Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mohla zašpinit fasáda?

Od: ferda odpovědí: 17 změna:

Dobrý den.Mám malý domek se stříkanou fasádou bílé barvy.Byl jsem pryč,na 3 týdny,po návratu je fasáda ze všech stran špinavá. Může se to stát po bouřce,silných lijácích? Neumím si to zašpinění vysvětlit.Krupobití a jiné jevy tu nebylo,fasáda byla před měsícem v pořádku.Vandalství to není.Fota nemám k dispozici.Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ne, po bouřce se vám fasáda umyje.. Jen dole, když je kolem hlína, tak cca do 60 cm je to ocákané. Pravděpodobně jde o biologické napadení pavoukem cedivečkou zápřední.

Jak se mohla zašpinit fasáda?
Že by to pavouk takhle zaneradil ze všech stran? Jak tvrdí tazatel? Pokud otázku myslí fakt vážně

spu
11.07.24 19:56
hodnocení

2x

Ano.

hodnocení

1x

Nám se zase tvoří na baráku takové kulaté pavučiny, jedna vedle druhé a vypadá to příšerně, jakoby to bylo špinavé. Občas jsem je smetla takovým ostrým kartáčem na tyči, pak nás napado ta místa postříkat Biolitem a máme od toho pokoj.

hodnocení

0x

Jako že silný déšť Vám zamazal fasádu?

A fotky nemáte.

11.07.24 20:48
Troll.
Ban
11.07.24 21:00

asi ne...

hodnocení

0x

V naší ulici jsou 2 domy tak, jak popisujete, zprasené. Stalo se to během několika málo dní. Myslím si, že je to jedno ze živých potvor. Plíseň, mech, řasy. *alene* Nám se začalo dělt něco podobného, fasáda byla ještě v záruce. Firma barák něčím nastříkala a je to už několik let a je to dobrý.

mirka*
hodnocení

0x
Kvalita poradny poklesla,tazatel má běžný dotaz kvůli špinavé fasádě a je tu označován za trolla.K čemu jinému by poradna byla než se zeptat na to,co člověk neví?Muz je zedník - prý se to běžne stává,příčiny různé,prach,bláto, mikroorganismy...Na vyčištění,pokud jde o přírodní příčiny, například nános bláta při poryvu větru a bouře,můžete uplatnit i pojištění.

Vás taky nikdo neodsuzuje za Váš názor. Nechte jiné vyjádřit taky svůj názor na dotaz.

tj
Souhlasím. To je teď p.Mirko takový nový nešvar na této poradně. Čas od času se tu ukáže člověk, pokládající nesmyslný dotaz jen tak ze srandy, pro své pobavení. Bohužel se to dá těžko rozlišit a někteří rádci už vidí tyto vtípkaře úplně všude, i u normálně položených dotazů. Dokonce si myslím, že schválně označují všechny za trolly pro vlastní pobavení, aby dotazy admin mazal. Co k tomu říct?
Jinak k dotazu... Po bouřce a silných lijácích byly na naší fasádě až do 1 metru stříkance bláta, jelikož ještě nebyly hotové chodníčky a kolem byla jen hlína, která se samozřejmě rozmočila na bahno. Stačilo to vzít takovým tím wapkovým silným plochým proudem na obyčejné pistoli k hadici. Šlo to krásně. Jinak samozřejmě to mohou být i plísně, nebo hmyz. Škoda, že tazatel nepřilozil fotografie, řekli bychom přímo o co jde.
amperr

Kvalita poradny poklesla,tazatel má běžný dotaz kvůli špinavé fasádě a je tu označován za trolla.

Záleží na úhlu pohledu. Kvalita poradny poklesla, poněvadž se sem nasáčkovalo takové množství trollů, provokatérů a ředitelů zaměkoulí, že spousta normálních rádců pověsila rádcovství na hřebík a ten zbytek, co se zuby nehty drží, má mnohdy nervy na pochodu a tak vidí trolla, provokatéra a ředitele zeměkoule i tam, kde není...

tj, všimla jste si, že tazatel sdělil, že se nejedná o "Krupobití a jiné jevy tu nebylo,fasáda byla před měsícem v pořádku.Vandalství to není"

Pak dostal tazatel dotaz ohledně fotek. Jak reagoval(a)?

Víte o tom, že se zde přihlásí někdo, kdo má několik nicků, někdy píše jako dáma, jindy jako muž, někdy jako děcko?

Znám poradny, kde se objeví otázka, kolik dní má rok a proč to nezměnit?

ampeer
Troll to asi nebude...
Já jen nechápu, proč je problém něco vyfotografovat, nebo aspoň reagovat, mrknout se sem, reagovat na rady.
To je typicky plácnutá otázka a "už se tady nějak dohadujte"

cistic
hodnocení

0x

Moh by to být písek ze sahary

hodnocení

0x

Při silné bouřce může být fasáda domu znečištěna tím, že na ni vítr něco zanese. Pokud máte poblíž něco, z čeho by mohla odfoukat nějaký prach či bláto, tak to je možné, akorát to většinou schytá jen jedna strana domu, pokud je znečištění rovnoměrné, tak je to neobvyklé.

ferda
hodnocení

Dobrý den,děkuji za komemtáře těm,kteří se snažili poradit. Stalo se to i sousedům,což jsem původně nevěděl,za plotem je stavba sídliště,pravděpodobně se špína nanesla odtud.Rejpalům,kteří se pozastavili nad tím,že nevkládám foto,sděluji,že jsem na dovolené a nemám možnost to nafotit.I mě překvapilo jako uživatelku výše,že mě tu někdo považoval za trolla nebo byl úmyslně nepříjemný. Vidím to i v jiných otázkách,tazatel se v dobré vůli často ptá a je zesměšňovaný apod. Běžného člověka to odradí ptát se a chodit sem.Děkuji tedy ještě jednou velice těm,kteří odpovídali k tématu.Vážím si toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]