Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přejetý kabel autem

Od: medek odpovědí: 6 změna:

Mám na betonovém základu pro bránu smotaný vývod pro el. bránu - kabel sykfy 5*1,5. Je v té obyčejné bílé chráničce cca 20. Všiml jsem si, že ho někdo přejel autem. Mohl se kabel nějak poškodit? bohužel se nemůžu podívat přímo na kabel, protože je v té chrániččce. Ta je očividně zmáčknutá.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tomu kabelu nejspíš po jednorázovém přejetí nic nebude. A ta chránička je v tomto případě k ničemu, neplní funkci, kterou plnit má.

radimir
hodnocení

kabel bude potom v ocelovém sloupku, ta chránička je spíš pro jistotu při manipulaci

hodnocení

2x
5x1,5 asi nebude SYKFY, ale CYKY.
Jedno přejetí gumovými pneumatikami mu neublíží a pokud není chránička ztvrdlá a nepopraskala (že by se udělaly ostré kousky), tak ho taky určitě nepoškodila.
Jinak se dá chránička před zmáčklým místem opatrně odříznout, stáhnout z kabelu, zmáčklé místo dát pryč a zase ji tam přes spojku trubky vrátit, pokud chcete mít 100% jistotu a na kabel se podívat.
medek
hodnocení

Pardon, je to kabel CYSY

hodnocení

0x

" ... kabel sykfy 5*1,5. Je v té obyčejné bílé chráničce cca 20. " pozn. Upřesněno na "CYSY ..."

Je to skutečně chránička? Zřejmě jde ohebnou elektroinstalační trubku. Bílá chránička - co to je? Tuhá PVC trubka?

Já bych tomu nevěřil, kabel vyměnil a dále jej uložil tak, aby jej nemohlo přejíždět auto ... do opravdové chráničky ...

amperr

Podle všeho obyčejnej husí krk. Chrání tak maximálně proti slunci, a to jen dokud se sám nerozpadne, není UV stabilní. Dávám mu rok, maximálně dva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]