Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vanová baterie

Od: petrm odpovědí: 35 změna:

Neví někdo, kde v Praze sehnat vanovou baterii s dlouhým raménkem? Je to pro bytová jádra, kde je společná baterie pro vanu a umyvadlo. Potřeboval bych raménko cca 35 cm. Díky za rady a zkušenoxti pokud možno z poslední doby.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

3x

Tak nevím jak v Praze,ale u nás lze koupit v obchodech zaměřených na prodej vodoinstalačního materiálu a také v hobby marketech.

petrm
hodnocení

Obešel jsem několik prodejen vodoinstallačního materiálu včetně OBI, nikde neměli ani neuměli poradit.

spu

Tak zvažte jiné řešení.

spu

drezova-baterie.cz/... sice dřezové, ale dlouhé

petrm
hodnocení

To je špatně, vývod pro sprchu nesmíí být z raměnka, nešlo by otáčet do umývadla.

spu

není, podívejte se lépe

nov
hodnocení

3x

Bohatě postačí raménko 30 cm. Doporučuji páčkový keramický přepínač!

sagittarius.cz/...

doplněno 07.07.24 10:58:

Zde délka 350 mm.

siko.cz/...

petrm
hodnocení

Myslíte, že to dlouhé raménko jde namontovat k jakékoli baterii?

spu

Myslím, že to zjistíte, když si to přeměříte a nezapomeňte na stoupání závitu.

karla*
hodnocení

2x

hodnocení

2x
Podívejte na tuto baterii senesi.cz/...
Asi bude vyhovovat nejlépe... Případně další od RAV Slezák

aaa
hodnocení

2x

U nás stačilo se zeptat v prodejně, a požádat o výměnu krátkého ramínka za delší. Pak jen upravil cenu a výměna byla dokončena. Takže- zeptej se , jestli by neěklo to ramínko vyměnit. Ale raději bych nevolil OBI, Baumax apod. prodejny. Jít do obyčejných prodejen.

hodnocení

2x

Nevím kde v Praze, ale přes e-shop Venta, zde: koupelny-venta.cz/...

Novaservis Metalia 55 Vanová paneláková baterie 100 mm chrom 55073,0

Vanová baterie

hodnocení

1x

Dám ti radu, sám jsem to teď řešil a dořešil... Pokud je to běžná baterie používaná v paneláku, tak dnešní baterie mají raménko niž než stará baterie, tedy musíš mít takovou:

akoupelnyatopeni.cz/...

Ta má mělké ramínko, teď záleží jenom zda máš ještě rozteč 100 či 150mm. Chyba je v tom, že původní mívala ramínko vytažené "výše", tedy když koupíš s obyčejným ramínkem, tedy kulatým zahnutým, tak zjistíš, že vývod je cca o 13 níž než u původní a drhne o okraj umyvadla. Tedy pozor na to! S tou plochou je to cca o 5cm níže! Což už je použitelné.

Takto vypadá ta co není vhodná: akoupelnyatopeni.cz/...

(neřeším rozteč)

Ještě by mohla být tohoto typu, ale nevím jak je praktická sprcha na ramínku... :

akoupelnyatopeni.cz/...

petrm
hodnocení

Mám rozteč 100 a vzdálenost mezi středem přívodního potrubí a horní hranou umývadla je cca 12 cm.

12 cm se mi zdá docela dost málo. Já to mám cca 21 cm a je to docela natěsno ...

Prozkoumej něco velikostně tady:

akoupelnyatopeni.cz/...

nejvíce s dlohým ramínkem děla Novaservis, ale jestli to máš cca 12cm, tak bys potřeboval super mělkou a to vidím tak na tu s tím přepínáním sprchy na trubce ...

Asi bych to viděl na : akoupelnyatopeni.cz/...

Ale jak je to praktické nevím, zahraniční baterie valí ve velkém rozteč 150mm... Tak není velký výběr!

petrm
hodnocení

Ta Novaservis je špatně, potřebuji sprchu připojenou na baterii, když je na raménku, tak by nešlo otáčet raménkem na umyvadlo.

Taky jsem ji nebral protože je nepraktická..

Tato co mám je cca od středu baterie (trubek) do nejnižšího místa raménka cca 14cm...

akoupelnyatopeni.cz/...

Mrkni tady:

huka.cz/...

Ale raménka zase cca 30cm... :(

hodnocení

0x

Nevím, jak v "kamenném"obchodě, ale zkuste třeba tohle.

petrm
hodnocení

To je dřezová baterie a raménko je jen 30 cm.

hodnocení

0x

V každém železářství mají.

doplněno 07.07.24 16:35:

Také mám raménko 30cm, schválně jsem ho byla změřit. Kupované v železářství.

petrm
hodnocení

Prosím uveďte konkrétní železářství, pokud ho znáte. Děkuji.

V Kotvě, na Hrabůvce, v Mariánských Horách. Tam všude mají, vím to, nakupovala jsem tam a viděla to.

km
hodnocení

0x
Zkousel jste googlit napr.: spolecna baterie vana umyvadlo panelak?
Musi se jeste vyrabet. Bud bych objednal na netu, pripadne obvolaval specializovane prodejny (nemyslim hobbymarkety)

futra
hodnocení

0x

A co DEANTE TURBO BUT 056M? Akorát nepíšete rozteč,tak nevím ,zda bude vyhovovat.

nov
hodnocení

0x

Dejte foto stávajícího umyvadla + baterie. Proč vám nestačí ramínko o délce 300 mm?

petrm
hodnocení

Baterie je nad vanou a potřebuji, aby raménko dosáhlo do umyvadla. Co je na tom nepochopitelného?

nov

Máte otočné umyvadlo jaké bývalo v umakartových bytových jádrech a potřebujete vyměnit vanovou baterii. Mám vyměněnou vanu, umyvadlo i vanovou baterii. Ramínko 30 cm.

petrm
hodnocení

Nemám otočné umyvadlo, umyvadlo je napevno vedle vany. Otočné umyvadlo jsem viděl na sídlišti z 70.let, např. Ďáblice.

aladar
hodnocení

0x

V Praze v Průběžné 574/24 je prodejna, kde uměj poradit. Jsou to chlapi od fochu, trochu drsnějších povah.:)

mapy.cz/...

petrm
hodnocení

Ano,tuto prodejnu dobře znám, sehnal jsem tam i některé věci na starší plynový sporák. Byl jsem tam před pár dny, zkoušeli jsme různě zkombinovat baterie a ramínka, ale nepodařilo se.Teda pokud myslíte prodejnu Voda, plyn, topení.

aladar

JJ, Plynservis Červenka s.r.o.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]