Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na jednom z krovinořezů mám na nádržce napsán poměr míchání 1:25. Můžu tam do něj dát i poměr 1:50?
Už to takhle mám namíchané - v poměru 1:50 - dopředu v lahvi, protože do ostatních křovinořezů leju právě standart 1:50.
Takže, abych nemusel míchat zvlášť.
Tady u toho co tam má napsaný poměr 1:25 je poměrně malá nádržka.
S pozdravem,
Trautumberg
Tak si tam připiš ještě 1:50 a můžeš tam lít i tu tvoji směs.
Když si koupíš olej do dvoutaktního motoru, tak na tom oleji je napsané ředění. Když máš přístroj (křovinořez), tak výrobce zase doporučuje nějaký poměr paliva a oleje. Takže těch dvou hodnot bych si vybral.
A jestli ti nevadí dýchat spálený olej v benzínu, tak tam nalij to co máš.
Tak jsem to popletl. 1:25 je větší množství olejev benzínu než 1:50.
Takže když máš směs 1:50 tak je v ní méně oleje a tedy i méně maže.
Když zjistíš kolik naliješ do nádržky křovinořezu, tak tam můžeš injekční stříkačkou přidat správné množství oleje, aby byl poměr 1:25.
míchám vždy čerstvě při akcích přes něco takového jarabak.cz/...
Mít zmixovaný benzín s olejem a dlouhodobě někde ukládat 5 či více litrů nedoporučuji, vždy mám mix čerstvý.
Když už tu každý píše své zkušenosti... já jeden polský křovinořez zadřel, dával jsem tam podle pokynů 1:50. Teď mám od cca. 2007 křovinořez ABG (prý tenkrát ještě poctivý, než to koupila čína) - a dávám tam 1:30 místo 1:50 - sice to víc smrdí, ale jednou za čas to pročistím a funguje stále jako nový...
Provozovali jsme jednu dobu křovinořezy Stihl a doporučený poměr ze servisu byl 1:40...
Oleje Stihl (červený) a olej do Husqarny (modrý) je pro vysokoobrátkové motory dobře mísitelný, tam ani nevadí dejme tomu déle naředěný. Starý olej M2T ten měl problém se snad i rozmíchat v benzínu. Ale vliv má spíš stáří benzínu. Na několika měsíční již zdegradovaný je mnohdy i problém nastartovat - ověřeno!
jendou jsem křovinořez zadřel
pokud je vyžadován nějaký poměr mazaní, určitě bych ho nesnižoval
a důležité je také používat vhodný olej pro vysokootáčkové motory, žádné N2T
(olej s benzínem namíchám na jaře a pak používám celý rok, zatím bez poruchy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.