Nejste přihlášen/a.
1x
m.tzb-info.cz/...
0x
Vždy záleží na dopravě a skladování. Osobně uvažuji do budoucna například o biomac.cz/...
Dlouhodobě dobré zkušenosti, podobné parametry (pro mě) jako mají dražší výrobky a cena dostačující![]()
0x
Beru už jen 5" sypané,tvrdí mi,že už 7" nedělají...
Mě stačí šest metráků na chalupě od října do dubna...
0x
Tak jsem se tím snažil prokousat - výhřevnost: hnědouhelné brikety cca 19 MJ/kg, suché jehličnaté dřevo cca 15 MJ/kg. Tzn. že dřevo má cca o 1/4 nižší výhřevnost než brikety. Pokud tedy porovnám 500 kg uhelných briket na paletě za cca 6700 Kč s 1 m3 sypaného čerstvého smrkového dřeva za 1 100 Kč, co vyjde teoreticky levněji?
asd dovolím si lehce nesouhlasit. Kubík sypaného je tak 0,6 kubíku rovnaného a při hmotnosti suchého smrku nějakých 470 kg na kubík to vychází skoro tři metráky na kubík.
To napiš spíš lesákům, že maj špatně tabulky výhřevnosti ![]()
prms smrku je fakt jen těch ca 180 kg (vlhkost 15%)
Nepleteš si to s prm?
tm
Já jsem opravdu vážil kolik je smrku v m3 . Normálně jsem si sehnal hranoly a dal je do bedny cca 50 x 50 x 50cm . A vyšlo mě , že kostka plného dřeva 1x1 x1m neváží ani 400kg (bavíme se o suchém) . Takže věřím tomu , že sypané dřevo bude mít těch 180kg/m3 suchého dřeva.
Podle tabulek váží kubík smrku s vlhkostí 15% 455 kg (kostka dřeva 1x1x1 m ), prm (metr skládaných polen) 319 kg a sypanýho prms 187 kg. Mokrý samozřejmě víc, tam je kubík přes 700 kg (z toho 300 kg vody)
Ty štípaný polínka nasypaný na korbu - zdánlivě toho je hodně, ale půlka z toho je vzduch, takže ve výsledku to je hodně drahý topivo. Výhodný to je pro dodavatele... S kladovkou nebo dvoumetrovkama od lesů se švindluje o dost hůř, ale je tam + řezání a štípání, koho to nebaví a chce polínka tak si za pohodlí dost připlatí..
srovnejdrevo.cz/...
Ten článek je pouhá snůška nesmyslů. Údaje si autor vycucal z prstu, nebo přesněji řečeno, plete si úplně všechno.
- Uhlí vs uhelné brikety
- Dřevěné eko brikety-vaše zkušenost
- Uhelné brikety do krbovek - jak vyskládat?
- Rozdíl mezi uhelnými briketami a uhlím
- Uhelné brikety
- Hnědouhelné brikety do litinové vložky
- Topení na další léta
- Černouhelné brikety?
- Jaka krbova kamna s vymenikem
- Mokré dřevo - čím topit v krbu?
- Brikety uhelné, nebo dřevěnné
- Komín je zanesený dehtem
- Topivo do krbovych kamen
- Krbová kamna - druh topiva
- Bunka-topení uhlím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.