Nejste přihlášen/a.
Uvažovala jsem hodně dlouho, že si ho také koupím, ale naučila jsem se vařit a péci většinu jídla, právě pomalu, celé dopoledne na nejmenším ztlumeném hořáku. A peču v Remosce, kterou po čase vypínám. Vím, že se na to neptáte, ale nejprve vyzkoušejte, jestli vás to nebude iritovat, že tolik hodin se něco vaří nebo peče.
Souhlas s babkou- V dnešní uspěchané době se divím tomu jste se nechali zbláznit takovými výmysly- pomalý hrnec?
My jsme vždy chtěli mít uvařeno co nejdříve. Proč tolik lidí kupuje tedy Rychlovarnou konvici? No prostě komerce, obchod,když už to vyrobili... Chceš vařit pomalu , tak vař jako babkazov...
Ale ten hrnec umí spousty jiných věcí..prostě já jsem s ním na 100% spokojena.On i peče a smaží a dělá výborné jogurty...
Martino, věřím vám. Jen se vás zeptám, z čeho ty jogurty děláte? Z kupovaného mléka ze sámošky? Zdrcne se?
Pro: babkakazov...koupím plnotučné z obchodu a zahřeji trošku aby bylo vlažné +- 40 st...zamíchám do toho 1 jogurt holandia ten 150-200g. Kdo chce cukr a dole třeba džem ap...je krásně hustý. Pokud jste na Fb jsou tam přímo skupiny na ten multifunkční hrnce K70 a spousty povídání o tom.
Toto, K70...mám ho již asi 4 roky. Od té doby co ho vlastním nepoužívám sporák,jen tento hrnec a remosku. Není to pomalý hrnec,ale multifunkční. Dá se v něm nastavit pomalé vaření a rychlé vaření-všeho. Brambory např. za 8-10min. celkem. Masový hovězí vývar když nechám na 12 hod. je čirý jak sklo. Vše narvu do hrnce a zavřu a jdu spát. Vaší paní se nedivím,já si přikoupila další 2 vnitřní nádoby a pár košíků na páru, na zeleninu či ryby a nemůžu si ho vynachválit. To nemluvím o úspoře energie. Věřte tomu. Ty moderní vymoženosti mají něco do sebe,umí spousty věcí a ušetří mnoho času.
V tom článku uvádějí příkon pomalých hrnců v rozmezí 180-270 W, ale zrovna hned ten co má manželka pana promona má příkon 1000 W. Podíval jsem se teda na rozmezí příkonu pomalých hrnců třeba v tom Datartu a jdou až na 1350 W, ale dejme tomu většina nejprodávanějších má příkon kolem těch 250 W.
Co už je ale neskutečná reklamní lež že to porovnávají s údajným příkonem varné desky až 7000 W to je ale příkon když rozpálíte VŠECHNY ČTYŘI PLOTÝNKY NAJEDNOU, pro jednu plotýnku je příkon od cca 1000 W další odstupnovaně jen ta největší plotýnka mívá příkon přes 2000 W.
Beru že vaření v pomalém hrnci může být v některých případech úsporné, ale rozhodně to není nějaký extrém. Sice nižší příkon ale třeba přes noc si to vynásobte 10x a porovnejte s průměrnou plotýnkou 1500 W (za hodinu naplno a co vaříte na sporáku hodinu já nic) a může to vyjít spotřebou i obráceně.
Koupil bych po zkušenosti s vícero programy, a větší. Mám takový obyčejný se 3 stupni vaření řízený mechancky-bimetal...
Na sporáku v hrnci při věškré péči takový vývar neuděláme! Máme takový jako v odkazu, koupen na aukru i s poštovným za necelou dvoustovku (prý nevhodný dárek)
Inteligent nepochopí-večer dám vařit , ráno vstanu a mám hotovo! Pro méně chápavé NEMUSÍ se i toho dřepět!
Jinak za 30minut kvalitní hovězí neuděláte ani v tlakovém hrnci. ale budiž, kdo si toto myslí ať si to myslí (možníá jen do času než vyzkouší z pomalu táhnutý ) Nebo si snad myslíte že výary v luxusních restauracích jsou za 30 minut z tlakáče?
Ale to na té fotce není pomalý hrnec. Je to multifunkční hrnec který umí dusit,smažit,vařit,péct,jako tlakáč, jogurtovač ...má odložený start a spousty funkcí... to pomalé vaření je jedna z těch mnoha funkcí které můžete a nemusíte využívat. Za mě ano...velká úspora času a když tam dám hovězí a zeleninu a vše co je třeba tak večer zapnu a ráno pouze scedím a dovařím nudle...já jsem moc spokojená a přemýšlím ještě o jednom...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.