Dobrý den, zateplocat bude viz foto se šikmé steny az do špice a mezi klestiny. Pod vatou parozabrana. Vznilkne mi trojuhelnik, ktery castecne vyuziji na úložný prostor. Muze to takto byt nebo vadi vzduchova mezera mezi izolacemi? Dekuji
Zbytečné mrhání peněz a prací, zatelete to jen do špice, Nikoliv i vodorovně.ve stropě
romank
Lepím parozabranu pod klestiny, udelam rost a SDK. Kdyz to pujde az do spice nedoplatim se krokvovymi nastavci, kdezto mezi klestininy dam zespodu jen vyvazovaci drat. Zkuste mi prosim poradit jak na to. Chtel jsem tam nacpat do trojuhelniku (strop) celkem 40cm vaty a v sikminach 30 cm. Dekuji
Myslel jsem ten trojúhelník co využijete jako sklad. Nechápu na co ventilátor pro prostor mezi paropropustnou fólií a taškama. Jednak jakýkoliv ventilátor bude mít omezenou životnost a poruchovost a spotřebu energie. Proč nemůžou být průduchy u okapu a u hřebene?
Vzduchotěsná bariéra nikdy nebude dokonalá, vždy nějaká vodní pára bude prostupovat přes vrstvy tepelné izolace a jak bude klesat její teplota tak bude kondenzovat. Prostor nad tepelnou izolací musí být odvětráván a zároveň nesmí moc proudit vzduch aby se nesnižoval tepelný odpor izolantu. Prostor bych odvětrával přes dva průduchy na protilehlých štítech. Do průduchů síťky proti hmyzu.
romank
Uz je mi to jasne. V tom pripade izolace mezi krokvemi ztrati uplne účinnost, protoze sice nepusti chlad z venku přes střechu, ale do trojuhelniku se dostane ledovy vzduch pres vetraci mrizku.
Ten ledový vzduch z venku obsahuje minimum vlhkosti a absorbuje vlhkost která se dostává z interiéru. Nebudete li odvětrávat tak tepelný izolant bude nasáklý vodou a budou znehodnocené tepelněizolační vlastnosti. V extrémním případě poteče kondenzát do interiéru.
Vata odděluje teplo od zimy. Když necháte balík izolace venku v zimě, bude uprostřed balíku, či role teplo? Nebude. Co tedy budete izolovat v té špičce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.