Zdravím, Spustil jsem externi akvarijní filtr bez vody, asi 3m, může to poškodit to čerpadlo? I když jsou napajene casti motoru moderní spinaci magnety, hřídel z keramiku a nerezovou hřídel? Zajímá mě to po technické stránce, pokud je tu někdo tak chytrý a znaly, děkuji moc lidi.
Stát by se nic nemělo. Třeba mě po čištění a znovu nastartování odvzdušňení filtru jede naprázdno i několik minut.
tutuman
Taky si říkám, četl jsem někde, že moderní filtry (ne starší, než 10let) uz funguji na principu přepínání magnetů, takže vlastně není důvod aby tam ta voda byla :D ale raději se ptám zkušenějších. Díky moc.
No pozor na to, i moderní filtr (motor) je chlazený protékající vodou. Tady jde hlavně o obrušování hřídele a rotoru. Já vezmu lékařskou vazelínou a vše natřu tenkou vrstvičku
tutuman
Máte recht, ta moje odpověď, že tam voda vůbec nemusí být byla prestrelena,spíš jen, že by to mělo vydrzet delší dobu jet na sucho, ano, ten pán tam psal přesně co vy, že jde hlavně o to obruseni osicky a rotoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.