Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění koberce parním čističem

Od: fred odpovědí: 8 změna:

Chci zakoupit parní čistič, kterým bych vyčistil koberce v domácnosti. Půjčovat jej nechci, parní čistič bych využil na dalšípoužití.Prosím o radu, na jakém principu je koberec takto čistěn.

Viděl jsem video, kde je ovšem z čističe sundávánnávlek, který je čistý. Ostatní tvrdé povrchy jsou mi jasné /spáry kachlí, tvrdá podlaha, sporák, i pánve/ tam je nečistota odstraněna a potom ji něčím smyji a odstraním. Jediné co se domnívám, že je špína z koberce je "vtažena" pod parou do návleku na nástavci čističe. Pak tento návlek jednoduše vyperu.

Je moje úvaha správná? Fred

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tím parním čističem s povlakem špínu na koberci pouze rozmažete. Lepší a účinnější je mokré vysávání.

hodnocení

1x
Já nějakej parní čistič měl a bylo to nanic, prostě horkej mokrej hadr. Když uznám, že nejakej koberec potrebuje vycistit, dám ho venku přes vrata, nastříkán nějakým saponátem, třeba autosamponem (nejradši mám Servosampon rapid od Velvany na mytí motorů) a dlouze proplachuju z různých úhlů velkou wapkou s 15L/min při 180barech. Když je tam špína, chci ji vyplavit, ne schovat a vsáknout níž, aby nebyla vidět.

hodnocení

0x
Já raději vysavač s funkcí tepovače.
Mokré vysávání koberců.
Ten parní snad zabíjí bakterie a proviňuje, teda jestli se nepletu.

hodnocení

0x
Parní čistič je dobrý leda na zažranou špínu hladkých podlah (ale ne těch, co mohou vlhnou). V případě koberce snad jedině lokálně, na uvolnění nějakoé zašlapané mastnoty, jinak koberec mokrým vysáváním, popř. i kartáč a pěna, pokud je moc špinavej.

hodnocení

0x
Parní čistič je fajn na vše možné včetně oken, ale na koberce to fungovat nebude. A i přes doporučení - nepřeceňoval bych jeho schopnosti na zázračnou úroveň. Na koberce si kupte vysavač na mokré čištění. Já nechtěl investovat, protože koberců moc nemáme a tak jsem koupil vysavač na mokré vysávání v lidlu za cca tisícovku, saponát aplikuju rozprašovačem na postřik (taková fajn nádoba s pumpičkou na tlakování - cena do 200kč). Horší fleky se vezmou na mokro kartáčkem a pak se to vysaje.

111®
hodnocení

0x
Jakmile date na koberec jakykoliv saponat, nedostanete ho ven. Vysledek jsou špinavé cesticky a kdyz to psychicky nevydrzite vyhazete je a kouoite nové.

karla*
hodnocení

0x

Dali jsme si vyčistit koberec firmou Použili také mokré čištění a po uschnutí se koberec zkrabatil a nejde to narovnat, tak nevím, co s tím.

hodnocení

0x
Bude vhodné si před koupí uvědomit, z jakého materiálu máte ty koberce... zda z přírodního materiálu - hedvábí, vlna, bavlna, sisal, kokos, mořská tráva,
nebo syntetického- polyamid (PA), polypropylén (PP), polyester (PES), akryl (PAN)
Ne na všechny se parní čistič může hodit.
Také si o čištění koberců na internetu radši něco předem přečíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]