Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace na okna s propustnosti 0,92w/m2

Od: dotace odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám dotaz, zda někdo němá zkušenost. v Roce 2021 jsme měnil okna v domě trosjkla s rámem 73mm. Momentálně řeším fasádu na dotaci a zajímá mě, jestli mi na okna něco vrátí. Protože momentálně chtějí propustnost maximálně 0,9w/m2, toto je myslím od roku 2024.

Myslíte, že mi uznají to, že jsem to měnil v roce 2021, kdy bylo snad minimálně 1w/m2?

Díky

doplněno 15.07.24 11:46:

tohle je přesné znění, chápu správně NOVĚ instalovaná okna ...? Tzn. mohli by mi to uznat jako instalaci v roce 2021?

Nově instalovaná okna musí mít zasklení izolačním trojsklem, stavební hloubka musí být minimálně 80 mm nebo musí splňovat požadavek na součinitel prostupu tepla UW ≤ 0,9 W/m²K. Podporované vchodové dveře musí mít tepelně-izolační výplň a případné zasklení musí být provedeno izolačním dvojsklem nebo trojsklem nebo musí splňovat požadavek na součinitel prostupu tepla UD ≤ 1,2 W/m²K

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

h2o
hodnocení

0x

Proč by měli dotovat okna, které nesplňují parametry té výzvy?

Co je to fasáda na dotaci? Pokud jde o NZU, tak se jedná o zateplení a ne fasádu

Nebude spíš je otázka, zda vůbec uznají zateplení, pokud nemáš okna v pořádku? Já myslím že tam bude možno alespoň částečné zateplení na dotaci

Zavolej si na NZU a tam se zeptej Zda se dotace poskytuje i zpětně.

Myslím že vždycky tam byla nějaká zpětná lhůta, no a ty podmínky by se měli vztahovat k té dané výzvě

když tvrdíš že momentálně chtějí, no tak to se asi týká nové výzvy. Nemohu přece kriteria měnit za běhu, nebo se pletu?

dotace
hodnocení

Jako sory ale vy někteří lidé tady jste fakt idi*ti..

Firma mi bude dělat zateplení domu + už u mě bylo provedeno firmou zateplení střechy 35cm s pokládkou nové střechy + zateplení podlah firmou + vymena oken, to vše za poslední 2 roky.

Tzn. vše tohle je optimální zateplení domu dle Oprav dům po babičce. Firma za mě tedy uděla projekt domu + vyřídí dotace na již proběhlé rekonstrukce + zateplení domu.

A MOJE OTAZKA BYLA JEDNODUCHA - že od roku 2024 je minimalní propustnost 0,92w/m2, ale před rokem 2024 to tak nebylo. Výměna oken u mě byla před rokem 2024.

Otazka zněla, kdo má zkušosti, ať poradí.

Prosím admina, omlouvám se, ale tohle jinak nejde. Co téma, to 30 lidí, co neodpoví ale píšou bláboly, aby uspokojili nejaké svoje pošramocené ego, i když se jich na to nikdo neptal.

Zavolej si na NZU, proc by platila ... Díky, kdybych jim chtěl volat, tak tu asi nepíšu, nemyslíš?

výtka
Upozornění od sys milancukrar 15. 07. 2024 12:44:36
Prosím, zkuste to bez urážek. je to zbytečné.

mathew
hodnocení

0x
Proč se nezeptáte toho úředníka co to má schvalovat? A až se vám jeho odpověď nebude líbit tak se teprve přijdete zeptat a napíšete i názor úředníka?
dotace
hodnocení

:D :D viz muj komentář výše, přesně vás to vystihuje.

Protože jsem to včera řešil se stavební firmou a ta to začíná řešit tenhle týden, na těch dotacích na okna by mi vrátili 60 tisíc, což není závratná částka a vhzledem k ceně celého projektu, to není nic zásadního.

Proto jsme se přišel zeptat sem, zda někdo má zkušenosti, nebudu kvůli tomu otravovat úřady a projektanta, protože to udělám tak jako tak - s okny nebo bez. Nicměně od toho jsou i fóra a diskuze, kam si lidé jdou pro radu.

Ale jsem rád, že se tu tak krásně selektujete ;) potěšilo mě to.

hodnocení

0x

Vy chcete, aby místní odborníci odhadli odpověď úředníka, který rozhoduje o správnosti žádosti?

Já jsem potřeboval podobné informace, napsal jsem jim email, dostal jsem písemnou odpověď, pak ještě mi volala paní, zdali to takto stačí a ještě doporučila se obrátit na kraj.

dotace
hodnocení

Hledám pouze člověka, který má podobnou zkušenost. Jelikož má okna nesplunji požadavek o 2 setiny. Třeba to tak taky někdo měl, vzhledem k rozsahu projektu je možné, že úřady přimhouřili oko. To je vše.

nat

Ne nepřímořili oko, Úřady totiž žádné oko nemají. Musíš jednat s konkrétními lidmi chlapečku. A nese jenom schovávat za klávesnici nebo mobil jak malej Jarda.

Nejdřív tady povídáš o tom že to platí od letoška a vloni to neplatilo tak já nechápu o co ti jde!

Ty vole že máš problém se někde zeptat? Takže radši budeš marnit čas lidi na fóru kteří ti nejsou schopni pomoci, na to mě napadá jediné: Ježíši maria! Za co.
Vážně může být někdo tak natvrdlý? Ne, natvrdo ti říkám že nikdo tady nebude vědět přesně stejný problém jako ty potřebuješ řešit, takže zkus překonat svoje bloky a zatelefonovat na novou zelenou úsporám, když se nedovoláš na jedno pracoviště, tak zavolej do jiného města - To je jediný můj trik co ti můžu poradit, a trvej na tom, ať ti řeknou přesně v jakém bodě těch podmínek to přesně je ať si to můžeš přečíst a pak budeš mít teprve najisto to, co chceš vědět

re4zon
Ne, neuznaji ti to. Mas fakturu za nova okna? Nemas, mas stara okna. A k tomu nesplnuji parametry. Nevim, proc by ti nekdo mel dotovat neco, co sis koupil pred x lety. Uz sama dotace je nemoralni, tohle dvojnasob.
dotace
hodnocení

Ano fakturu mám, vyměna proběhla na konci roku 2021. Co je nemorálního na dotaci?
Proc by mi to někdo dotoval? Protože dotaci můžeš žádat i na výměnu, která již proběhla před několika lety. Dokonce i na to, co sis udělal sám, proplatí ti nějakou část za materiál. A co je nemorální dle tebe "dvojnásob" jakože moje okna momentálně nesplňuji normu o 2 setiny?:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]