Dobry den Koupil jsem si k zahradnimu bazenu tepelne cerpadlo znacky marimex. V manualu je uvedeno, ze jednotka musi byt chranena pred primym slunecni svitem. Znamena to tedy, ze musi byt umistena v nejakem pristresku? Jeji kryti je podle manualu IPx4. Jak to mate vyresene vy, kteri mate take tepelne cerpadlo? Dekuji.
A čemu na pojmu "musí být chráněna před přímým slunečním svitem" nerozumíte? Ne, nemusí být umístěna v přístřešku, stačí když bude chráněna před přímým slunečním svitem.
hujer
Krytí IPx4 nemá se slunečním svitem nic společného! Již bylo na poradně několi x řešeno. IP První písmeno ochrana před nebezpečným dotykem a vniknutí cizích předmětů, druhá číslice pak krytí před vnikntutím vody. Tady druhé číslo 4 :
IP x4 Chráněno proti stříkající vodě. Stejné jako u IP x3, jen s rozdílem, že voda stříká ve všech úhlech.
2024
Já také nepsal nic o krytí...IPXY.. Já psal pouze k požadavku na ochranu jednotky před přímým slunečním svitem. Ochranu proti stříkající vodě bych u bazénového TČ samozřejmě předpokládal.
Pane Cukrář asi patří, když se tazatel ptá na sluneční svit. Ten s krytím IP fakt nemá nic společného. Snažil jsem se tazateli vysvětlit,že svit s tím nemá nic společného a doplnil jsem co čísla v IP krytí znamenají. Snad jsem neprovedl nic nepřístojného..., jestli ano moooc se omlouvám.
Tepelko mám normálně venku na slunci a na zimu vypustím vodu. Toť vše. Běžné klimatizace jsou rovněž na plném slunci. Nechápu, že někdo prodává čerpadlo, které nejlépe funguje venku, kde k němu může chladící vzduch a přitom to nesmí být na slunci.
To je jak prodávat boty, ale že se v nich nesmí chodit.
A jaky je tedy duvod teto informace v navodu? Jak jiz bylo zmineno vyse, vzdy klasicke kondenzacky ke klimatizacim take nikdo neresi tak v cem je toto tepelne cerpadlo jine? Je to kvuli presnosti regulace?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.