Nejste přihlášen/a.
Na balkoně mám asi 15 let staré palubky natřené nitrolakem.Jsou celkem zachovalé,ale lak postupně opadává.Chtěl bych je použít k novému mátěru,ale každý mi radí něco jiného jak je připravit k novému nátěru.Prosím o radu jak postupovat.Děkuji Jan Krchov
Pochopitelně až na dřevo to nezbrousím,snažím se co nejvíc starého laku sundat,lle něco zůstává.Je třeba použít barvožrout?děkuji JK
jen taková možnost: rozebrat, ohoblovat a znovu tím obložit
nátěr ale zůstane na skosených hranách
To je jen taková čistě teoretická možnost. Když to všechno sundá, zjistí, že polovina per na palubkách je olámaná, oštípaná a musí pečlivě prohlídnout každou palubku, aby nikde nezůstal zapomenutý hřebík. A i tak bude mít dost potíží sehnat někoho, kdo mu to dá do hoblovačky. Já bych to nedělal ani pro sebe, natož pro cizího. Ovšem když by to bylo v dílně, není sebemenší problém dát do frézy fázu a udělat i ty zkosený hrany. Navíc by to šlo pak i lehce vyspravit a prohnat to bruskou.
sundávání může být problém, lze to úhlovou bruskou, na plný otáčky klidně(rychlá práce), musí být ostrý brusivo, jinak se to na ty otáčky spálí. Chce to hodně šikovnosti, aby to zůstalo rovný a nevypadalo to jako palubky otesaný sekerou.
Kdybyste používal lazuru, tak by se lak musel odstranit dokonale. Pro nátěr bezbarvým lakem snad není nutno naprosto dokonalé odstranění, nejlépe když si to na méně viditelném kousku vyzkoušíte. Poohlédnul bych se po nějaké půjčovně, která by měla brusku, pro nezkušeného člověka ideálně oscilační s větší brusnou deskou, případně i excentrická.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.