Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit syntetickou barvu (velmi starou) ze základových kamenů domu

Od: petrm odpovědí: 13 změna:

Nějaký čaroděj se rozhodnul barvit základové kameny u starého domu.

Nyní nastal čas to vyčistit.

Zkoušel jsem wapku (cca 1mm za 5 min)
Taky kartáč na brusku taky to moc rychle nejde
Pískové čištění je nereálné.

Někdo úspěšnou zkušenost s podobnou prasečinou 80let?
díky
Petr

Jak odstranit syntetickou barvu (velmi starou) ze základových kamenů domu
Jak odstranit syntetickou barvu (velmi starou) ze základových kamenů domu #2
Jak odstranit syntetickou barvu (velmi starou) ze základových kamenů domu #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Silnejsi wapku, nebo skutecne opiskovat. Cokoliv jineho nema kvuli pracnosti vyznam.

hodnocení

0x

To je práce pro vraha. Nejsnadnější by bylo nechat to být, nebo to znovu natřít vápnem, nebo šedou barvou.

Ale jestli potřebujete nějak zabít léto a ušetřit za dovolenou, tak pokračujte..*smich*

doplněno 14.07.24 19:18: A doporučovanou chemii bych si rozmyslel, pokud máte u domu zahrádku, nebo studnu.

hodnocení

0x

Já bych to zkusil chemickým odstraňovačem starých nátěrů. Nejspíš by to šlo i flexou s drátěným kartáčem.

hodnocení

0x

A co pouzit nejakou chemii, odstranovac starych nateru? krustashop.cz/...

petrm
hodnocení

Zkusím nějaký chemický odstraňovač. Pak možná nějaký driák na vybělení kamene.

Jsem zvědav.
Díky za tipy, nechce se mi věřit že to něco rozleptá...

Pokud si vzpomenu, šupnu sem fotky výsledku :)

hodnocení

0x

Zdravím,

kartáče, wapka, chemie, jsou jen vynaložené peníze bez dobrého výsledku.. A k tomu čas....

Proč se bráníte pískování, jako nejlepší a nejjistější metodě?

petrm
hodnocení

Nevím jestli se tomu bráním... ale nějak si nedovedu představit, tu hordu znehodnoceného písku pod barákem.
A jednak to bude cenou, jednak složitostí.

Prostě zkusím a uvidím :)

re4zon
Odstranovac nateru to vezme. Nektery urcite, ale vude nutne mozna vyzkouset nekolik, nebude to levne, a ten sajrajt pak z toho.
A wapka bez vysledku? Prumyslova s +-300 bar toho vezme mozna vic nez piskovacka. Problem mozna bude ji tam dostat *smich*

Já jsem používal odstraňovač starých nátěrů na vrata garáže. Padly na to asi tři plechovky odstraňovače (bylo tam více vrstev barvy). A fungovalo to, protože podklad (plech byl nesavý) a odstraňovač mohl nabobtnat jednotlivé vrstvy nátěru.

Kámen je propustný materál a myslím si, že tam ten odstraňovač nátěrů fungovat nebude. To musíš vyzkoušet, jak se to bude chovat.

Toho písku při pískování bude potřeba hodně, ale určitě ten písek není pouze na jedno použití. Takže by zas takové hromady snad nebyly.

helin
hodnocení

0x
Co zkusit pemrlici, ne ruční, ale tu na stlačený vzduch, maji jí na půjčení třeba v Deku. Ale bude to chtít výkonný kompresor.
petrm
hodnocení

Prosím o foto co to přesně je.

Případně odkaz na nějaké video.
Děkuji

helin
Tak není to úplně pemrlice, ale pneumaticky jehlový oklepavač. dek.cz/...

hodnocení

0x

Vybral jste si skutečně práci pro "vraha". Jde to jedině opískovat nebo obložit na rošt s provětrávanou mezerou a vůbec ten problém obejít. Vy tam nemáte jen nátěr ale zbytky dalších hlavně silikátových vrstev, které odstraňovačem starých nátěrů nesundáte. Skutečnou prací pro vraha by bylo osekávat to pemrlicí. Takže doporučuji svislý rošt, předstěnu např. z cetris desky a nechat tak, nebo doobložit páskovým obkladem, imitací kamene, napenetrovat proti dešti . U takto provedeného soklu myslet i na odvětrání. Nechat třeba úzkou mezeru dole a pak nahoře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]