Nejste přihlášen/a.
Jednou se nám objevili mravenci ve špajzu, na zemi jsem udělala několik hromádek hřebíčků /koření/, do druhého dne mravenci zmizeli a již se neobjevili. Sice jsem je nezahubila, ale vyhnala.
Záleží na tom, kde (byt, zahrada)?
Na zahradě jsou spolehlivým hubičem ještěrky. Měli jsme tam tolik mravenišť a mravenců, že všechno, co se dalo, sežrali. Před 3 roky jsem si všimli, že se k nám nastěhovala ještěrka a začala se rozmnožovat. Jak přibývá ještěrek, tak ubývá mravenců.
Pokud se chcete zbavit konkrétního mraveniště, tak vzít kbelík, do 1/2 naplnit vodou, a vybírat mraveniště a házet do vody. Je nutné důkladně vybrat do hloubky všechno, aby se utopila královna, larvy a vajíčka. I když ostatní mravenci pobíhají kolem, tak bez královny kolonie poměrně rychle zanikne. Za 2 dny je možné obsah kbelíku vráti zpět, mraveniště si mravenci již neobnoví.
Každé léto je takové období, že máme v bazénu na zahradě větší množství okřídlených mravenců. Ale nepřijdou se jen vykoupat, oni se všichni utopí. Trochu to nechápu, no nic, tak je zase vylovím, druhý den znova a pak už je klid.
Četl jsem že funguje borax smíchaný s cukrem.
Mám koupeno, ředil jsem borax, cukr, voda v poměru 1:7:18
Namočil jsem do vaty a roznesl pod stromky na zahradě (mravenci + mšice = vražda )
Moc to nefungovalo, vata asi vyschla moc rychle a jelikož máme kočku tak se bojím nalít to do nádobky.
Chystám se vyrobit něco jen s malou dírkou aby mravenci prolezli dovnitř, ale kočka se do toho nedostala.
Pak potvrdím jestli funguje.
Už asi 4 nebo 5 let používám borax k hubení mravenců, zejmena ve skleníku, ale i mimo něj. Stačí posolit borqaxem cestičky a vstupní otvory do hnízd., Mravenci si borax uklidí a hnízdo do tří dnů skončí. Vzhledem k láci a snadnému použití není problém hubit i z počátku nově vznikqjící hnízda.
Díky za tip, vyzkouším.
On je ten borax vlastně hnojivo, tak by neměl být problém při vhodném max. dávkování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.