Zdravím všechny, mám problém s odtahem digetoře. Po připojení digestoře na připravenou vzudchotechniku dojde k markatnímu zvýšení hluku a zpětná klapka v hrdle digestoře má tendeci se jakoby zavírat a klapat. Vývod z kuchyně vede stropním podhledem přes koupelnu cca 1,5m do šachty u stoupaček. Vše je řešeno alu-flex hadicí o průměru 100mm. Jediný problém byl v kuchyni, kde něslo kvůli oknům snížit strop o více než 15cm a do hadice by zasahoval rošt, který drží sádrokartonový podhled. Musela tak být použita redukce na plochý kanálek a z něj zase zpátky na flex hadici, která vede přímo do digestoře.. Může by tohle problém? Ještě jsem slyšel, že by mohla být ucpaná ta větrací šachta, máme byt úplně dole v přízemí. Netuší něko jestli existuje způsob, jab by ta šachta šla vyčistit, či případně na koho se obrátit se zjištěním problému. Jsem z toho trochu smutný , neboť jsem do digestoře investoval větší částku, než bylo původně zamýšleno kvůli její tichosti a 800/m3 odtahu, ale výsledek je že i na nejnižší rychlost je to pěknej bordel. Ješte poznámka k té šachtě. Ačkoliv je to čtverec cca 30x30cm, tak pan zedník když to připojoval, zjistil, že je uvnitř pouze takovy malý plechový kanálek který má u stropu tendeni jakoby šikmo někam vést, asi do nějaké centrální větrací šachty. Díky všem za případné rady a tipy!
A vede ten kanál někam? Jaká digestoř tam byla původně? A byla tam nějaká?
Ta změna tvaru průřezu není až tak velký problém ani ta změna směru. Jde o to, že digestoř by měla mít přirozený odtah, v podstatě jde o komín, zejména, když jste v přízemí. Je tam nějaký znatelný tah? Jak vysoký je dům? A není odtah nahoře uzavřený, kvůli průvanu? Digestoře braly teplo a byly drojem nepíjemných zvuků, které se jejich prostřednictvím přenášely. V extrémních případech bylo jejich prostřednictvím možné slyšet rozhovor od sousedů. Mohlo se stát, že v domě odtah právě z těchto důvodů zaslepili. Ptal bych se majitele nemovitost, družstva, správce, domovníka...
Tipnu si. Koupil jste byt a děláte rekonstrukci? Pak se ptejte původních majitelů, nebo aspoň sousedů, jestli a jak používají digestoř. Nebo proč ji nepoužívají. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.