Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové WC do paneláku

Od: martinus® odpovědí: 17 změna:
Ahoj.
Potřebuji se jen trochu poradit. V "paneláku" je původní WC. Výška odtoku je na fotce. Když koupím nové WC, ta mívají skoro všechna horizontální odtok ve středu ve výšce 185 cm (některá 180). Takže bude výš, než jak je u původního WC.
Myslíte, že by stačilo koupit s tím jen dopojení/manžetu a nebyl by problém?
Jde mi o co nejjednodušší řešení, bez nějakých velkých úprav.
Díky.
doplněno 02.07.24 19:37:

oprava: ne cm, ale mm *alene*

Nové WC do paneláku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slon
hodnocení

4x

Když pominu fakt, že podle těch čísel bys měl hajzlík na stropě, tak foto vše vysvětluje:-D.

Mám toto taky za sebou a manžeta to vše vyřešila.

hodnocení

Všiml jsem si pozdě a už mi to nešlo opravit. Tohle se mi dřív nestávalo. *zed*

hodnocení

Máte to samé WC, co tu dávali jiní přes odkaz? Jestli jste spokojený, hlavně kvůli tvaru sifonu, jestli se WC neucpává.

slon

Jj. mám to samé - JIKA lyra plus - to co dal odkaz clas

hodnocení

A neucpává se to moc při splachování? Ten starý záchod, co máme doteď, celkem často, stačí víc toaleního papíru a je to.

hodnocení

4x

Je to běžné řešení, proto se ty manžety dělají. Sice se lehce zmenší průřez, ale problémy to nedělá. Hlavně tam nedávejte "harmoniku"!

spu
hodnocení

3x

Ano, stačilo

hodnocení

3x
Kombi wc se sikmym odpadem vyrabi Jika. triker.cz/...
hodnocení

Díky moc. :)
Ale bude to opravdu pasovat na tu železnou trubku?

Melo by pasovat. Mezikus bude z plastu, ne? Nakratko dopojite pomoci manzety do hrdla litiny nebo date delsi trubku, kterou pak musite utesnit tmelem. triker.cz/...
lmgify

> triker.cz

Ať nemusí sám hledat:

Heureka: Jika Lyra Plus

lmgify

Zboží.cz to má špatně zařazené, takže se to tam jejich vyhledávačem nenajde. Zde jsou přímé odkazy:

typ 4.241.3 (boční plnění nádržky): zde a zde

typ 4.242.3 (spodní plnění nádržky): zde

aaa
hodnocení

0x

Jestli je stoupačka z litiny, zvažte ještě jednu možnost - krysy! Není pro ně problém vylézt po nich vnitřkem*mir* a navšívit Vás v bytě. Ta manžeta je pro ně no problem. Spíš naopak.

"...zvažte ještě jednu možnost..."

A co jako má tazatel zvážit *sok*? Jestli komplet nevybourat kanalizaci v celém paneláku a neudělat jí nově plastovou? *zed*

Mimochodem - krysy se u nás prakticky nevyskytují, jsou to potkani. Ale to není podstatné ;)

hodnocení

To by se už muselo někdy stát, všechno je původní. Ale nevím o tom, že by se stalo.

km
02.07.24 23:36

*smich2*

slon

*haha*Copak krysy, ale magneti ! (čti hnědočeši a bezďáci) Ty rádi litinu a manžetu nechaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]