Nejste přihlášen/a.
Nějaký čaroděj se rozhodnul barvit základové kameny u starého domu.
Nyní nastal čas to vyčistit.
Zkoušel jsem wapku (cca 1mm za 5 min)
Taky kartáč na brusku taky to moc rychle nejde
Pískové čištění je nereálné.
Někdo úspěšnou zkušenost s podobnou prasečinou 80let?
díky
Petr
Zdravím,
kartáče, wapka, chemie, jsou jen vynaložené peníze bez dobrého výsledku.. A k tomu čas....
Proč se bráníte pískování, jako nejlepší a nejjistější metodě?
Nevím jestli se tomu bráním... ale nějak si nedovedu představit, tu hordu znehodnoceného písku pod barákem.
A jednak to bude cenou, jednak složitostí.
Prostě zkusím a uvidím
Já jsem používal odstraňovač starých nátěrů na vrata garáže. Padly na to asi tři plechovky odstraňovače (bylo tam více vrstev barvy). A fungovalo to, protože podklad (plech byl nesavý) a odstraňovač mohl nabobtnat jednotlivé vrstvy nátěru.
Kámen je propustný materál a myslím si, že tam ten odstraňovač nátěrů fungovat nebude. To musíš vyzkoušet, jak se to bude chovat.
Toho písku při pískování bude potřeba hodně, ale určitě ten písek není pouze na jedno použití. Takže by zas takové hromady snad nebyly.
Vybral jste si skutečně práci pro "vraha". Jde to jedině opískovat nebo obložit na rošt s provětrávanou mezerou a vůbec ten problém obejít. Vy tam nemáte jen nátěr ale zbytky dalších hlavně silikátových vrstev, které odstraňovačem starých nátěrů nesundáte. Skutečnou prací pro vraha by bylo osekávat to pemrlicí. Takže doporučuji svislý rošt, předstěnu např. z cetris desky a nechat tak, nebo doobložit páskovým obkladem, imitací kamene, napenetrovat proti dešti . U takto provedeného soklu myslet i na odvětrání. Nechat třeba úzkou mezeru dole a pak nahoře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.