Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení propojení mezi jednotkou a vířívkou LAY-Z-SPA

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
neřešil jste náhodou někdo prodloužení připojení jednotky k vířivce? Úplně nejlepší by bylo, kdyby existovala prodlužovací sada, tak o nějakých 30 cm. Jde samozřejmě o to, že zvažuji přídavný filtr a nechce se mi přehazovat další hadice/trubky přes okraj, nebo přidělávat otvory v bazénku.
Další cestou je zjistit správné rozměry šroubení (je to řešeno plastovými převlečnými maticemi a těsněním) a sehnat něco, co by pasovalo, nebo rozmontovat jednotku a vyměnit za delší tu hadicové propoje, ale zase nemusí být snadné sehnat a koupit ten správný rozměr a vzduch vede pevnou plastovou trubkou, tu se mi řezat a nadstavovat nechce.
Nerad bych teď v sezóně podstupoval riziko, že to vypustím a něco z toho, co seženu, nebude sedět, tak by bylo ideální převzít ověřené řešení.
Jedná se o Bestway 60027.

Prodloužení propojení mezi jednotkou a vířívkou LAY-Z-SPA

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Resim neco podobneho, s trochu jinou jednotkou. Rozmery sroubeni krome vzduchu jsou atyp, takze 1" hadice a prevlecne spony. Az se k tomu dokopu, dam vedet.
hodnocení

Jak to máte namyšlené s filtrací? Chcete připojit do okruhu jen samotný pískový filtr bez pohonu, nebo celou filtraci včetně čerpadla?
hodnocení

Teprve jsem ve fázi rozkoukávání se, ale přijde mi zbytečné kupovat celou filtraci s čerpadlem a přepínací hlavou, když dostatečně výkonné čepadlo je v jednotce a celkem drahá a na netěsnosti náchylná přepínací hlava už v případě použití kuliček místo písku není potřeba. Vlastně by měl stačit "hloupý" plastový filtrbox za pár stovek. Ale zatím jsem vhodný neobjevil a do nějakého samodomo bastleného kyblíkového řešení se mi nechce.
re4zon
Filtraci mam, nejaky bestway na pomerne velky bazen, ktery nepouzivam. Zadne netesnosti v hlave moc nehrozi, kdyz jsem do toho koukal naposled, bylo to pekne robustni se solidnim tesnenim. Pripojit to hodlam pres T kusy, pripadne s ventily. Jednotka virivky pak bude jen topit a filtrace jen filtrovat, samozrejme ne zaroven. Duvod je ten, ze to cerpadlo v jednotce moc vykonne neni, sotva protlaci kulicky v malem boxu na kartuse, ze by tahalo velky filtrbox si moc neumim predstavit. Jinak pouzit by se dal maly box k jezirkum, pokud pokladate cerpadlo v jednotce za dostatecne. Bastleni to pochopitelne chtit bude, ale zas to neni zadna veda, proste krabice s dvema vyvody, hadice a par spon. Jinak vzduch jde u te moji jednotky napojit pres 5/4 PE tvarovky, ten jediny ma normalni sroubeni. Jednotka na obrazku tam ma kdo vi co, to je celkem smula.
hodnocení

To bych se bál,že často nepřepnu ohřev a skončí to na vybavení pojistky teploty, nebo čerpadla, která asi nebude stavěná na hodně opakování. I bych si tím prakticky zavřel možnost spouštět topení dálkově.
Tím dostatečným výkonem čeroadla si jistý nejsem. snad má 1,3 m3 /hod a příkon jsem nenašel, ale na ten malý objem vody by to stačit mohlo. V zásadě chci vlastně jen nahradit tu legrační kartuši něčím lepším. Možná by bylo částečným řešením nahradit stávající box na malou kartuši větším boxem na kuličky.
re4zon
Tak ja v tom boxu na kartusi prave kulicky mam, ale jak se jich tam vejde malo a zachyti skoro vsechno, tak jsou za pul dne na vymenu. Navic ten prutok je proste malo a vodu ve virivce to poradne neroztoci. Filtrace s 10l kulicek nebo kolik jich tam je virivku vycisti za ctvrt hodiny.
Pri potrebe dalkoveho ovladani by to slo zkombinovat, filtrovat a topit dalkove pres jednotku a jen chvili pred koupanim rucne prepnout na filtraci a tou to docistit.
Videl jsem nekde i jednotku vykuchanou s ovladanim tricestnych elmag ventilu a tam si to ovladal na dalku, kdyz se stoplo cerpadlo, prepnuly se do druhe polohy a zapnula externi filtrace. To uz je ale trochu vyssi liga, na takove srandy nemam cas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]