Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi zde budu otevírat téma, které se zde objevilo již několikrát. Nyní, když se objevily zmínky o zdražování elektřiny? - pokukujete někdo po novém dodavateli, či zjišťujete nabídky společností?
Mám možnost porovnat ČEZ - stávající dodavatel a nabídku od Centropolu.
Zajímá mne, jaké máte zkušenosti s Centropolem, zatím mám nabídku výhodnější než od ČEZ, při naší roční spotřebě to činí včetně ostatních poplatků rozdíl pomalu 12 tis. Tarif máme D57d . Budu ráda za každou informaci. Děkuji
O Centropolu jsem nedávno četl informaci, která odrazovala případné zájemce. Chová se totiž stylem "nejdříve namazat med kolem úst a pak sedřít z kůže" aneb "když ptáčka lapají, hezky mu zpívají". Jejich požadavky na zálohy jsou údajně nehorázné, o úpravách s nimi není řeč a s vracením přeplatků je to na dlouhé lokte. Vlastní zkušenost sice nemám, ale přesto nedoporučuji.
Ještě dodám, že jsem více než 30. let u ČEZu a nikdy jsem si nestěžoval. Mám sice známé, kteří ceny sledují a snaží se měnit podle nich dodavatele, ale zatím nevím o případu, že by na tom někdo ušetřil. Nejsmutnější je případ Bohemia Energy. Já jsem u ČEZu spokojený, je to spolehlivý dodavatel a vždy jsem se s nimi domluvil, a to včetně záloh, které si v případě potřeby měním on-line sám a zatím mi to nikdy nezamítli.
během posledních 30 let nebyl čez nikdy výhodný dodavatel, asi znáš málo lidí, kdybych byl posledních 30 let u čezu tak na energiích zaplatím tak o 200-300000 navíc oproti tomu co jsem zaplatit u jiných mnohem výhodnějších dodavatelů
ano služby mají udělané pěkně, co pěkné nemají jsou ceny za komoditu
tchyně má čez platí z hlavy to nevím přesne kolem 4,80 za kw (jen silovka), ted jí slevnili asi o 12h, já platím za kw 3,30 i s dph... takže asi tak
kalkulator.tzb-info.cz/... tady srovnávač cen co nelže, a netlačí nahoru spřátelené firmy
jak se dívám tak mě bere můj dodavatel také pěkně na hůl, 1kw se dá nasmluvnit už za necelých 2,60 i s dph
kurzy.cz/... dosadte si lokalitu , na cenu to ale nemá vliv
jinak levnější než nejlevnější cez je nějakých 55 tarifů od různých firem
Elektřinu budu řešit až příští rok, až bude končit smlouva. Mám ji u Innogy a loni mě pěkně naštvali... moje chyba byla, že jsem to zazdil, nicméně mi nepřipadá fér, aby o změně informovali až poté co ji udělali a to včetně toho, že změnili produkt. Což je dle mne "větší změna smlouvy" o které by dle VOP měli informovat předem... Nu krom nehezké hádky po telefonu a následné jisté korekci už s tím neudělám nic (bez pokuty).
Nicméně aktuálně řeším plyn... u stejné firmy. Vzhledem k tomu, že jejich přístup byl kritizován natolik, že ho mírně poupravili - dali vědět dopředu, i když mám pocit, že na případnou výpověď už moc času nebylo. Tentokrát jsem si to ale pohlídal a v době, kdy poslali info o tom, že bude končit smlouva a pokud nic neudělám, dojde k automatické prolongaci, jsem už měl uzavřenou smlouvu jinde a na cestě k původnímu dodavateli byla výpověď od nového - ČEZ. Ve srovnávači sice nebyl nejlevnější (tuším asi na 5 místě), ale ti před ním neměli nejlepší recenze a při stejné délce smlouvy negarantovali cenu vůbec, nebo jen na část doby trvání smlouvy. Přesto proti současným podmínkám (i těm novým co poslal stávající dodavatel) ve výsledku ušetřím.
jen bych dodal, to že máte nabídku od centropolu neznamená že tam musíte přejít
dejte si tu tbz kalkulačku, vyberte si někoho z prvních 5 nejlevnějších a odejděte od čezu pryč, dnes je to otázka maximálně půlhodiny na internetu a max druhý den podepsat online dokumenty, nový dodavatel s plnou mocí vše ostatní zařídí.
rozhodně bych u něj nezůstával jen kvůli "jistotě" , ceny se po šoku z války stabilizovali, jistota je všude :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.