Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nápad jak položit plovoucí podlahu

Od: jaroslavnavratil odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

budu pokládat plovoucí podlahu na parkety, chtěl bych se poradit.

1, Mám v místnosti moc těžké vysoké skříně, jak by jste to udělali abych je nemusel přenášet do jiné místnost?( nemám místo pro ně a navíc jsou velmi těžké a velké), nedala by se plovoučka složit z poloviny a pak na ni nějak přesunout ty skříně?

2. Na obrázku nevím jak mám vyřešit problém při skládání plovoučky okolo prahu? Nakreslil jsem oranžovou čarou jaký směrem budu asi skládat plovoučku, jak to mám vyřešit okolo prahu a futer? Vyříznout to okolo prahu a futer a nechat mezeru jako všude dokola místnosti cca 1-2cm? Dá se ta díra pak něčím zadělat nebo jak to udělat? Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Já jenom k bodu 1. Takhle jsme to dělali my, jedna půlka pokoje, přesunout nábytek, pak druhá. ;)

jaroslavnavratil
hodnocení

Doplňuji obrázek

ar*
hodnocení

3x

K bodu 1 ano jde to tak udělat a dělejí to. K bodu 2 práh oddělat a plovoučku položit až pod něj , mezi futra, pak práh položit a přidělat na plovoučku.

jaroslavnavratil
hodnocení

Děkuji, jste rychlí.

Nevadí když mezi futrama a plovoučkou nebude žádná mezera?Z obrázku vidět mezere není,nebude se v tom místě vlnit?

ar*
hodnocení

2x

Snad to bude trochu vidět.

doplněno 16.06.10 20:18:

Já to řezal přímočerou pilou.

doplněno 16.06.10 20:19:

Mám to s minimální mezírkou 4 roky a nic to nedělá.

Nápad jak položit plovoucí podlahu

jaroslavnavratil
hodnocení

Čím řežete tu plovoučku a lišty?

marenka*
16.06.10 14:31

Maflem

No maflem radši moc ne, možna jeste tu plovoučku, ale stejně to stojí za draka a řezat lišty maflem si už vůbec neumím představit. Jedině pokosová pila.

hop®
hodnocení

0x

Pozor, s "Malfoyem" (maflíkem) opatrně, má velký zuby!

Dělal jsem si doma plovoučku, položil jsem z pokoje až do předsíně, a asi metr před finálem mě ten maflik trošku kousnul (chvilka nepozornosti...). Ruka už se po těch 17 stehách (nebo stezích?) dávno zahojila, opět hraju na kytaru (a podobné věci) jako dřív, akorát ta plovoučka se nějak né a né dodělat k těm vstupním dveřím...*nevi*

Ale nejvíc mě fakt vytočilo, že to nebylo v práci, ale doma, a ještě navíc jsem byl úúplně střízlivej... *zed*

ar*

Hope , víš co se říká, nešikovné maso musí pryč.:D

doplněno 17.06.10 10:51:

Néééééééé Hope tak jsem to nemyslel , jen ten kousek na ruce. *smich*

hop®

Jj, vždyť už jdu... *smich*

hodnocení

0x

Dvě doplnění rad kolegů...

Po prvé je vhodné, aby panely byly položeny souběžně s dopadajícím světlem, teda aby dlouhé spáry směřovaly k oknu. V opačném případě je mnoho příčných dlouhých spár dost vidět.

S tím souvisí i druhá. Přesuňte si nábytek před pokládáním tak, aby byl mimo prostoru pro ty začáteční řady. A na "přenášení"toho těžkého nábytku na hotové použijte i nějaké podložky, např. koberec vzhůru nohama, které zabrání poškrábání "ještě teplé"položené podlahy. Stává se také, že při překládání nábytku na hotové se položená podlaha posune. Třeba zkontrolovat, protože na konci pokládání už je dost pozdě něco opravovat.

Zdá se , že nemáte žádnou praxi s pokládáním. Doporučuji prostudovat aspoň pár rad třeba egger.com/... nebo koberce-herman.wbs.cz/... nebo i plno dalších na webu. A nepokládat sám!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]