Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistička odpadních vod dřív než stavba domu?

Od: nokn9w odpovědí: 8 změna:
Zdravím, cca 2 roky zpět jsem si koupila pozemek na hypotéku, s tím, že do roka nechám postavit domek. Jelikož v obci není kanalizace byla mi doporučena ČOV (čistička odpadních vod). Projekt a veškeré povolení jsem si nechala vyřídit od firmy. Bylo to i včetně vodovodní přípojky.
Stavba se, ale bohužel odkládala a odkládala...A teď jsem zjistila, že mám povolení platné jen do konce tohoto roku. Hypotéku na domek si pravděpodobně budu brát na jaře 2025.
Mám tedy prázdný, neoploceny pozemek. Oplocovat zatím nechci, plot by pak překážel ve výstavbě. A teď postavit na něm čističku a poté dům, nakonec nechat připojit? A jde to vůbec? Nebo nechat všechna ta poměrně dráha a časově náročná povolení propadnout a vyřídit později znovu?
Co se týká vodovodní přípojky, nechám připojit k hranici pozemku. A po výstavbě domu natáhnout dal. To by mělo být ok?
Děkuji moc za vaše rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

0x
Ano, jde to...
Ale také jde požádat o prodloužení stavebního povolení na ČOV...a to by asi bylo pro Vás lepší.

nokn9w
hodnocení

Všechny dokumenty jsem ještě neprostudovala, ale mám tu územní souhlas platný 2 roky. A je tu přímo napsáno, že dobu platnosti nelze prodloužit...
2024
Ano, tak to máte povoleno jinak, než jsem myslel a než je běžné.
Pak musíte požádat o ÚS znovu.
tm
No o souhlas už asi nepozada...

km
hodnocení

0x

udělejte čistírnu i přípojku vody a pak pokračujte

jen dobře zvažte, kde bude, ať to má logiku ve vztahu k umístění domu na pozemku

jenda123123

tak místo už má určitě dané přesně ve stavebním povolení - musí tam být souřadnice

km
Pravda. Tak snad na vhodnem miste. :)

hodnocení

0x

Stavební povolení platí 2 roky od nabytí právní moci. Do té doby máte právo stavbu zahájit. Jaká je definice zahájení stavby? Žádná neexistuje, jen musí být zřejmé, že se započalo alespoň s jednou stavbou, pokud máte povolen soubor staveb.Můžete zapíchnout kolík s papírem "Stavba povolena" a začít např. vyměřovat, můžete zřídit zařízení staveniště, navézt materiál, jednoduše vytvořit dojem zahájené stavby. Pokud přeci jen nestihnete, lze stavební povolení před ukončením dvouleté lhůty přes stavební úřad žádostí prodloužit. Druhým termínem je pak dokončení stavby. To také doporučuji moc neprotahovat. Pokud víte, že nestíháte, opět podáte žádost na prodloužení.

Toto je bohužel podle starého stavebního zákona. Podle nového to neumím, proto bude lepší vše konzultovat se stavebním úřadem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]