Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler neohřívá

Od: ogar odpovědí: 16 změna:

Nechci vysvětlení, jak závadu opravit, to případně až později, spíše mně jde o zkušenost, jestli půjde o malou opravu, nebo něco většího. Bojler Dražice starý čtyři roky při nastavení ohřevu na vyšší teplotu vyhodil jistič. Po nahození a vrácení na původní teplotu kontrolka trvale svítí, ale voda se přestala ohřívat. Mám rovnou volat opraváře, nebo googlit, jak to případně zkusit opravit? Předem děkuji za odpovědi.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Změř odpor topnýho tělesa jestli neni přepálená spirála..

Dražice topné těl/...

hodnocení

5x

Oprava nebude nic závratného, vypadá to na děravé topné těleso. Je potřeba měřit. Jestli ale nevíte co a jak, radši bojler ani neotvírejte.

hodnocení

5x
Pokud se takto ptáte, tak toho opraváře volejte. Jestli odešla spirála, pak náročnost opravy záleží na typu bojleru, jestli je suchá, nebo mokrá.

hodnocení

5x

Bez měření, není vědění.

Nejdříve je třeba zjistit, zdali jde přívod napětí do boileru, pak do teplotní pojistky, do termostatu a do topného tělesa.

Máte čím měřit?

Vyfoťte spodek boileru, hlavně zapojení drátů, aby bylo zřetelně vidět. Pak je možnost radit, kde co naměřit.

riva
hodnocení

4x

Jedná se pravděpodobně o malou opravu - Ověření, že je přepálené topné těleso, jeho demontáž a montáž nového.

hodnocení

2x

Ak to viete rozobrat, moze pomoct odstranenie vodneho kamena.

vernon
Tím to logicky nebude...
asd1

Tak vodní kámen může být příčina horšího přenosu tepla z topnýho tělesa do vody = přehřívání = snížení životnosti spirály..

vernon
Nezabrání najednou ohřevu. A po čtyřech letech ho tam stejně bude minimum...
Vyhodilo mu to jistič. Má topné těleso v hajzlu...
asd1

Minimum jak kde, někde na tvrdý vodě ho může být docela dost. Vyšší teplota sníží životnost o dost, a nastavení vyšší teploty na termostatu byla už jen poslední kapka (bez toho by to chcíplo třeba o týden později..)

Vyhodilo jistič = nejspíš přepálená spirála a část spirály pod napětím se dotkla pláště..

vernon
hodnocení

2x
Není nad čím přemýšlet. Vyměň topné těleso.

Třeba máte pravdu, ale já jsem nikdy topné těleso neměnil, vždy to byla tepelná pojistka, či termostat, většinou ale upálený konektor.

milancukrar - Vypálený konektor, nebo vypadlá tepelná pojistka by nevyhodila jistič. Tohle spíš vypadá, že se dostala do topného tělesa voda.

Nahodil jistič a již to nevyhodilo. Ale já nenapsal, že to je závada na konektoru v tomto případě. Jen jsem si dovolil sdělit svoji letitou zkušenost s množství bytů v pronájmu.

vernon
Zkrat na kostru a roztavení (rozprsknutí) části spirály. Po nahození jističe už proud neprochází. Nemá jak...

hodnocení

1x

Dovolím si tazateli vysvětlit problém (můžete dát typ bojleru Dražice)?

...při nastavení ohřevu na vyšší teplotu vyhodil jistič. Po nahození a vrácení na původní teplotu kontrolka trvale svítí, ale voda se přestala ohřívat...

Takže

1.při nastavení ohřevu na vyšší teplotu vyhodil jistič ...teplota vody v bojleru byla nižší, než nastavení na termostatu...tedy došlo k sepnutí termostatu a topení začalo hřát - tedy pouze začalo, zkrat v topení vypnul jistič

2.Po nahození a vrácení na původní teplotu...teplota vody vyšší, než nastavena na termostatu...nic se neděje, signálka sice svítí (ale jen proto, že se její okruh uzavírá přes zkratované topné těleso), jednopólový termostat není sepnut, topení nemá napětí, nehřeje, zkrat se neprojeví

(a nebo, jak píše vermon, ve 21:58...)

Je třeba vyměnit TOPNÉ TĚLESO...za funkční...

doplněno 11.07.24 22:11:

Možný typ topného tělesa pro Dražice, nevíme prozatím typ bojleru...pouze to, že je 4 roky starý...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]