Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou hadici na IBC nádrž?

Od: tm odpovědí: 12 změna:
Mám dvě IBC nádrže. Protože oba kohouty z nádrže jdou otevírat ztuha, chtěl bych si z nich vybudovat systém, který je na obrázku. Jen nevím, co všechno koupit a také nevím, jaký průměr v palcích má vypouštěcí ventil z nádrže. Dle mého měření je vnitřní průměr trubky 4,5 cm, vnější průměr trubky (tzn. vč. závit) má průměr 5,8 cm. Rád bych, aby to fungovalo tak, ze kohout z nádrží bude moct zůstat stále otevřený a bude se to zavírat pouze tím červeným. Děkuji za rady.
Jakou hadici na IBC nádrž?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co třeba tohle?

vodafree.cz/...

P.S. Nešlo by příště dát tu fotku normálně a ne nohama vzhůru jak je teď? Ono se to dá vcelku lehce otočit.

km
02.07.24 14:56

*palec2*

tm

Jo to vypadá perfektně, jen musím zjistit, jestli ten průměr bude sedět na moji nádrž

tm
hodnocení

A co se týče fotky. Na displeji ji mám normálně... tak jsem ji nahrál a nevím, proč je otocena. Když nahrávám fotky do mailu, tak se taky neotaci
tm
hodnocení

Netušíte, jak zjistím, jestli se jedná o hrubý nebo jemný závit?
Třeba takhle
vodafree.cz/...

km
hodnocení

0x

musíte si koupit nebo vyrobit ty zátky s těmi koleny + T kus a na hadici přece už tak nezáleží, ta na fotce je spojená s koleny pouze hadicovou sponou

tm
hodnocení

Mohl byste mi poslat nějaký odkaz, co man koupit... těm sponám bych se radši vyhnul a udělal to z něčeho šroubovacího.
tm
hodnocení

Tak dalo by se použít něco takového... těch 60 mm bude nejspíš odpovídat těm mým 58 mm... jen by se mi líbil ten systém dvou spojených nádrží, aby se bralo že dvou současně. vodafree.cz/...
km

jen pohledejte sám, to co odkazujete není vhodné (je to spíš jen pro výstup, ne na propoj, protože to má malý průměr), ale to co odkazuje jenyk níže je to ono co hledáte, dejte ale pozor, ty průměry hrdel na výstupu bývají různých velikostí, tak ať koupíte správně

tm

Aha, tak už jsem asi našel, co potřebuji: allegro.cz/...

Jen je otázka. jestli to šroubení na IBC je to, co mám já... třeba by se to někde našlo lépe popsané a levnější

tm
hodnocení

Km: kouknu na to. Typ závitu asi tedy poznám, ale ty průměry 58 nebo 60 mm, to je dost podobné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]