Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava omítky lavor jak a čím vyrovnat

Od: jana222® odpovědí: 10 změna:

Zdravím v malé staré technické místnosti potřebuji vyrovnat strašně křivou zed kde je "lavor".Je to zed asi 2x2 metry ten lavor nejvetší je v jednom místě asi tak 80x80cm.Rozdíl co chybí je v nejhlubším bodě skoro 3,5cm.Potřebuju to dorovnat s navazující zdí a pak už sjednotit stěrkou.Zednického mistra jsem na tuhle prasárnu žádného nesehnal ale i to chápu matlat polystyren po barákách je určitě cenové zajímavější než tohle.

Nemusím to mít super jen dorovnat ten lavor.Muže mi někdo prosím poradit jak postupovat.Fasádním lepidlem to asi postupně nedorovnám že? Tak nějakou maltu? vyrovnávací stěrku? a pak stáhnout latí v lavoru.

Přikládám foro děkuju

Oprava omítky lavor jak a čím vyrovnat
Oprava omítky lavor jak a čím vyrovnat #2
Oprava omítky lavor jak a čím vyrovnat #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Poradne oskrabat malbu a stuk, poometat, navlhcit a pouzijte hrubou omitku.
asd1
Oskrabal bych to spíš "trochu vic" pikovackou, jinak se spíš odloupne celá deska než aby to drželo.. Jde to i lepidlem, postupně několik vrstev, tam by oskrabnuti jen malby stačilo..
Pikovackou samozřejmě jemné, aby se neroz...a celá zeď:-D

Já bych spíš použil jemnou jádrovou .

hodnocení

0x

Hrubu a potom jemnu omietku, odporucam vopred osadit omietkove profily a len po nich tahat latu, inak vyrobite dalsie nerovnosti.

hodnocení

A musím tu stěnu udělat celou nebo stačí jen dorovnat lavor?

Děkuju pekně...

Zalezi na tom, ci to ma aj nejako vyzerat, ak ano, tak potom na zaver pretiahnut tenkou vrstvou jemnej omietky celu stenu, samozrejme tam nesmu byt stare vrstvy malby, inak sa to bude odlupovat. Podklad pripravit podla technickeho listu k omietke (bez prachu, bez naterov, penetrovat alebo vlhcit).

hodnocení

0x

Jen tak mimo není to tím že zedník raději matlá po barácích polystyren. je to tím že to není dost oceněná práce, matlat se stím dlouho a vyrovnávat něco , do toho bych šel s tím, že okopete celou stěnu a já ji komlet nově ohodím, naštukuji a vybílím.Jinak nevidím důvod proč by toto mělo v technické místnosti vadit, jó, v obývacím pokoji, to je jiná.

Jinak pokud je to nutné -oškrábat stenu, projít 2m latí (vodováha, y lať...) celou stěnu omést avykropit (popř penetrace naředěným duvilaxem ..), kde jsou díry označit a srovnat JEMNOU omítací směsí a dle okolí strhnout latí , srovnat rajblíkem a pak štuk či jiná stěrka.

hodnocení

Pane Diesel já Vám děkuju udělám to nebo lépe řečeno "pokusím se to udělat" podle Vaší rady.Ještě zvažuju radu od od asd1 s lepidlem ale tohle bude snad jednodušší.Zase není to galerie v Paříži....Takže koupím pytlovanou jádrovou omítku JEMNOU.Ted se zeptám hloupě prosím berte to tak.Tu omítku tam budu házet lžící jako při špricování nebo se to natahuje.Nedovedu si totiž představit že to v tom lavoru bude držet a nepadat.A mohu ji tam dát v jedné vrstvě nebo postupně? Pak stáhnout do roviny s okrajema a stěrka nebo štuk to už chápu.Moc děkuju

Děláte z toho zbytečnou vědu. Trochu to okopat, navlhčit a opravit maltou, Pak to druhý den naštukovat. Pokud má člověk trochu fortel, nebude nic poznat. Zbytečné kopat celou stěnu, nebo jiné výmysly na celou stěnu. Když jsem měnil zárubně v celém domě, také jsem neokopal celou stěnu, ale po nahození jsem to naštukoval do vytracena.

To ferax - lépe se srovná po okopání celé stěny, ale jak píšu výše v tech.místnosti s tím nedělat žádné štráfy, nechal bych to tak.

To tazatel- jsou možné obě varianty - natáhnout hoblíkem nebo klidně prohodit zednickou lžicí, je to jen o osobě toto provádějící, co bude pro ni znazší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]