává 80 mm, tzn. mělo by to dělat nějakých 91 cm, ale z nějakého důvodu je to 95. Otázka je, jaký je skutečný objem nádrže/nádrží obecně, páč to nikdo asi nikdy nezkontroluje. Sice nevím, co to je za výrobek, ale tato by asi šla - sice to není 1000, ale 900 bez stavebních úprav taky dobrý.
Akorát u té nádrže nechápu ten výkres: linszter.com/...
Proč jsou vývody 100 mm na dvou stranách nádrže? Nepoznáte z toho někdo, jestli lze vškeré potrubí dát do jedné svislé řady nad sebe? Protože pokud bych něco připojoval zepředu, něco z boku, tak se nevejdu do mnou vymezeného prostoru 97 cm (nádrž s izolací má 95).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.