Za mě jsou obkladačky přežitek a jsou lepší možnosti, ale jinak je podle mě nejlepší udělat obklad a pak montovat kuchyň. Je samozřejmě potřeba mít naplánovanou kuchyň, aby bylo jasné, kde dlažba má být přesně, aby to pak sedlo.
Netvrdím, že to nejde, ale za mě jednoznačně nejprve obkladačky a pak linku. Jak byste to jako chtěl(a) dělat v případě, že linka už stojí na místě? Postavím spodní, zavěsím horní skříňky, instaluju pracovní desku a pak co? Ve vzniklé "nice" manipuluju s obkladačkama a lepidlem, furt mi něco někam padá, mám to na dlouhou ruku, mlátím se do hlavy... Začátek a konec budete dělat jak? Jak píše @jenyk, fachman to dá, ale já jako amatér bych se v tom prostoru umlátil a linka by trpěla.
Dělal jsem nejprve obkladačky a pak stavěl linku. Obklad mám záměrně přetažený pod skříňky nahoru i dolů, nemusel jsem tak moc dořezávat, navíc mám obloženou i navazující zeď kolmou k lince, kde by se v případě obkládání "po" vyřádil i profík.
astik
Já to dělat nebudu. Ten dotyčný to chce dělat až po lince. Prý se to tak dělá. Ale viděla jsem zase 2x, jak to bylo naopak a vše ok. Nezdá se mi pohodlné nejdříve linku. Bordel, lepidlo, manipulace...
Možné je obojí. Když jsou první obkladačky, je třeba to přesně rozměřit, kde budou skříňky. Když bude první kuchyň je dobrý aby obkladač byl šikula a na matlal, co zaneřádí vše okolo. Zvláště když je kuchyň v lesku, tak se s tím pak nedá nic moc dělat.
Lepší prvně obkladačky, jenže hrozí, že se něco nesejde, špatně naměří, nesedí výkres linky.. Takže čím víc je neznámých, tím víc je postup prvně linka, potom obklad jistější. Nebo kombinace, tedy současné částečné sestavení linky pro konfirmaci rozměrů.
Když už, tak přesně obráceně. Napřed horní skříňky, pak obklad a nakonec dolní skříňky. Je vcelku úplně jedno jestli to budou obkladačky, či něco velkoformátovýho.
amperr
@jenyk: JJ, tebou uváděný postup má logiku a ani toho bych se nebál. Dost to spojuje všechny možné výhody. Prostoru dost, svinčík nahoru neuletí a dole ho uklidím, nahoře krásně zarovnám obklad se spodní hranou skříněk a dole si můžu vybrat, jestli ukončit obklad nad pracovní deskou nebo přetáhnout. Já měl jasno. Obklad dávno hotovej, podlahy hotový a linku přivezli až za pár týdnů. Na desku jsme čekali další 2 měsíce .
amperr, to jo, postup to není blbej, jen to trvá, málokterej kachlička sedí doma a čeká až někdo pískne, aby mohl obložit pár metrů u někoho v kuchyni. Takže nejlepší je, namalovat na zeď, kde přesně budou horní skříňky, obložit s potom klasicky montovat kuchyň. Tedy horní skříňky, poté spodek a desku. Ovšem nesmí to obkládat mazal kterej to udělá blbě. Někdy stačí milimetr a už se tam skříňka nedá a co potom?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.