Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s dávkováním modré skalice do bazénu. Našel jsem dávkování 5g na 1m³, ale taky články, kde je uvedeno, že i tato dávka je vysoká. Děkuji za rady.
Ja davam modru skalicu asi 10 rokov. Vyguglil som na roznych forach,ze 3 gramy na 1 m2.Mam cca 20 kubikovy bazen a davam 6 dkg.Odvtedy nemam ziadne riasy a podobne svinstvo.Predtym som kupoval drahu chemikaliu.Na znizenie pH davam zase kyselinu sirovu.cca 2dcl do 20 kubikov znizi pH o 2 stupne. Inak aj kupene znizovatko pH je vlastne pekne zabalene H2SO4.Na vacsich baleniach kupovane u bazenarov je to aj napisane. Zatial sme vsetci v pohode vratane deti.
Děkuji za radu, hledal jsem taky na Googlu a většinou se dávkování pohybuje od 3 do 5g na 1m³, takže začnu 3g a kdyztak přidám. Ještě se zeptám, jestli skalici dáváte jen na začátku sezóny a nebo přidáváte po nějakém období? Našel jsem i článek, kde skalici přidávají ve stejném množství po 2-3týdnech, což mi přijde často, když skalice moc nevyprchává.
Síran měďnatý je nízkotoxická látka, kterou byste se neotrávila ani při vypití několika litrů vody z bazénu. Sice nevím, co by s člověkem udělalo pravidelné pití takové vody, ale to snad u běžného uživatele nehrozí, možná akorát pozor u malých dětí.
Na facebooku jsem ve skupině "BAZÉN A VÍŘIVKY . UV lampy - chcicistybazen.cz" Na modrou skalici jsou tam celkem vysazení. Zkuste tam mrknout a vyhledat slovo "skalice". Většina z těch co ví o čem mluví se shodne na tom, že skalice je svinstvo a supluje jen nedostatečně ošetřenou vodu bezpečným způsobem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.