Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detektor náplně PB láhve?

Od: pou odpovědí: 9 změna:

Chápete někdo, jak to funguje, na jakém principu tato věc má pracovat?

Půjde to i na 2kg láhve?

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $1.59 64% Off | Gas Indicator Level Practical Propane Butane LPG Fuel Gas Tank Level Indicator For Home Kitchen Outdoor Use
a.aliexpress.com/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Předpokládám, že rozdílná teplota tekutého a plynného lpg při odběru z láhve. Pokud odběr není, teploty se vyrovnají a nic to neukáže.

pou
hodnocení

Tak to je asi jediná možnost, každej ten dílek je vo 0,2°C posunutý a oni tomu říkají LCD :)

Tak to jsem zvědavý jak to bude fungovat jestli skutečně tekutá část a plyn na část má tak výrazně odlišnou teplotu, jestli náhodou nezáleží hlavně na rychlosti odběru plynu!

hodnocení

0x
Také to tipuji na ten teploměr. Dokonce jsem to kdysi koupil a nic na tom neviděl. No a pak jsem to tam zapomněl (10 kg), když jsem bombu vrátil
:-D
Nejsnadnější detekcí naplněnosti asi bude měření hmotnosti. Trochu to komlikuje fakt, že digitální váhy zpravidla potřebují kalibraci nuly, tedy na nich nemůže bomba trvale stát.
pou
hodnocení

Taky si myslím že nějaké změny teploty tam budou jen při prudkém odběru plynu, takže normálně tam nebude nic vidět, třeba při velmi pomalém vaření právě z láhve 10 kg, obávám se, že nebude vidět vůbec nic.

Možnost je zvážit aktuální láhev a odečíst možnost prázdné láhve, která bývá vyražená na tvrdo na láhvi, Ale to je poněkud pracné, komplikované...

Myslím, že existují nějaké systémy pro karavany nebo obytné auta, ať už na bázi ultrazvuku nebo průběžného Vážení, každopádně to bude asi hodně hodně drahé

Je to tak, pro karavany nějaká drahá váha myslím s bluetooth existuje. Tu magnetickou nálepku jsem taky měl a nějak na ní nic neviděl, asi by pomohlo bombu na chvíli dát do zimy nebo tepla, že by se ohřála/ochladila jen "prázdná" část a kapalný obsah tak zůstal na původní teplotě. Náplň u 10kg kompozitky kontroluju (a doplňuju z lpg auta) pomocí prosvícení baterkou potmě, kdy je hladina vidět, případně postavím na "lidskou" váhu, nebo závěsem na rybářskou digitální váhu (asi 3 dolary z Číny).

hodnocení

0x

Zdravím,

funguje na snímané teplotě, podobně jako nalepovací teploměr pro akvária :)

Jestli bude fungovat dobře nebo ne, nevím.. Ale, mám doma tři láhve 10kg pro dva byty a letní kuchyni, vzal jsem infra teploměr a změřil všechny lahve. U všech mi to ukazuje v průměru o jeden stupeň méně dole nežli nahoře, kde je vrstva plynu. A nyní, bez odběru při vaření.

Ale určitě přesnější je ultrazvukový indikátor.. Ceny cca od litru..

A asi nejpřesnější a bezpracné, také trochu dražší, je indikátor přes bluetooth, s přenosem do telefonu, je to měřící podložka hmotnosti pod lahev..

Vše lze vy-googlit :)

Nejlepší je stejně mít jednu lahev rezervní.. dojde, vymění se.. nic víc.. :)

Dojde, vymění se ... V tom obytnaku obvykle kolem čtvrtý v noci , v kose a po večerní konzumaci:)

Vy si přečerpáte předem, jste uvedl ne? :)

Já jo, ale znám zkušenosti a nářky těch, co ne :) Taky jsem původně používal dvoukilovky, v polacku jen na vaření vydržela 2 týdny, později s lednicí 5 dní, ale jak přišly koncem léta chladný noci, vycházela jedna tak akorát na půldruhého dne, respektive právě noci, takže zkušenost i osobní s výměnou ve 4 v noci za mrazu v trenkach a pantoflich mám taky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]