Nejste přihlášen/a.
Nechci vysvětlení, jak závadu opravit, to případně až později, spíše mně jde o zkušenost, jestli půjde o malou opravu, nebo něco většího. Bojler Dražice starý čtyři roky při nastavení ohřevu na vyšší teplotu vyhodil jistič. Po nahození a vrácení na původní teplotu kontrolka trvale svítí, ale voda se přestala ohřívat. Mám rovnou volat opraváře, nebo googlit, jak to případně zkusit opravit? Předem děkuji za odpovědi.
Tak vodní kámen může být příčina horšího přenosu tepla z topnýho tělesa do vody = přehřívání = snížení životnosti spirály..
Minimum jak kde, někde na tvrdý vodě ho může být docela dost. Vyšší teplota sníží životnost o dost, a nastavení vyšší teploty na termostatu byla už jen poslední kapka (bez toho by to chcíplo třeba o týden později..)
Vyhodilo jistič = nejspíš přepálená spirála a část spirály pod napětím se dotkla pláště..
Třeba máte pravdu, ale já jsem nikdy topné těleso neměnil, vždy to byla tepelná pojistka, či termostat, většinou ale upálený konektor.
milancukrar - Vypálený konektor, nebo vypadlá tepelná pojistka by nevyhodila jistič. Tohle spíš vypadá, že se dostala do topného tělesa voda.
Nahodil jistič a již to nevyhodilo. Ale já nenapsal, že to je závada na konektoru v tomto případě. Jen jsem si dovolil sdělit svoji letitou zkušenost s množství bytů v pronájmu.
Dovolím si tazateli vysvětlit problém (můžete dát typ bojleru Dražice)?
...při nastavení ohřevu na vyšší teplotu vyhodil jistič. Po nahození a vrácení na původní teplotu kontrolka trvale svítí, ale voda se přestala ohřívat...
Takže
1.při nastavení ohřevu na vyšší teplotu vyhodil jistič ...teplota vody v bojleru byla nižší, než nastavení na termostatu...tedy došlo k sepnutí termostatu a topení začalo hřát - tedy pouze začalo, zkrat v topení vypnul jistič
2.Po nahození a vrácení na původní teplotu...teplota vody vyšší, než nastavena na termostatu...nic se neděje, signálka sice svítí (ale jen proto, že se její okruh uzavírá přes zkratované topné těleso), jednopólový termostat není sepnut, topení nemá napětí, nehřeje, zkrat se neprojeví
(a nebo, jak píše vermon, ve 21:58...)
Je třeba vyměnit TOPNÉ TĚLESO...za funkční...
Možný typ topného tělesa pro Dražice, nevíme prozatím typ bojleru...pouze to, že je 4 roky starý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.