Nejste přihlášen/a.
Zdravím, komunito,měl bych na vás hloupý dotaz ohledně připojení k internetu. Mám 2+1 byt a potřeboval bych zlepšit signál v ložnici. V pokoji, kde se modem s routerem nachází, je signál výborný. V ložnici, kde se také připojím k internetu, je signál o něco slabší. Známý mi poradil, abych koupil druhý router a zapojil ho do set-top-boxu. Prý se tak signál vyrovná, ale bude docházet k tomu, že se routery budou navzájem rušit. Pokud je toto možné, co k tomu potřebuji?Děkuji za odpověď.
Na běžný byt 2+1 musí běžný router v pohodě stačit. V ložnici to vypadává, nebo je nějaký problém? Druhý router se samozřejmě může použít, ale proč ho připojovat do set-top-boxu? co ten s tím má společnýho?
Na zahradě mám druhý router, zapojený do prvního LAN-LAN, na druhém je stejná síť jako na prvním, stejný heslo, jen jiný kanál. Nic se nikde nehádá, vše funguje jedna radost.
Osobně bych se podíval na nastavení síly signálu u antény na routeru (nebo umístit na nějaké lepší místo pokud to jde) a zkusil bych nastavit silnější, když to nepomůže je (podle mě) nejlepší zkusit jiný kvalitnější router (koupil bych třeba v alze a pak vrátil v záruce) s lepší anténou. Když ani to nepomůže tak je možné koupit rozšiřovač signálu (extender).
Pracuji v IT 20 let, takže k věci, nejlepší je mít WiFi MESH router a propojit ho kabelem, zařízení se pak budou automaticky přepínat mezi routery a kvalita bude velmi dobrá, asi ideální řešení, když jsou finance.
2 routery, opakovač apod. Na zařízení bude třeba se mezi routery při přechodu mezi místnostmi přepínat, je to řešení asi nejlevnější (koupit třeba opakovač za 400 Kč), ale kvalita bude mizerná.
Jinak mám 3+kk v paneláku a 3 wifi mesh, rychlost po bytě všude 300-500Mbit, optimum, jeden router mi rozhodně v paneláku byt nepokryje, kort ve městě, na vesnici by asi stačil, ale ve městě je rušení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.