Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji nějak docílit toho, abych samozřejmě u své FABky, docílila toho, že dotyčný z rodiny, který byl tak drzý, že si tam dal svojí (moji starou odvrtal), se do ní nedostane... Samozřejmě, mohu zavolat policii, ale na vlastní rodinu zatím volat nebudu a možná s tím i dotyčná počítá... Takže jí to do chci trochu znepříjemnit. Navíc dojíždím a nechci mít batoh plný těžkého vercajku. Vrtačku aku nevlastním..Dát tam špendlík, hřebík, nebo to poničit šroubovákem a kladivem...?
Díky za nápady.
Nebudu poskytovat radu, kde výsledkem je nějaké ničení. Problém řešte jinak, protože řešení a položení takovéto otázky k pozitivnímu řešení nevede.
To je sice hezké, ale pokud máte alespoň trochu páru o tom, co je to narcistní a hraniční porucha osobnosti, tak také víte, že s touto osobou se k pozitivnímu řešení nedostanete způsobem žádným. Dokud je ve vašem životě, bude jedině škodit. Diagnóza se také dělá pouze přes příbuzné, protože taková osoba jinak působí tím nejsvéprávnějším způsobem a je pro známé, sousedy, kamarády, lékaře i úřady tou nejhodnější osobou na světě které každý jen ubližuje. Veškerá zvěrstva tyto zrůdy provádějí vždy za pečlivě zavřenými dveřmi a manipujují na všechny strany. Mnohdy jejich manipulace neprokouknou dlouhá léta ani slabší členové rodiny. Jen takové doplnění z druhé strany..
smode. Dík, dobře napsané. Mám 2 sourozence, s jedním sem to řešila (tu narcisní poruchu) a dělá že neslyší, nebo jen jako že hmm, hmm a myslí si ale asi svoje. Oba byli jako děti mlácení roky svým otcem (jsme nevlastní, mně naštěstí otec neřezal), ale matka dodnes říká "Já sem s tím nemohla nic dělat, za nic nemohu." O tom, že si člověk nemohl jako dítě umýt třeba vlasy, že jsem jako dítě když sem si chtěla kreslit s vodovkami, tak jen přes svoje sliny, jelikož mi matka nedovolila pustit vodu(prožila jsem si kvůli tomu ve škole šikanu, o tom že jsem díky nemytí smrděla nemluvě.).. Ale hrozně se zajímala rok? naposledy, že chtěj důchodcům sebrat 500Kč za každé dítě. Ta na to hlavně vůbec nemá nárok a spíše by jí měli těch 500 za každé dítě sebrat. Ono se totiž to týrání dětí, že o tom roky věděla a neřešila, zametlo pak pod koberec...
Ci to chapem spravne :
- vy byvate v meste A
- pani matka vo veku nad 80 v meste B
- v meste B vlastnite byt, kde matka (urcite nie sama, niekto je musel pomahat) vymenila zamok
- ten byt je prazdny a nik tam nebyva? matka to tam chodi kontrolovat?
- vy do mesta B "dojizdite", kde sa tam zdrziavate, ked je zamok vymeneny?
Na vasom mieste tu policiu zavolam, to na gerontov zabera najviac. Policia to zacne vysetrovat ako neznameho pachatela, matke sa medzi recou zmienite, ze vas skusali vykradnut a vymenili zamok. Ako bonus v ramci vysetrovania sa moze pani matka dopracovat na sudnoznalecke psychiatricke vysetrenie, ktoreho vysledky vam len pomozu.
A kdyz znefunkcnis zamek (vlozku), tak jak se tam dostanes?
Anebo se tam dostat nechces, a chces vyckat, az 80 leta maminka umre? To statisticky vypada na 3 roky cekani. Takze vam je cca 50-60 let?
A zalezi, jak je vlozka v zamku chranena? Posli foto. Pokud napriklad vycuhuje, rozlomeni vlozky je otazka sekund, pokud je odkryta, odvrtani je otazka minut. Proto existuji mechanicka opatreni.
Foto mohu poslat až za nějaký čas, až tam zase budu... Až matka zemře, tak si objednám zámečníka, dá se tam fabka a bude klid, jelikož nehrozí, že ona si zase sežene někoho, kdo mi ji odvrtá.
Klid = nezasahovat do existujícího stavu. Takže to nyní neřeš a vaše msty nahraď jinou aktivitou, třeba jdi vyzbírat odpadky podel silnice a pomoz Planetě
Anebo budeš šťastnější, když druhému zkomplikuješ život (a ani z toho sama nic nemáš - do garáže nepotřebuješ, nechceš a ani se nedostaneš když zničíš zámek)? Proboha čím myslíš?
Ano, nejlepší je tam vytlačit vteřinové lepidlo a dobře otřít venkovní část. To potom není vidět.
Sirka nebo mechanické poškození jede jasně poznat.
Jedná se o mojí "matičku.." Která si ráda přivlastňuje cizí věci, i co se nemovitostí týče.. Taky mě napadla ta zápalka, ale aby nevypadla druhou stranou skrz. Stejně jako ten špendlík, hřebík atd.. A hlavně do toho nechci moc investovat, hlavně když vím, že budu muset kupovat 1x nový visací zámek + Fabku. Který budou možná zase navíc časem odvrtány... Že to bude vidět, že to je mechanicky poškozený, mi nevadí.
Není třeba zápalka. Stačí maličká špička z párátka, která není vidět ani z jedné strany a fabka nefunguje. Klidně pár zrnek máku to vyřeší. Bez shánění lepidla a likvidace následků, když vyteče tam, kam nemá.
babkazov, díky. Pro riva: Ona má "jen" těžkou narcisní a hraniční poruchu. Určitě si to nechá v 80 letech, kdy od mala má tyto poruchy, že majetky, co jsou na katastru zapsány na mě, vysvětlit, že nejsou její... Směle do toho...
Tak to máte šikovnou mamku, když umí odvrtat zámkovou vložku. Vteřiňákem lze vložku znefunkčnit, ale kapka asi nebude stačit, protože na mosazi lepidlo moc nedrží, musí se ho tam vytlačit dostatek.
Existují dveřní kování s ochranou proti odvrtání vložky.
@amper : to moze byt len teoria dcery, urcite nebola pritomna pri vymene zamku a o tom vrtani je to len domnienka, mozno mati mala kdesi nahradny kluc. Dokonca si viem predstavit scenar, ked dcere zobrala kluce, nechala urobit kopiu a nasledne ich nepozorovane vratila. Neskor potom pomocou spravneho kluca zacal bod 2, vymena zamku.
pro orion. Matka tak zdatná není, ale umí si to okecat, jak je stará, jakej je chudák atd. a vždy někoho najde, kdo za ní nějakou práci udělá. Jako toho posledního pohunka.. Tomu samozřejmě nakecala, že garáž je její a nezdárná dcera jí garáž zabrala. Samozeřejmě proč by stará chudák důchodkyně lhala...
peter. Matka je tak chorobná, co se peněz týče, že žádnou kopii mých klíčů dělat nebude. I kdyby ztratila např. klíče od bytu a vzala si ode mě náhradní (udělaly se další), tak starou fabku stejně měnit nebude, i kdyby to mělo být jen pár stovek. To se radši nechá vykrást...
Ooops - v uvodnim dot. tvrdite, ze si tam dal svoji vlozku (jeste v muzskem rodu), takze budto jste podedil/a ty geny anebo tady fabulujete?
Jestli ma Alzheimera, tak si evidentne umi poradit lepe nez vy i kdyz je o generaci starsi a udajne chora. Vy si nevite rady a jeste mate celkem nekonzistentni vyjadrovani, sorry jako A pritom ten kdo chce skodit jste tu vy a jde vam o EGO?
Smankote proc chcete nekomu neco znemoznit kdyz z toho nic mit objektivne nebudete (do garaze se taky nedostanete)? Nechapu... Aka matka, taka Katka, rika se na Slovensku )
Za mě, nějak to udělejte, že si uděláte kopii toho klíče a necháte matku dožít a nebudete to zbytečně hrotit a nebo zapomeň a počkejte až umře... rozhodně dělat někomu schválnosti a ještě s tím nést náklady a starosti, nevidím jako efektivní řešení - msta vždy sežere hlavně TEBE
opravdu jde o matku? Chápu, že kdyby šlo o nějakého ex milence, ale jak říkám, vyřešit takový problém je pro schopného člověka otázka hodinky na telefonu ... stojí ti to za to?
"dotyčný z rodiny si tam dal svojí vložku". To může být myšleno i matka, dcera, teta. Kdokoliv v ženském rodě. Nebo ne? Mně to alespoň tak přijde. Nebo střední rok, nebo mužský rod, nebo i nějaké to jiné to.. "Stálo ti to vůbec za to, vrazit..." Dík za tip, to už sem úplně zapomněla. Musím si zas poslechnout.
Tu je prave ten divny bod, ked udajna majitelka bytu chce pokazit zamok tak, aby sa tam nedostala ani ona sama ... velmi logicke.
tak když klíče od fabky nemám (dala si tam svoji) a nedá mi je, tak co mám dělat? Utratit peníze za novou, nechat tu starou odvrtat zámečníkem, bude mě to stát dejme tomu do 2 tisíc, pak ona to zase s pohunkem odvrtá (nakecá mu, že je garáž její - samozřejmě ten pohunek je IQ tykve, aby se podíval na katastr a zjistil, že ta garáž baby není a nebo ho to ani nezajímá a za stokorunu od baby to odvrtá...), tak co mám dělat.Zase koupit novou a stále dokola. Ona bude před policíí tvrdit, že ona tam nic nedělala. Zatím tedy znepříjemňovat ode mně, ať má starosti a výdaje ona.
tak co mám dělat? ****to si musíte rozhodnout sama. Pouřívá tu garáž, nebo jen se zablokuje vstup pro obě nesvářené strany do garáže?
Zablokovat vstup. Vždy když tam budu, tak sabotovat její fabku co si tam dala. Ať má trošku problémy.
Rozumím, udělám problémy Osmdesátileté matce, která se nedostane do garáže To bude asi hodně vitální stařena
Jestli je to celé pravda, tak vás jako potomka akorát všude u sousedů pomluví co jste jí to udělala, a to je fakt zbytečný, dalších 20 let než můžete Ivy to ti sousedí budou o vás všude šířit... Myslím že by bylo dobrý si říct: kašlu na to a nebudu dělat lidem problémy, Zvlášť když podle všeho a Vašeho tvrzení za to ani matka nemůže, prostě je postižená, to je holt neměnný stav mozku...
A pokud vy, potomků to nechápete, no tak jste ty vadné mozkové Synapse podědila taky. Jen chci říct, že nemá smysl lidem škodit, zejména když tím vy vůbec nic hmatatelného nezískáte!
Zatím mám problémy já, pravda. Ale bude je mít ona. Nejlépe až si tam to auto opravdu dá a podaří se mi tu FABku sabotovat. Mně to nic stát nebude, max. 1Kč náklady...
Jo když seš na pracáku na dávkách ( I když píše tipuju invalidní důchod, to budou ty geny že je?,
a nemáš co dělat a dojíždět do toho města a sledovat když jsi tam dá auto, tam je okno že tam vidíš dovnitř?
Víš kolik stojí cena ušlé příležitosti?
Matka mě pomlouvá v rámci její narcisní poruchy celý život. Nevděčná holka, svině, hajzl atd. Viděl jste pohádku o zlé maceše ze Sňehurky. Ona nesnáší všechny své děti včetně mě a chce být ta nejkrásnější, nejhodnější atd. A docílí toho i tím, že bude své děti shazovat, jak jsou špatní. Celý život jede konstrukty, jak se pak dozvídám od ostatních. Navenek starostlivá, pečující matka, která žije ale jen pro sebe a peníze, které je ubližováno, děti se o ní nezajímají, furt jí něco bolí ale nikam s tím nejde atd.
U nas v panelaku sme mali pripad, ked stara pani 3 x po sebe objednala firmu na vymenu bezpecnostnych dveri, lebo stale jej niekto chodil "kradnut veci" z bytu. Takze by som nepodceval psychiatrickych pacientov, ked nemaju demenciu, tak pri bludoch dokazu vselico zariadit a objednat.
Ve vámi popisovaném případě si to ta podle vás nemocná paní jistě zaplatila, takže byli všichni spokojený
V tomto případě to je ovšem jinak, to za telce jde O ego, aby někomu znepříjemnila život, snažím se jí vysvětlit, aby změnila nastavení své mysli, a snažil se život sobě či jiným zlepšit a ne naopak. Protože jejich snahou ve výsledku stejně je, že ani ona se do té garáže nebude moci dostat = Dle mého názoru úplně nesmyslná akce snažit se někomu škodit zvlášť vlastní matce...
Radši to nebudeme dál rozmazávat, protože bysme se mohli taky dostat k vejškrabu, matka ji mohl spláchnout do záchoda
S tím vejškrabem by to asi bylo nejlepší, měla bych po starostech. Ale to troubelín, nebo troubelínka, asi nepochopí. Říká se, že čím větší pako, tím více to většinou lpí na tom hovadským životě...
re4zon. To asi je, ale je sranda jak se snaží a stále jede, jak tu narcisní babu chce bránit, jak kdyby žili léta spolu... Spíše mně už napadá, že jestli to nečte přímo někdo od zdroje... Ale kolem ní, ty co si pustí k tělu a využívají ji (ona na oplátku využívá je), jsou většinou samí blbci s IQ tykve. A ten dotyčný umí vcelku psát, což můj úsudek kazí...
Ka, já si myslím, že se nemusíte obhajovat a vysvětlovat proč něco chcete. Otázka zněla, jak s fabkou a ne s babkou. Vůbec na šťourání nereagujte. Je to vaše věc a vaše zodpověsdnost. Nikdo z nás si důsledky neponese. Je to jen vaše!
Jj, taky si říkám, že se to zbytečně rozjelo... A je to moje soukromá věc. Ptala jsem se jak na to a odpověď dostala.
Zhrnutie : uplne nezmyselny boj o garaz a stupnovanie konfliktu. Garaz nie je byt, aby sa "vybyval", ako oznacuju svoj zivotny styl rozni opaleni Lakatosovia a Horvati. Vy tu garaz vzhladom na pobyt v inom meste nepotrebujete pouzivat, nechajte to cele plavat a dockajte, az pani zomrie, co by v pripade, ak su vase udaje pravdive, malo byt do par rokov.
Ak ale trvate na boji, tak mam pre vas lepsi napad, aj ked to nebude zadarmo : auto s mechanickou rukou nech polozi pred dvere zopar kusov betonu, len pozor, ci to nebude blokovat prejazd alebo vjazd inym ludom. Moze to narazit aj vlastnictvo pozemku pred garazou, ak patri mestum navod nefunguje. Vlastne, teraz som vymyslel lepsiu verziu : polozte tie kusy betonu priamo do garaze ... Dalsi napad : dohodnite sa s niekym na najomnej zmluve a bezplatnom uzivani garaze, nech si tam parkuje svoje auto, nejake partizanciny pani matky potom budu policiu zaujimat viac, ako fabka v prazdnej garazi. Mozete to aj zapratat starym nabytkom kompletne.
Všimni si, že to za telka má spoustu času odpovídat, rozhodně né jako někdo dospělý ve věku 60 let, ale zejména zdůraznila nákladovost její akce ve výši 1 Kč
panely před / do garáže, to je v řádu 10 000 Kč
také se nabízejí otázky, jak tazatelka se dostala ke garáži, které jsi přivlastňuje právo matka? Evidentně to podědila, zřejmě neshody v rodině už dříve.. Těžko by osmdesátiletá matka si nárokovala garáž, kterou by jsi šedesátiletá dcerka sama koupila nebo postavila že ano
PS: Putym chtěl taky vyhrát za týden a jak to dopadlo, jenže tam byl alespoň jasný záměr (zábor). Nakonec se problémy tak nějak vyřeší sami, časem... Čas vyřeší vše
To s tím nábytkem už asi nebude potřeba. Ten je tam až pod strop. I s pneumatikama, pračkama, mikrovlnkama atd... Ona se totiž před 2 lety "zamilovala" do o 40 let mladšího nefachčenka, který ze šrotu, nebo z "daruji za odvoz" rozvážel různé krámy. No prostě ji jen využívá a ona ho má zase na to aby se mohla vozit. Je na tom závislá, na tom ježdění. Zároveň to bere jako možnost předvádění v rámci své narcisní poruchy. Koupila před rokem nové auto (měla do té doby nějakou ojetinu). Zjistila sem to až pred pár měsíci, že to tam je zasekané tímhle bordelem, když jsem to otevřela. Ona mi pak furt mazala med kolem huby, že se to vyklízí, ale nic se neděje.. Teď tedy nevím jak to tam je, ale asi se nic nevyklidilo, protože ještě před 14 dni mi říkala, že se to tam pomalu vyklízí, že to nejde tak rychle, že má malé auto, prostě pytel výmluv... Takže počítám že se tam nic neděje a jestli dít pak bude a bude si tam dávat auto, tak mi klíče stejně nedá. Přeci je logické, že když ona si tam bude dávat auto, do mé garáže, tak proč bych já jako měla mít klíče... Samozřejmě píšu to, co mi nejspíše ona na to řekne. Jak říkám, policii na ni volat nebudu a když ano, tak ona to stejně zapře a řekne že mi klíče dávala, k tomu dodá jakej sem hajzl, co se o mámu nezajímá atd., atd. A komu budou věřit? Půjde to k ledu a celé k ničemu. Proto ty partyzánský akce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.