Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovani na chodniku

Od: gubaxan® odpovědí: 22 změna:
Zdravim.
Mam deb**** souseda, ktery na vsechny pise stiznosti, pro pochopeni - vadi mu moje signalizace, ktera problikne malickym svetilkem par krat za minutu, neni to videt, ale jeho to oslnuje…
Takze ted ma novou babu a te zase vadi, ze parkuji na chodniku, ktery je u mych vrat a pak je slnice, jak je to s parkovanim? Zadny znak tu nemame, hodne lidi tu takhle parkuje a nikdy nic, jen ja jim vadim

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

8x

Nebudete to slyšet rád, ale od kamaráda slečna má pořád problémy v práci. Takže práce mění a neustále si stěžuje kamarádovi, jak je hrozně nevinná a že nechápe proč furt někomu vadí. Kamarád říká, že je děsně pomalá. Má naučené fráze, které lidé rádi slyší, ale když dojde na čin, nedělá nic. Nemá sebereflexi. taky je s ní kvůli tělu...

Možná byste se měl zamyslet nad sebou, jestli jste opravdu ten "klaďas" v tomto příběhu.
Výmluva že ostatní parkují na chodníku ... je spíše jakobyste řekl:

"když jsou všichni gumy, tak proč nemohu být guma já"

Nikdy bych na chodníku neparkoval, i kdyby se všichni pos... vy víte co.

Se sousedy mám vždy zadobře a vždy jsme se domluvili. Kdo neumí má volat policii, nebo se přestěhovat.
tak hodně zdaru

hodnocení

5x

Na chodníku se může parkovat, jedině když to dovolí značka.

Jinak chodník slouží jiným.

spu
hodnocení

5x

Mně by to taky vadilo. Kontrolku si zalepte a parkuje na parkovišti.

hodnocení

5x

Dobrý den!

Jestli ta "vrata" jsou ve výjezdu, resp. vjezdu do domu, na pozemek a pod. tak se nesmí parkovat ani před nimi. Bez ohledu na to, jestli je před vraty cesta, nebo chodník. Nemůže a nesmí tam parkovat nikdo "cizí", ale zákaz parkování platí i pro "majitele" těch vrat, resp. vjezdu. Žádná zákazová značka tam ani být nemusí, vyplývá to přímo ze znění zákona. Již se to zde na poradně jednou řešilo, proč to tak je tehdy vysvětloval právník. Parkující auta ve vjezdech do domů, garáží, pozemků a t.d. prý nesmí "překážet" zásahům služby záchr. systému /hasiči, sanita/.

h2o
hodnocení

5x

Jednalo by se o nedovolený zábor pozemku. Pronajmi si místo od obce, nebo si vyžádej souhlas s parkingem a pak tam můžeš parkovat do aleluja :) Ale obec může říct: to by mohl pak chtít každý, a má pravdu. Takže jediná jistota je tvůj vlastní nebo pronajatý pozemek nebo pozemek určeny k parkování nebo dostatečně široká komunikace nebo vycházet s lidma (se sousedama). Vidíš, možností je spousta.

pokud jde o blikající nesmysl na fasádě, pokud to bude směrem do mého okna, tak mi to taky bude vadit, blikací kontrolku odstraň, zalep, dnes je všude hromady světelného smogu a nevidím důvod tím někoho oslňovat! To máš asi od alarmu a je to hnus.

hodnocení

4x
A proč parkujete na chodníku?

hodnocení

4x

"...neni to videt, ale jeho to oslnuje"

Kdyby to nebylo vidět, určitě by si neztěžoval. Těžko by ho to mohlo oslňovat, protože by o kontrolce ani nevěděl. Takže ta asi vidět je. A ujišťuji Vás, že kdyby mi něco v noci blikalo několikrát za minutu do okna a se sousedem by nebylo možné se dohodnout, dokázal bych si poradit jinak. Na co vůbec potřebujete blikající kontrolku na fasádě?

Parkovat na veřejném chodníku nesmíte ani před vlastním vjezdem (pokud to přímo nedovoluje dopravní značka, tuším "IP11"). Je to na citelnou pokutu a máte štěstí, že si toho zatím nevšiml nikdo povolaný.

Vás bych za souseda teda fakt mít nechtěl.

hodnocení

2x

Ahoj, ať je soused jaký chce deb***, parkování na chodníku je hrubý dopravní přestupek. Chodník není pro auta, ale pro lidi.

Jak se říká: někdy je lepší vyhořet, než mít takového souseda. Chápu vás a vím o co jde.

hodnocení

0x
Na chodníku pokud to není umožněné obecní úpravou nesmíte parkovat. Na silnici pokud nezbude 6m obousměrně nebo 3,5m jednosměrně nesmíte parkovat. 5m od křižovatky a přechodu nesmíte parkovat.
V některých civilizovanějších městech pokud nedoložíte kde budete parkovat tak vám ani nepovovolí vlastnictví automobilu.

ra20z, určitě jde jen o překlep, "nebo 3,5m jednosměrně", páč 3,5 metrů je u kolejí tramvaje. Správně jste napsal 6 metr, přesněji 3 metry na každý směr.

Jinak vše je správně.

Přeji krásný víkend.

h2o

3 nebo 3,5m to mas skoro jedno :) Bezne ve mestech mas silnice obousmerne, kde rozhodne auta stoji a neni prujezdna sirka obousmerne vozovky tech =>6 metru, spise tak ty 3,5 pro oba smery celkem :) Ale kde neni zalobce...

Za mne lepsi parkovat na chodniku mezi 22-6 hodinou, nez prekazet v uzke vozovce.

V kterych konkretnich mestech vam neumozni vlastnictvi automobilu? To asi neni v CR :)

Jak muze mesto regulovat vlastnictvi? Prosim poucit mne. Dekuji.

Japonsko, Tokio.

3 nebo 3,5m to mas skoro jedno ***jak pro koho...

I v čínských městech jsou spz jen na aukci. Průměrná cena spz se pohybuje přes 200tis Kč a měsíčně se prodá jen omezené množství. Naproti tomu spz na elektromobil dostanete hned a zdarma.
h2o

Koukám že tady je to samý odborník na Asii :)

A co takhle implementovat asijský důchodový systém sem? :) to už by se vám líbilo méně.

Pokud je to opravdu tak s těmi SPZ v Číně, no tak to je čistě obdoba Greendealu A podpora elektro vozidel, každopádně to je jenom dočasná situace. Obávám se že čínský vládní soudruh ví, že tímto naboostuje výrobu a ovládnou s těmi elektro šroty svět

výtka
Upozornění od sys milancukrar 15. 07. 2024 12:27:33
prosím, držte se tématu. Děkuji
Neboj, doba kdy se nedá dýchat ve městech je tu a nic s tím neuděláš. Naštěstí města u nás jsou malá, takže je vidět obloha. Deseti milionové město v Číně je menší obec, ale na chodnicich určitě neparkují. Města u nás už nemají žádné hřiště, ani parky, vše zabírají auta, které 99% času stojí. A neboj , s tím důchodovým systémem Asii brzo doženeme, v mnoha oblastech jsme ji už předběhli, třeba v počtu emisi na osobu. Umírá stále víc a víc lidi predcasne kvůli znečištěnému ovzduší.
kdosi

Co se Prahy týče, tak ty inverze, kde človšk vidšl, co dýchá a bývaly za mého mládí běžné, jsem tu už hodně dlouho neviděl a rozhodně mi neschází.

U nás na Horácku drtivá většina silnic nemá 2 plnohodnotné pruhy, takže zaparkujeteli auto byť z větší části na chodníku tak nezbude 6m ani 3m v jednosměrce. Obecní silnice u nas se mění v parkoviště, přitom řešení je jednoduché, stačí aby městská policie dělala svou práci a pokutovala špatné stání, pak by rychle ubylo aut.

hodnocení

0x

Co keby ste nafotili tu ulicu a ako parkujete alebo nakreslili na google mapu, kde mate auto.

Co sa blikania nejakej kontrolky tyka, to som nepochopil. Co a kde blika? Alarm v aute? Nieco na pohybovy senzor na fasade?

km
hodnocení

0x
Na chodniku se proste neparkuje. Debil nedebil.

hodnocení

0x

Ona je otázka, jestli je to vůbec chodník...

tj
hodnocení

0x
Vaše vrata, takže máte pozemek. Parkujte si na svém a je to... *nevi*
Jinak před vraty se parkovat nesmí. Kdyby vám chytnul barák, jakpak by se tam asi hasiči s autem dostali? Už vidím jak v tom chaosu budete lovit někde klíče a honem si poběžíte přeparkovat. A pokud to dáte, stejně budete za bl*ce *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]