Nejste přihlášen/a.
Pekny den, resim podlahu v koupelne. Rekonstuujeme a ted sem ve fazi kdy delam rozvody (voda, plyn, topeni, elektrina) v koupelne. Podlaha je drevena v patre na tramech zaklop. Stary "beton" jsme vymlatili. Ted otazka-jakou a hlavne jak udelat podlahu na tom zaklopu. Co tam dat apod. Predem dekuji za rady
Ověřená praxe: centimetr čehokoliv, 8 cm betonu s karisítí a centimetr finální dlažba, jste na 10 centimetrech. Jenom názor, možná někdo vymyslí lepší variantu, pak se rád přiučím!
Betonu bych se prave chtel vyhnout. Jde o stary barak a chtel bych spise podlaham odlehcit nez na ne zase cpat beton. A co jsem se dival tak ten odlehceny se nedela v takovych vrstvach. Mozna ze jsem nasel spatne zdroje a mate jinaci zkusenosti. Koupelna ma rozmery cca 7m2 pri vysce 10cm mame 0.7m3 betonu. Nevim kolik vazi 1kg betonu ale na takovou plochu aby to nebylo zbytecne moc.
OK, přijímám argumenty, potom mám ještě ověřený Liapor (keramické granule) a na to dvě vrstvy desek OSB nebo MFP. Funguje to i pod dlažbu, akorát rohové spáry mezi zdí a podlahou řešit silikonem, ne klasickou spárovací hmotou.
Tak tak, liapor a osb nebo sádrovláknité desky, ty bych toporučil spíš, nebo myslím, že k sobě jde i liapor a cetrisky...
Cetrisky na podlahu ani sádrovlákno nemám vyzkoušené, proto nemohu dát "Hopovo" doporučení z praxe. Ale tím nechci tvrdit, že to nefunguje. Jinak dnes je OSB dražší než MFP (u našeho dodavatele), zítra to bude možná jinak...
Ano, hydroizolace může být, potom bych už doplnil jen guli a vysoký práh a je z toho v případě prasklé vody bazén. V případě, že podobnou katastrofu nepředpokládám, je hydroizolace opravdu jenom nadbytečnou pojistkou, raději investuji do opravdu kvalitní spárovací hmoty, protože potom se vlhkost pod dlažbu nedostane.
na záklap dát CETRISdesku a na to už keramickou dlažbu. Tlouštka CETRISu je kolem 20mm
a ta krocejovka muze by do koupelen? Pak ta deska ve tlouscce do 20mm bude postacujici na polozeni dlazby? Jde mi o to aby ta dlazba nepraskala. Nekde jsem cetl ze pod dlazbu by mela byt tloustka podkladu aspon 25mm.
Stačit to bude, je to ozkoušeno v praxi...
o steprock zde: pruvodce.rockwool.cz/...
o cetris zde: cetris.cz/...
dekuji. Jeste jedna otazka co se tyce tech desek ty se nejak fixuji-ke zdi, k podlaze apod- a nebo se jen spoji a polozi podle potreby?
ty desky se volně položí na tu izolaci. Má to perodrážku takže to drží i u sebe. Ode zdi to nechte z každý strany cca 10 mm. Lepidlo flexi naneste s perlinkou
ono prave neznamena, kdyz tam beton byl, ze tam muze byt, drive to nikdo neresil.
nejprve zjisti stav tramu a roztec, pak se uvidi zda je potrba udelat jeste rost na nosne tramy.
1 . rost (dle potreby)
2. zaklop (1"prkna, OSB atd.)
3. EPS 100 Z a www.hasoft.cz/kon/... (nebo jen bez EPS dle potrebne vysky)
nebo EPS 100 Z a cetris
4. nater viz. www.hasoft.cz/hyd/... + www.hasoft.cz/hyd/...
5. obklad a dlazba (dlazbu radeji mene formatovou
6. v miste vany dat pouze desky dle potrebne vysky (cetris, OSB ...)
Roztec nosnych tramu je 90cm. Do podlahy budu zabudovavat veskere rozvody. Takze rostu bych se chtel vyhnout. Chtel bych ponechat jen zaklop nosnych tramu treba z OSB desek nebo neceho podobneho. Do meziprostoru mezi trami dat izolaci isover 10cm tloustka kvuli odhlucneni. jeste jsem nekde slysel ze je dobre dat do "chlivku"mezi nosnymi trami jednu cihlu. Do toho zaklopu z OSB udelat otvory tak, aby obklopyli odpadni trubky. Ty musi jit kvuli spadu az do prostoru nosnych tramu.Pak teda na ten zaklop z OSB neco dat. Libi se mi pouziti te krocejovky a na to tyto desky www.hasoft.cz/kon/... jsou levnejsi nez ty Cetrix desky. Co vy na to?
Mezi prostor take vyuziju na rozvody jen se spadem jsem na tom asi hur. Ja dam jen ty desky od Hasoftu (ne pod nohy vany). V koupelne stejne chodis bos, tak nema cenu resit krocejovku, navic zvuk a i krocejovku pohlti castecne tyto desky. Bude to konstrukcne oddelene.Maximalne 5-8mm HOBRY pod tyto desky. Mezi prostor bych spis dvetraval nez vylozil vatou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.