Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funguje robotický vysavač?

Od: zuzana007 odpovědí: 35 změna:

dobrý den,

máte někdo zkušenosti s robotickým vysavačem?

zajímalo by mne jak kvalitně vysává,hlučnost...

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

georges*
hodnocení

2x

Je zvláštní, že Vám tady nikdo z rádců nesdělí, kam - a hlavně kolik - ten vysátý nepořádek tihle roboti ukládají.. Vzhledem k velikosti tohoto zařízení bych odhadoval, že jakmile to nasaje třeba spadenej popel z cigarety, tak hned začne hlásit že je plnej sáček. Zatím nikde jsem neviděl, že by o tom byla řeč, v reklamách na tento výrobek se o tom taky taktně mlčí.

Takže to vypadá, že většina vychvalovačů budou fakt spíš dealeři, jak již někdo výše naznačil.

nelosek*

Každý máme svou hlavu a svůj názor, jinak by byl svět asi dosti nuda. Každopádně krabička na špínu u našeho vysavače (ecovacs) není od pohledu žádná krosna (návod k obsluze udává 0,7 l), ale u nás doma v pohodě zvládne 2-3 místnosti (plně pokryté kobercem) na jeden zátah. Dost záleží, kolik špíny mu na podlaze necháte. Drobky od dětí i papouška robot smlsne natotata, ale nejvíc je v nádobce vždycky stejně prachu. Takže vysypávám zásobník na špínu po každém úklidu v bytě.

vysavac*

Vysavač má zásobník,který snadno vyndáte a vysypete.Má i mikrofiltr,který se rovněž snadno čistí a nechá se vyměnit. Přestože by se mohl zdát zásobník malý,docela se do něho dost napěchuje. Je jasné,že když pustíte tento vysavač do naplno užívaného koberce,který se luxoval naposled před měsícem tak bude zásobník plný dříve.Ale vyluxuje ho.Pokud luxujete častěji a pravidelně,můžete být v klidu.Zase tak rychle se nenaplní.Zásobník vysavače je omezen samozřejmě velikostí samotného stroje,který těžko může být větší,když má zajíždět pod postele,stolky či jiný nábytek a ještě se má vyhýbat ledasčemu v pokoji. Občas je třeba vyčistit kartáč,kolečka,ventilátor,...(vše snadno rozmontovatelné) od namotaných vlasů atd.Máme doma vysavač za 7000,- .Přítelkyně ho chtěla.Já tomu nevěřil zrovna tak jako vy.Fakt funguje a vysává.Sám se dojede nabít,když mu dochází "šťáva",vyhýbá se všemu co má v cestě,bočním kartáčkem vybere rohy i kraje u stěn,má vespod UV lampu na dezinfekci podlahy,atd.Lze ho ovládat přímo či dálkovým ovladačem.Máme doma samozřejmě i normální vysavač,ale ten už nebyl,od té doby co jsme koupili tohoto malého,dlouho v provozu. Tichý zrovna není.Televizi u toho sledovat můžete jen se zesíleným zvukem,ale např. přítelkyně, když vaří tak ho zavře v nějaké místnosti a zatímco vysává,ona se věnuje vaření.Nebo např. potřebuju něco udělat na počítači tak ho klidně zapnu a věnuji se své práci.To bych řekl,že je ta hlavní přednost.Vysává prostě sám.Někdy ho zavřem do místnosti ,kterou potřebujeme vyluxovat a jdeme do práce.Aby nejezdil celý den,nedáme mu tam nabiječku ,aby se sám nedobíjel.Jelikož vím,že se v těchto diskuzích vždy objeví nějaký paranoik,který hned každého považuje za dealera,tak vám tady na smrt svou smrt přísahám,že s vysavači neobchoduji. Doufám,že to bude stačit.;)

pavlis*

Nádobka na prach a špínu u robotického vysavače opravdu není moc velká. Ale robotek stačí vysát náš byt 2+1 a pak nádobku hned vysypu. A samozřejmě pokud pravidelně vysáváte, pak se ani nenaplní. A ť si kdo chce, co chce říká. Je to moc fajn pomocník,který ocení každá žena a hlavně maminky na MD. S prckama je opravdu dost práce a každá pomocná ruka je dobrá. Hezký den...

pb®
hodnocení

1x

Muze te si ho sama vyzkouset, nbizeji zapujceni zdarma www.irobot.cz/cz/web/zapujceni-robota-zdarma.html

kalounek*
hodnocení

1x

ahoj, robotický vysavač je opravdu dobrý pomocník. Jenom bych se vyvaroval koupě u podomních prodejců a prodejců před supermarkety. Již několik mých známých takto naletělo. Jde hlavně o to, že pokud budete mít s vysavačem problém, nikdo pro vás nezajistí servis. Doporučuji tedy koupit vysavač v ověřeném internetovém obchodě nebo kamenném elektru, kde mají většinou v nabídce více značek. Mezi kvalitní a ověřené značky na trhu patří iClebo, CleanMate nebo Samsung.

nikoleta*
hodnocení

1x

máte pravdu, robotický vysavač je i z mého pohledu velmi dobrý pomocník do domácnosti. Jen si člověk musí vybrat ten správný typ podle toho, co mu vyhovuje , co od něj očekává a také podle toho, jaké nástrahy na něj v domácnosti čekají. Já už mám víc jak 2 roky iRobota, ale bohužel moc to u mě doma nezvládá, takže to vypadá, že ho věnuji rodičům a koupím si nějaký nový. Hlavně v dnešní době je už z čeho vybírat. Docela dost mě v poslední době zaujal Samsung nebo Ecovacs. Mají dobré výsledky v testech, ale po předchozích zkušenostech si je určitě vyzkouším, než některý koupím...

tozinek*

iRobot-Roomba nezvládá? prosím, co nezvládá? podělte se, mne slouží k plné spokojenosti...Díky.T.

nikoleta*

jak uz jsem jednou zminovala, neustale hlasi, ze chce vycistit kartac a kdyz ho vycistime, tak to za chvili hlasi znovu. Nekolikrat jsem ho mela v servise, ale nepomohlo to. Bohuzel mi to neprijde normalni . Prijde mi, ze ho spis porad jen cistim, coz mi pridelava praci, nez aby mi tu praci usnadnoval. Na tmavych plovouckach nefunguje a na stredne vysokem koberci, co mame v loznici, zanechava docela dost smitek. Verim, ze vam muze slouzit dobre a jste s nim spokojen, ale ja bohuzel ne...

kalounek*

ahoj, s čistěním máš pravdu, iRobot se opravu špatně čistí a navíc jsem slyšel z více míst, že tyto vysavače jsou každou chvíli v servisu.

hodnocení

1x

Trošku to odlehčíme. Jo? Neva? *smich*

tozinek*
hodnocení

0x

roomba, vysává dokonale, hlučnost nižší než u klasického. prostě bomba.

luciferkaa*
hodnocení

0x

ja mám (teda měla jsem) roombu, a mně se zdálo, že je to hlučnější než norm. vysavěč, a v rozích to vůbec nevysálo, protože to tam nedosáhlo, docela dlouho to luxuje, padá to se schodů.. plus mně to docela dost silně vráželo do nábytku tak jsem ho vrátila

Pokud vše funguje v pořádku, nemůže Roomba spadnout ze schodů. Naopak díky citlivosti senzorů pádu může mít problém s tmavou matnou podlahou - neustále si myslí, že padá a snaží se vycouvat. Proto je dobré to předem vyzkoušet.

Co se týká hlučnosti, tak to samozřejmě záleží na tom, s jakým vysavačem jej srovnáváte. Je to hlučnější než ruční akumulátorový vysavač, ale rozhodně ne než velký vysavač. Délka vysávání je úměrná výkonu a inteligenci vysavače - je jasné, že člověk s velkým vysavačem dosáhne rychleji srovnatelných či lepších výsledků. Rohy jsou problém z principu.

Jako hlavní výhodu vidím pravidelnou každodenní údržbu - jdu ven, zapínám vysavač a dál se nestarám. A je to skutečně v bytě poznat. Nevýhoda je ta, že nevysaje vše - vysoký koberec, rohy, nízké štěrbiny pod nábytkem jsou problém. Celkově ale hodnotím Roombu jako velký přínos k úklidu.

stepi*
hodnocení

0x

Dobrý den,

máme ho doma a je senzační:), vysaje i psí chlupy, vysava na parketách, linoleum, a i koberci.

Doporučuji ke koupi :)

Hezký den

Petr

ola®

a jaký typ máte? Děkuji

lenicka3
hodnocení

0x

Ahojky všichni,
tak já mám zkušenosti s tímto robíkem Fun Beat Vacusmar/... .

Četla jsem na něj dobré recenze...Manžel se nade mnou slitoval,vyslechl mé prosby a objednal ho...Máme doma 2 kočky a uklízela jsem POŘÁD! Nyní uklízí robík (jinak se mu doma neřekne) ... a kočky mají taky o zábavu postaráno...
Takže pokud někdo přemýšlíte, zda stojí za to investovat do takového pomocníka, tak říkám že ano :palec_up: . Obzvlášť když si řeknete, že za tuto cenu máte některé vysavače, s kterýma musíte lítat sami, tak není co řešit.. Přijdete z práce domů a je prostě uklizeno... ;)

A vysává to i koberce? Nemyslím ty kancelářské, ale ty co mají všichni doma v obyvácích.

Obecně ano, ale záleží to na výšce vlasu. Já doma koberce nemám, takže tento problém neřeším.

rendlik*

Dobrý den,

ráda bych se Vás zeptala, zda nemáte problémy s bočním kartáčem, respektive s vydáváním štětin. My "spotřebovali" 2 kartáče z původního balení do měsíce a to jsme vysavač používali zhruba 3x týdně. Moc děkji za Vaši odpověď.

dani25
hodnocení

0x
Zdravím,
taky se rozhoduju nad robotickým vysavačem. Koukala sem na různý stránky a našla blog http://roboticky-vysavac.blog.cz/1006/roboticky-vysavac-recenze , je na něm recenze na Fun Beat VacuSmart 700 nemáte s ním někdo taky svoje zkušenosti?

Daniela

kikca*

Ahoj Dančo, jestli můžu poradit tak jedině značku iRobot nebo iClebo. koukni na www.roboty.cz kde jsem si já objednávala tento model roboty.cz/... jsem moc spokojená, je to autorizovaný prodejce což znamená že kdyby náhodou byl nějaký problém s robůtkem tak je snadná reklamace. Zavoláš na iRobot, technici přijedou k tobě domů, robota odvezou, opraví a zase přivezou. To si myslím, že je nadstandartní služba. Robota jsem si objednala a druhý den jsem ho měla domů a už uklízel. DOPORUČUJI!

michal958*
hodnocení

0x

mams nim dobre zkusenosti take ho dama mam doporucuji ho

doplněno 03.09.10 20:05:

jakym zpusobem?

výtka
Upozornění od sys strejc 03. 09. 2010 20:03:03
Neškoďte svým projevem této poradně!

nelosek*
hodnocení

0x

Dobrý den,

robotický vysavač máme doma a určitě funguje. Máme Ecovacs D58 a vysaje jakýkoliv prostor a kolem nábytku je fakt šetrný. Kromě chodby máme všude běžné koberce a vysavač si s nimi poradí. Podle zvoleného programu vysává v různých pohybech a opravdu prošmejdí každý kousek pokoje, kam se dostane. Navíc k mému milému překvapení je celkem tichý. Běžný vysavač je proti němu "řvoun". Budiž Vám důkazem skutečnost, že můj měsíční syn nemá nejmenší problém usnout, i když v pokoji robot zrovna vysává.

vysavac*
hodnocení

0x

Přítelkyně ho má.Chová se to a ozívá jako nějaký robot z Hvězdných válek.*smich* Dali jsme za něho 7000,-. Vysává suprově.Přejede prahy.Ale hlavně vážení! Nemusím vysávat já! *frajer**smich*

pavlis*
hodnocení

0x

Zdravím, já vlastním robotický vysavač Ecovacs D58. A musím říci, že zatím jsem moc spokojená. Stačí ho jen zapnout a už pracuje za vás. Doma máme spíše plovoučku, lino a koberec s nízkým chlupem a zvládá to všechno. Co se týče hlučnosti, jsem taky spokojená. Určitě se to nedá srovnat s klasickým vysavačem. Ten je mnohem hlučnější. Je to opravdu dobrý pomocník. Hlavně, když máte malého prcka :)...

hozna

Koukám, že se to tady zase zvrhlo ve smršt reklamních sdělení..zdravíme onlineshop a zástupce HP tronicu :) Ecovas nekupujte, vysavače se stejnými parametry koupíte za polovinu a to že si irobota odvezou sami do servisu..aby ne... když dáte za vysavač s výbanovu přes 10 000. a těch 70 kč za svoz, to snad nestojí ani za řeč!

nikoleta*
hodnocení

0x

ja mam doma uz nejakou dobu iRobota a zas tak nadsena z neho nejsem. Rozhodne jsem od neho ocekavala vic. Servisovan uz byl nekolikrat a velice casto nam hlasi, ze chce vycistit kartac a kdyz ho vycistime, tak to za chvili hlasi znovu...

valovap
hodnocení

0x

Pokud koupíte kvalitní robotický vysavač určitě nebudete litovat. Zkuste se podívat na - roboticky-vysavac.cz/...

davidcbt
hodnocení

0x

ano a nedoporucuji,pokavad mate velky byt,hned jsem ho vymenil za mile.nevysaje rohy a mate-li clenitej byt ,obcas zapomene trasu ,kterou jiz projel.a zivotnost baterie.ale opravdu zalezi na velikosti a clenitosti bytu.

jk81*
hodnocení

0x

Dobry den,

meli jsme doma robotický vysavač Fobeli i900, který byl celkem hrůza. Choval se divně, a vysávání nestálo za nic. Prodali jsme nakonec na aukru a zkusili si nechat poradit. Na roboty.cz/... nam poradili a procetli jsme tam par diskusi ke kazdemu z produtku. Jednoznacne muzu doporucit vysavac iRobot. Máme

Robotický vysavač/...

a jsme maximalne spokojeni. Dokonce baterie vydrzi vice nez u Fobeli. Soused si koupil levnejsi roboticky vysavac a je to bud tento:

Robotický vysavač/...

nebo tento

Robotický vysavač/...

a jsou také velmi spokojeni. Takze spise bych doporucil se zeptat prodejce, overit cenu dle porovnavace cen (heureka, zbozi). Urcite nekupovat nic pod 6tis, aspon tedy muj nazor.

Jana

hodnocení

0x

Uz dlhsi cas som rozhodnuty pre tento robot.

Len ta Kanada je od ruky.

yuya
hodnocení

0x

Dobrý den,

všude čtu samou chválu na robota iClebo, nesetkala jsem se s žádným problémem. Včera jsme si pořídili iClebo plus a [alpha]. PO vybalení z krabice fungoval bez problému, pěkně najížděl do dokovací stabice, fungovaly všechny mody, nasbíral z koberce spoustu prachu a vlasů. I když baterie nebyla úplně vybitá a nehlásil žádný error, začal se chovat /podle mě/ dost divně. Točí se pořád dokolečka, ať mu nastavím jakýkoliv mode, není schopen najít doovací stanici. Nevím, v čem může být problém. Senzory, dokovací stanice? Nesetkali jste se s podobným problémem někdo? Jak to vyřešit? Je nutný servis?

Děkuji za odpověď

georges*

A neměli jste na zemi rozlitou slivovici nebo něco podobnýho? To by možná vysvělilo, že se choval divně, pořád se motal a nemohl najít dokovací stanici. Mě se to taky docela často stává.

Nemáte zablokované kolečko? Mohou tam být třeba namotané vlasy nebo se může jednat i o závadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]