Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejúčinější hubič mravenců

Od: ddrt odpovědí: 13 změna:
Zdravím, jaký nejúčiněší hubič mravenců by jste doporučili dle svých zkušeností? Nechci za to utrácet zbytečně, jelikož jsem si už koupil orion domeček a po měsíci se mravenci vrátili a prestali to na ně zničeho nic fungovat(i přesto že domeček jsem vyměnil za nový). Vidím varianty sprejů, prášků, domečků a kdoví co ještě jsem zapomněl.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednou se nám objevili mravenci ve špajzu, na zemi jsem udělala několik hromádek hřebíčků /koření/, do druhého dne mravenci zmizeli a již se neobjevili. Sice jsem je nezahubila, ale vyhnala.

ddrt
hodnocení

Nechtěl jsem přejit na hubení ale nezabírá na ně žádný koření, savo a čisťení.

spu
hodnocení

0x

Jedlá soda. Je za hubičku a udělá doslova mravenčí práci.

yx
hodnocení

0x

Záleží na tom, kde (byt, zahrada)?

Na zahradě jsou spolehlivým hubičem ještěrky. Měli jsme tam tolik mravenišť a mravenců, že všechno, co se dalo, sežrali. Před 3 roky jsem si všimli, že se k nám nastěhovala ještěrka a začala se rozmnožovat. Jak přibývá ještěrek, tak ubývá mravenců.

Pokud se chcete zbavit konkrétního mraveniště, tak vzít kbelík, do 1/2 naplnit vodou, a vybírat mraveniště a házet do vody. Je nutné důkladně vybrat do hloubky všechno, aby se utopila královna, larvy a vajíčka. I když ostatní mravenci pobíhají kolem, tak bez královny kolonie poměrně rychle zanikne. Za 2 dny je možné obsah kbelíku vráti zpět, mraveniště si mravenci již neobnoví.

Každé léto je takové období, že máme v bazénu na zahradě větší množství okřídlených mravenců. Ale nepřijdou se jen vykoupat, oni se všichni utopí. Trochu to nechápu, no nic, tak je zase vylovím, druhý den znova a pak už je klid.

yx

Zrovna v téhle době se mravenci rojí - vylétají okřídlené královny a samečci, aby založili nové kolonie. Proč padají do bazénu nevím. Je jim horko a chtějí se zchladit?

hodnocení

0x

Četl jsem že funguje borax smíchaný s cukrem.
Mám koupeno, ředil jsem borax, cukr, voda v poměru 1:7:18
Namočil jsem do vaty a roznesl pod stromky na zahradě (mravenci + mšice = vražda :) )
Moc to nefungovalo, vata asi vyschla moc rychle a jelikož máme kočku tak se bojím nalít to do nádobky.
Chystám se vyrobit něco jen s malou dírkou aby mravenci prolezli dovnitř, ale kočka se do toho nedostala.
Pak potvrdím jestli funguje. :)

Už asi 4 nebo 5 let používám borax k hubení mravenců, zejmena ve skleníku, ale i mimo něj. Stačí posolit borqaxem cestičky a vstupní otvory do hnízd., Mravenci si borax uklidí a hnízdo do tří dnů skončí. Vzhledem k láci a snadnému použití není problém hubit i z počátku nově vznikqjící hnízda.

Díky za tip, vyzkouším.
On je ten borax vlastně hnojivo, tak by neměl být problém při vhodném max. dávkování. *palec2*

Je to stopový prvek, v půdě by měly být jen stopy. Nedostatek způsobuje rozpad pecek třešně na poloviny, obecně u ovoce zhoršování chuti. Ale projeví se efekt rozhozením několika gramů pod stromem. Jen musíme rok nebo dve počkat. Nadbytek bude určitě škodlivý, jen nevím, jak se projeví.

novotx
hodnocení

0x
Mravenečník

mravkolev Ťutínek:-D

hodnocení

0x

Tohle se nám osvědčilo, lze koupit i v Hornbachu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]