Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to zpětná klapka, nebo jen trubka?

Od: h75® odpovědí: 4 změna:
Přátelé, je část na obrázku zpětná klapka, nebo jen trubka? Jedná se o přívod studené vody do zásobníku kotle pro ohřev. Je tam pojistný ventil, ale co vím, zpětná klapka bývá právě v pojistném ventilu? Je to možné?
Je to zpětná klapka, nebo jen trubka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Zpetna klapka je v pojistovaku. Sipka ukazuje zrejme na kulovy ventil pred pojistovakem, ovladaci paka by mela byt ze zadu.

hodnocení

3x

Z tohoto pohledu to vypadá jako nějaká redukce.

doplněno 22.07.24 09:40:

Ventil se nikdy nemontuje tak, aby páka byla nepřístupná.

vernon
hodnocení

2x
Je na tom třeba šipka, nebo tak něco?
A ano. Většinou bývá zpětná klapka v pojišťováku.

h75®
hodnocení

Přátelé, děkuji všem za odpovědi. Jsem blbec. Je to uzavírací kulový ventil. V tom usilovném přemýšlení jak jsem na to koukal z této strany, jsem si nevšimnul, že je tam vodorovně uzavírací páčkabz druhé strany . Přitom to zavírám při dofukování expanzky běžně. Starej blbec, no...‍

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]