Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat s nájemníkem

Od: repepe odpovědí: 13 změna:

Nájemník má uzavřenou dohodu o nájmu bytu s naším zařízením bytu a prodloužena pouze do února 2010. Prodloužení nemá kvůli špatné platební morálce, a chtěl tam ještě zůstat než si něco najde, tak je tam teď bez prodloužení či-li bez smlouvy. Nebo se mu smlouva automaticky prodloužila? Nájemník neplní dohodu, tím že v bytě s ním bydlí neoprávněně další lidé za které neplatí poplatky za služby. Elektroměr je psaný na mě , ale on poslední dobou neplatí nájem ani elektřinu.Smlouva zakazuje v bytě domácí zvířata a on je tam má bez našeho souhlasu.Byt nechce dobrovolně uvolnit, jak mu mohu znepřístupnit byt, když ve smlouvě má napsáno a podepsáno, když bude prodlení z placení delší než 6 dnů, že mu mohu byt znepřístupnit výměnou vložky FAB. Myslíte, že to mohu udělat, nebo jak se ho mám zbavit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riky99*
hodnocení

2x

Nedávno jsem se setkala s podobným problémem a vlastník nemovistosti na radu právníka nevyhrožoval nájemníkovi soudem pro pohledávky, ale soudem pro podvod! Pokud po něm budete vymáhat pohledávky,nic nezískáte, akorát se budete tahat po soudech, pokud semu však prokáže podvod ( t.j., že úmyslně bydlel a užíval Vaši nemovitost aniž měl finanční prostředky ) půjde sedět nepodmíněně.Ťoť moje laická interpretace, ale zabralo to a nájemník zaplatil vše i s úroky . Zkuste se poradit správníkem, příp. spojit

kejki

Těžko na to napasovat podvod. je to neoprávněné užívání.

hodnocení

1x

Smlouva už vypršela,takže nemá nárok na žádné další bydlení. Požádejte ho opuštění bytu. Pokud neuposlechne, tak bych Fabku vyměnila za jeho přítomnosti.Pokud by ani to nevyšlo, tak bych se obrátila na policii. Je v bytě neoprávněně a vám z nevhodného chování nájemníka můžou nastat nemalé problémy.

ola®

Supr by bylo, opravdu za jeho přítomnosti vyměnit fabku a nechat ho sbalit věci s tím, že se hned teď do bytu ,,jakoby naoko stěhuje jiná rodina, nebo ještě lépe pár mých asi 5-ti kamarádů kulturistů (hodně nabouchaných a hlasitých) - nejlépe, aby byli s báglama přítomni a hned se začali uvelebovat*hej*! Chlapům ochotníkům pak koupíte v hospodě pár piv a ještě se spolu zasmějete! *smich*! Hold nedejte se, jste v právu a myslím, že to pomůže! Pak písněte jak jste se rozhodl a jak to dopadlo!

repepe
hodnocení

Policii to nezajímá, prý nic neudělal a mám se obrátit na soud a nechat ho soudně vystěhovat, jenže nábytek je můj, on tam má jen svršky.

hodnocení

1x

Také bych souhlasila s Luisem. Soudní vystěhování, pak vyklizení, je zdlouhavá etapa. Kdo vám uhradí potom vzniklé škody? Nevěřím tomu,že by si nájemník po výměně fabky šel někam stěžovat,když nemá platnou smlouvu o pronájmu bytu.

stetinac
hodnocení

0x

No nejlepší, resp. nejúčinnější by bylo tam poslat pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampama.

repepe
hodnocení

Taky bych si myslel, ale co tomu řekne právo?

hodnocení

0x

Počkat si až nebude doma. Sbalit mu jeho věci. Vyměnit zámek a už ho tam nepustit.*cert**cert*

halik
hodnocení

0x

Počkat si, až v bytě nebude, sbalit mu uzlíček a vyměnit zámek. Ahoj. Ať si stěžuje třebas na nádraží. Pak to bude jeho slovo proti tvýmu slovu - ty budeš tvrdit, že se vystěhoval dobrovolně, on se bude vztekat, ale udělá maximálně prd, protože nemá platnou smlouvu. Pak si může jít klidně stěžovat na policajty, kteří od toho nejspíš dají opět ruce pryč, takže je to v klidu.

hodnocení

0x

Halik. Toto sem tady už navrhoval.

Teď ale vidím že Riky99 má mnohem lepčejšííí nápad než já!.!.! Dávám bodík. *palec*

georges*

Ještě lepší se mi zdá nápad od Ola nabo Štětináče. To je rychlejší a hlavně účinnější řešení. A na takovýhle parchanty nic jinýho neplatí.

repepe
hodnocení

Ano máte pravdu, to bude nejúčinější. Nájemník se zatím zalekl a začal platit. Jakmile bude zase neplatit, nejlépe bude uposlechnout ola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]