Nejste přihlášen/a.
Zdravím koncom Mája nám prišiel neskutočne vysoký nedoplatok vo výške takmer 35 tisíc korún českých bývame v chatke v okolí Brna a do Januára tohto roka sme boli v E-onu. No ti si ale zmysleli že sme neskoro platili tak s nami proste zrušili zmluvu čo nám ani poriadne nedali vedieť len hodili jeden hlúpy papierik do pošty. Keď sme sa to dozvedeli tak sme rýchlo hľadali nejakého poskytovateľa a narazili sme na spoločnosť Centropol u ktorých sme od začiatku Februára. V Januári nám pri vyúčtovaní prišiel preplatok vo výške takmer 17 tisíc od E-onu čo bolo celkom prekvapivé keďže sme vždy mali nejaké nedoplatky no nikdy viac ako 20 tisíc a to bolo v období keď sme v podstate celú zimu kúrili elektrinou. Avšak v roku 2023 od zhruba Októbra do konca Februára tohto roka sme kúrili drevom a nie elektrinou takže ten nezmyselný nedoplatok čo nám prišiel od Centropolu je skutočný bizár. Prišiel nám nedoplatok takmer 35 tisíc za mynutie vyše 5500 kilowattov za obdobie od začiatku Februára do konca Mája teda prišlo nám ročné vyúčtovanie ktoré bolo len za tieto 4 mesiace kde nás kompletne šokovala čiastka 35 tisíc korún ako nedoplatok. Vec sa má tak že tento nedoplatok sme nemali ako urobiť proste to fyzicky nejde ohrievače nešli takmer vôbec a aj keď máme elektrický bojler na ohrev vody tak spotreba vyše 5500 kilowattov za 4 mesiace v chatke o rozlohe zhruba 35m2 je neuveriteľná a to doslova. Bývame tu len ja moja matka a priateľka a nikdy v živote sme nespotrebovali 5500 vyše kilowattov za 4 mesiace čo naozaj nedáva zmysel keď sme si sťažovali tak prišiel pán odmerať a skontrolovať hodiny či je všetko v poriadku nakoniec to zvalil na pokazený bojler. Ale čo vám poviem ten bojler nemá ani 2 roky je noví a nie je pokazený je však zaujímavé že od kedy pán prišiel tak nám namiesto 50 kilowattov denne skáče 10 ale v poriadku... Takže teraz nám hrozí odpojenie a my skrátka nemáme za čo uhradiť nedoplatok ktorí sme ani nemohli urobiť a najväčší bizár keď ten človek meral hodiny a všetko kontroloval spomenul či tu náhodou sa niekto na nás nenapojil a nepestuje marihuanu na čierno akože čo prosím?. Mesačné zálohy nám nastavili a to sa podržte na 11800 korún v 35m2 chate hmm tak to už je inak neksutočné a mi skrátka nie len že nemáme na nedoplatok kde sa však dá dohodnúť až na 10 mesiacov splácania čo by nebol problém ale mesačné zálohy vo výške takmer 12 tisíc akože čo prosím pekne toľko nespotrebuje ani 10 členná rodina za mesiac... Takže teraz nám nezostáva asi nič iné než proste zdrhnúť z Česka do inej krajiny pretože to je už nehoráznosť cenu aktuálne u Centropol máme nastavenú na 6,20 korún za kilowatt hodinu u E-onu to tuším bolo 6,80 to by nebol problém ale problém je že nám zrazu od kedy sme k ním prešli naskákalo 5500 vyše kilowattov len tak. Takže neviem čo idem robiť ja pracujem doma elektrinu a internet potrebujem ale nezarábam 50 tisíc mesačne aby som si mohol dovoliť takéto hlúposti ani ma nehne platiť za vymyslený nedoplatok ktorý nešlo nijak urobiť za 4 mesačné obdobie neviem prečo vám to sem píšem asi by ma zaujímal váš názor a či ste sa niekedy s niečim takýmto stretli a ako ste to riešili. Centropol sme zrovna dneska pozerali a má katastrofálne recenzie veľa ľudí si sťažuje na neuveriteľne nedoplatky ktoré ani nemohli urobiť len tak pre info aby ste mali aspoň trochu prehľad, keby sme vedeli toto tak by sme prešli na české elektrárny a v živote nie k týmto lichvárom z Centropol asi tak.
Zdravím ja tu neplačem nemám dôvod skôr sa posledný mesiac smejem s toho ako Čechom fajnovo hrabe na maják, na 35m2 chate v ktorej nešlo nijak spotrebovať za 4 mesiace toľko elektriny je až priam neuveriteľné vidieť nedoplatok 35 tisíc a ten by sme dokázali platiť mesačne povedzme po 4 tisíc v tom nie je problém. Ale už nám nevínde na zálohy ktoré akože s prepáčením nie sú normálne 11800 korún mesačne na to nemáme preto píšem že sa budeme asi musieť odstahovať do inej krajiny nie je iná možnosť.
No pokud se s dodavatelem nedomluvíš, tak bohužel... Spotřebovaná elektrika za minulý rok děleno 12 měsíci- a máš
spočítané měsíční zálohy! (dokonce myslím i podle zákona). S tím nic nenaděláš. Jinak je divné, že ti dva dodavatelé účtovali nesprávně (dle tebe).
to je diskuze jak z pohádky, dejte sem fakturu.
pokud se vám nelíbí zálohy, najděte si levnějšího dodavatele, těch 6,20 za kw co píšete je za silovou složku?
pokud ano tak se dá sehnat tarif pod 3 kč za kw + disribuce která je pro všechny stejná
proč si nekontrolujete stav hodin, při přechodu mezi dodavateli a ten mu nenahlásíte? proč není kontrola hodin každý měsíc pro přehled? po prvním měsíci by jste to mohl řešit a ne až ted
topím klimou s invertorem od listopadu do dubna jede nonstop 24/7 na 22C, dvě místnosti cca 40m2, platil jsem 19800 za elektriku za celý rok i se zbytkem spotřebičů
To je těžké, píše, že koncom Mája nám prišiel neskutočne vysoký nedoplatok... Po měsíci napíše do Poraďte, týden tady nňučí a nic nezačal řešit, všechny rady odmítnul, nepátrá po příčině, nedomlouvá splátkový kalendář..., jen opakuje jako kolovrátek, že to nemohl spotřebovat.
Uz uvodna veta je vtipna : "ti si ale zmysleli že sme neskoro platili tak s nami proste zrušili zmluvu"
Proste zase spiknutie slobodomurarov, zrusili im zmluvu pre neplatenie, tak si pan na rychlo zobral nejaky drahy tarif inde. Toci ako pokazena platna, ale je to iba obycajny neplatic a klamar. Slovencina ma pre take spravanie vystizne slovo : ciganit.
Tak to je zaújímavé mne prišla cena 6,20 za kw celkom dobrá ale o tomto vážne nemám prehľad viem že niektorý u ČEZ maly aj 12 korún za kilowatt a to neprehánam alebo 11 to je jedno. Nekontroloval som si stav hodín pretože by ma nenapadlo že nám príde nedoplatok 35 tisíc kedže sme všetko využívali rovnako ako pred tým takže asi tak a uvedomujem si že riešiť to teraz už je proste celkom neskoro. Áno píšem po mesiaci do poradne pretože sme to tuším okolo 10 Júna reklamovali ten stav hodín kedže sme nemali kde spotrebovať 5500+ kilowatt za 4 mesiace ale pán prišiel až koncom mesiaca skontrolovať hodiny tuším okolo 25 Júna došiel tak nejak po zhruba 2 týždňoch od zadania reklamácie. Pátrať po príčine nemám kde neviem či sa na nás niekto napojil a asi to už nezistím dohodnúť sa s nimi nedá chcú takmer 12 tisíc korún mesačne za zálohy toľko neplatí ani Babiš doslova teraz si nerobím srándu. Sakra aké spiknutie slobodomurárov what the hell? nezrušili nám u E-onu zmlúvu pre neplatenie to by nám asi neposlali 17 tisíc preplatok uvažujte už sakra trocha ale preto že sme sa asi 2 alebo 3 krát omeškali s platbou... A nie nie som obyčajný neplatič a klamár what? a o vašom rasizme pomlčím myslel som si že už tento primitivizmus vyhinul ale ako sa tak na to pozerám tak sa hollywood asi nesnaží dostatočne.
To je problém ja som si nič poriadne nekontroloval sakra elektromer ani nič na rýchlo sme vybavili nového dodávatela ten Centropol a to je tak všetko sakra z tejto po.ranej birokracie je mi fakt zle papier na to dokument na to ku.va fix a či to sedelo ja neviem sakra fakt netuším. Stahovať sa momentálne nemáme za čo sme na tom docela mizerne finančne ale to nebudem rozoberať a pán majitel je v skutočnosťi náš rodiný člen sice mu platíme normálne nájomné nebudem hovoriť koľko ale je to vzdialená rodina takže tak. A ten nedoplatok keď sa to dozvedel tak na rovinu povedal že to nejde spáliť na chatke o výmere tak 35m2 takže tak tiež je s toho mierne v šoku a sám povedal že by to neplatil takže toľko k tomu a radí nám to dať na súd tak uvidíme.
napsal jste toho opravdu hodně a vlastně nic podstatného například :
jakým způsobem byl proveden odečet měřidla při ukončení smlouvy s e-onem při ukončení smlouvy seděl stav měřidla se stavem na vyúčtování (období kdy byl přeplatek)
při sjednání nové smlouvy seděl počáteční stav ve smlouvě se stavem na měřidle?
jakým způsobem byl proveden odečet měřidla před konečném vyúčtování?
při konečném vyúčtování čezem seděl stav měřidla se stavem na vyúčtování?
při reklamaci a kontrole údajného technika bylo odebráno měřidlo a nahrazeno jiným proti protokolu o výměně?
před odchodem údajného technika došlo k zaplombování měřidla?
při příchodu údajného technika došlo k nějakému prokázání totožnosti že se jedná skutečně o technika?
od koho měl technik dorazit od eonu nebo čezu?
nemohl být náhodou technik nějaký nenechavý soused který vám právě kradl elektřinu?
při podezření na špatné měření se vždy mění měřidlo a nechává prověřit na metrologické zkušebně kde mají etalon nelze vyzkoušet na místě
zkuste prosím na tyto otázky odpovědět
Tak pokúsim sa na to čo ste tu napísal v skratke odpovedať ale úprimňe keď sa jedná o elektriku a vybavovanie takýchto vecí tak tomu nevenujem veľa času a pozornosti čo je rozhodne chyba. odočet meradla bol urobený normálne odfotily sme ho a od decembra u nás E-on zrušil zmlúvu lenže sme sa to dozvedeli až v Januári kedy sme im ešte zaplatili normálne ako vždy 3 tisíc korún a koncom Januára nám prišiel ten preplatok 17 tisíc. Potom sme rýchlo vybavili Centropol kedže nám s EGD písali že odoberáme elektrinu na čierno atď v skratke sme ani nemali pojem že s nami E-on ukončil zmlúvu dali jednu obálku do schránky a to je tak všetko tak sme prešli rýchlo koncom Januára do Centropol. Pri zjednaní zmluvy určite stav sedel, odočet meradla bol urobený normálne odfotením hodín/meradla a následovním zaslaním informácii dodávatelovi, áno pri konečnom vyúčtovaní sedel stav meradla so stavom na vyúčtovaní, nie meradlo nebolo nahradené pri kontrole novím ponechali nám to pôvodné. Technik meradlo odblomboval a zablomboval to je všetko a skúšal ističe nezistil nič, tak predstavil sa ako technik Centropol takže asi sa preukázal no žiadne papiere a potvrdenie mi nedal, technik dorazil od Centropolu, pochybujem že ten technik bol sused kedže sme toho človeka nikdy nevideli v našom okolí ani nikde. Meradlo nám nevymenili aj napriek tomu že trváme na jeho vade/chybe teraz je to opäť vo fázy reklamácie u Centropolu tak ja už neviem čo sa dorieši viem že zatiaľ nepožadujú platbu za nedoplatok ale zálohy a ja nemám 12 tisíc mesačne na zálohy.
Vy teda budete ten čierný odberateľ ty kokos wau.
Konečně je černý odběratel odhalen. Škoda, že se nepřiznal hned.
Pokud vám ukončili smlouvu, tak vám odmontovali hodiny. Nemohl jste mít hodiny bez smlouvy. Takže jste asi normálně přešel k Centropolu...
Když jdete do supermarketu, take si do kosiku nahazite jen tolik rohliku za cenu X, kolik mate zrovna penez. Obvykle se tedy podivate, kolik stoji rohlik a kolik rohliku vkladam do kosiku.
€ Proc to u elektriny nepraktikujete stejne?
Co ma centropol oznaceny za lichvare spolecneho s tim, ze nekdo spotreboval komoditu? Staci nechat pres zimu zapnuty na chate primotop a natoci vam to par MWH ani nevite jak.
Rozhodující je to, zda souhlasí počáteční a konečný stav a na vyúčtování není nějaká chyba. Kontrolu elektroměru si můžete udělat s dostatečnou přesností sami. Z toho vyplyne případný důvod k reklamaci. Jiné úvahy nemají žádný smysl. Doporučení průběžného sledování spotřeby je asi pozdní honění bycha.
Ako vyzera vasa zmluva s Centropolom? Aka je tam sadzba za kWh a mesacny pausal?
Zatial ste totiz uviedli len plno subjektivnych dojmov, ale nie cisla a fakty. Teda jeden fakt som nasiel ti si ale zmysleli že sme neskoro platili tak s nami proste zrušili zmluvu" - to si dodavatel nemoze "zmysliet", na to sa musite oneskorit s platbami. Centropolu ste platili nacas?
Zdravím sadzbu som uviedol je to 6,20 korún za kilowatt hodinu a mesačný paušál nám nastavili strašne nízky 800 korún mesačne zatiaľ čo u E-onu sme pred tým mali 3000 mesačne lenže 4x3000=12000 4x800=3200 to znamená že by furt bol nedoplatok za elektrinu okolo 22 tisíc aj keby sme mali nastavené rovnaké zálohy ako pred tým. To čo nedáva zmysel že sme prakticky nekúrili dohromady od polovice Februára do konca Mája viac ako 200 hodín elektrickým ohrievačom čo by robilo 200x2000watt=400 kilowattov a nie 5500... kedže náš ohrievač má 2000 wattov a naozaj išiel len sporadicky minimálne kedže už v apríli tu bolo celkom teplo. A drevom sme kúrili počas vykurného obdobia elektrinou vôbec perieme v práčke tak 2x do týždňa a sice máme elektrický varič z príkonom tuším 2500 watt ale ten ide hodinu denne najviac televízor malý 40 palcový LED ktorý nežere viac ako 100 wattov a herný počítač avšak nehrám viac než 4 hodiny denne a ten má spotrebu tak okolo 500 až 600 wattov. Aj keď sme počítali tak s nedoplatkom podľa naších výpočtov v rozmedzí od 5 do 15 tisíc 35 tisíc nás naozaj šokovalo kedže to nemalo ako naskákať takže teraz je to docela bezvýchodná situácia.
Vemte rozum do hrsti. Jenom tak odhadem: Pokud teoreticky máte topení v chatce s příkonem 5kVA, tak denně spotřebujete 120kW, měsíčně pak 3600 kW a za čtyři měsíce jen topení máte hned 14400kW x 6,20 = 89280 Kč. Takže bez započítání ohřevu špatného bojleru budou měsíční zálohy nastavené správně. To je teoreticky topení, kdyby jste ho používali.
5500 kW za bojler se dá také spočítat. Protože jste měli poruchu, patrně ve špatném izolačním stavu, topil nejspíš nepřetržitě. 5500:4:30 = 45,83 kW denně . Pokud ho nemáte na noční proud a ještě ve špatné drahé sazbě, 1875 kVA by mohl být jeho reálný příkon. Opět reálně doložitelné. Začněte přemýšlet, kde je všude chyba a jak ji napravit.Útěkem z ČR to patrně nevyřešíte
Chyba je v tom, ze
1 - ve 3 lidech maji houby zalohu rezervu na zivot a premysli jak neplatic (utekar), slusny clovek plati nacas a neutika pred dluhy
2 - nevi kolik plati za rohlik, pardon za komoditu (Centropol nebude z nejlevnejsich), netusi, kolik plati za kWh, za mesicni staly plat
3 - nesleduje prubezne spotrebu na chate, pri odjezdu z chaty ma vypnout hlavni jistic a je vyresene. Patrne ani nevi, zda namer (rozdil mezi konecnym a pocatecnim stavem) na fakture je spravny.
Muze sem dat fakturu, podivame se, zda je spravne vyuctovana (ale pocatek a konec si musi ohlidat sam, srovnat s predchozi fakturou) a o kolik navic zbytecne plati u Centropolu (ti uctovali za kWh snad i pres 11 korun po odstropovani nekterym zoufalcum (kteri prave jsou mimo v bodu 2)
Kdo je pripraven, neni prekvapen...
ps: ten nedoplatek nejspise vzniknul tak, ze jste dlouho neplatil u eonu, ten vam odhadnul mene nez jsi spotreboval, no a centropol to pak douctoval za radne vyssi cenu to se stava kdyz nekdo je hlou.. a pri zmene dodavatele si neohlida "stav ke zmene dodavatele" zejmena, kdyz jde z levnejsiho do drazsiho nebo naopak ˇˇˇ
argument NEMOHL spotrebovat je blbost
Topenie v chate máme vyriešené drevom ako som uviedol kúrili sme krbom elektrickým krbom ale nie viac než 200 hodín od obdobia polovice Februára do konca Mája čo by bolo najviac 200x2000 watt = 400 kilowatt takže nie 5500 vážne nie. Bojler je skutočne v poriadku je priamo ale napojení do elektrického obvodu ten starý čo tu pôvodne bol nebol zapojení napriamo ale na zásuvku tak neviem či v tom je rozdieľ ale to by sme už mali nedoplatol minulí rok a nie preplatok takmer 17 tisíc takže tak. A platili sme 800 korún mesačne neviem prečo nám nastavili tak nízke zálohy v Centropole pred tým u E-onu sme platili 3000 mesačne ale to by aj tak vychádzalo na nedoplatok okolo 22 alebo 25 tisíc čo proste za 4 mesiace nedáva zmysel kedže perieme málo nemáme v podkroví pestírnu marihuany a ani nemáme Bitcoinovú farmu tak neviem kde sa to nabralo tých 5500 kilowattov.
Takze vam zbylo usetrene 2200 zalohy kazdy mesic, je tak? A kde jsou?
tak jinak, kolik MWh mate v poslednich 4 letech (tedy spotreby za celych 12 mesicni obdobi)?
Zajímavý obrat nastal , jak píšete, že po kontrole vám místo 50kW nabíhá jen 10kW. To je trochu divné.Jestli se z vaší strany nic nezměnilo, trval bych na reklamaci elměru nebo pátral po černém odběru nebo též špatné izolaci přívodního kabelu
Zdravím áno zostalo nám 2200 korún no tie už akosi nie su keďže žijeme v podstate od výplaty do výplaty moja Priateľka minulí rok robila v zahraničí no teraz sa jej pol roka nedarí zohnať prácu takže to v podstate tahám solo. Matka má dôchodok no veľmi malý a náklady na stravu a všetko proste to ide ťažko a na taký nedoplatok nemáme teda problém nie je tých 35 tisíc ale mesačné zálohy ktoré su proste astronomické. Každopádne za posledné 4 roky vám nepoviem kedže tu bývame vyše 3 roky v prenájme ale priemer sme mali zhruba vždy tak od 400 do 800 kilowatt za mesiac takže asi zhruba najviac 7 megawatt za rok čo by bolo povedzme najviac. Keďže druhý rok bolo málo dreva tak sme mali celkom veľký nedoplatok za elektrinu ale to išiel elektrický ohrievač/krb prakticky 16 hodín denne a nedoplatok bol okolo 25 tisíc vtedy takže za tie 3 roky povedzme dohromady najviac tak 25 megawatt. No teraz máme 5 a pol megawatt za 4 mesiace kedy sme nekúrili elektrinou prakticky vôbec. To nedáva zmysel ako môžme mať zrazu 5500 kilowatt keď sme obvykle mali max tak 8000 za rok teda 12 mesiacov. Izolácia kabela to vážne netuším nie som v tomto ohľade vôbec znalý takže neviem ako niečo také overiť reklamáciu sme riešily no podľa všetkého pre Centropol je to proste vybavené. Či sa na nás niekto napojil na čierno to už asi nikdy nezistíme ale problém je že už tu bývame takmer 4 roky a zrazu by sa nejakí sused rozhodol že chce pestovať marihuanu zadarmo tak sa na nás napojí to mi príde proste ako blbosť ale nevylučujem to. Každopádne áno tento mesiac sme to odsledovali za vyše jeden deň na začiatku mesiaca nám naskákalo 80 kilowatt a to bolo za zhruba 35 hodín povedzme a to sme používali elektroniku a spotrebiče minimálne a sledovali to proste extrém. A zrazu teraz máme najviac 10 až 15 kilowatt za 24 hodín a normálne už všetko používame hmm to je zvláštne každopádne za tento mesiac od obdobia 1 Jún až 29 Jún máme spotrebu tuším 370 niečo kilowatt a pred tým za jeden mesiac 1300 kilowatt aj viac...
Jednoduše jste to protopili. Tvrdíte, že jste topili 200 hodin elektrikou ale to znamená jen 2 hod denně. Chatka asi nebude zateplená. A stará paní si asi přitápěla troch víc. Přeci jen 2kW x 24 hod x 30dní dělá měsíční spotřebu skoro 1500 kW. A to jsme doma
Tak to poviem asi takto nemohli sme to "pretopiť", nie Chata zateplená nie je ale vždy sa kúrilo elektrickým krbom ktorý má tuším 1850 wattov. Každopádne ten sa používal tak hodku denne keď sa vstalo a v peci už nebolo drevo takže tak hodina denne než sa zakúrilo drevom kedže bola zima čo by robilo za obdobie od Októbra do Januára tak povedzme max 200 hodín a to je 400 kilowatt. Ale za to obdobie prišlo vyúčtovanie ešte od E-onu kde bol preplatok 16 a pol tisíc takže asi toľko k tomu a od Februára do konca Mája sme kúrili max tak 2 hodiny denne x 4 mesiace = 300 hodín to je max 600 kilowatt a zrazu teraz nedoplatok 35 tisíc takže asi tak. A s prepáčením si môžete takéto poznámky strčiť za klobúk že stará paní kúrila veľa wau nemám občas na takéto stupídne poznámky slová, fakt trocha uvažujte než nabudúce vypustíte takúto hovadinu.
Výborný nápad. My si svoje rady strčíme za klobouk a vy se pokusíte vytáhnout z klobouku každý měsíc 15 000
Že já mám tak čas se tady vámi zabývat. Vemte si tužku a papír a začněte počítat. To za vás nikdo neudělá. A za celý rok, ne za 4 měsíce. pokud máte problém s včasným placením nebo dokonce neplacením, máte ty počty o to složitější, protože máte dva dodavatele. A odečty elměru nemusí být vždy pravdivé. On to také mohl někdo udělat odhadem - méně a nyní jste překvapený, že musíte tolik doplácet. Za mě je vše OK, jen si to neumíte řádně spočítat a odůvodnit.
Tak to poviem asi takto ja si nemám skadial vytiahnúť mesačne 15 tisíc len na elektrinu to by sme skapali od hladu kedže sotva máme na stravu s môjho mizerného platu takže asi tak, a vymyslené nedoplatky platiť nebudem. No a že ja mám tak čas odpisovať na takéto hlúposti že? "vemte si tužku a papír a začněte počítať" no ku.va to by ma nenapadlo sakra ako sa tak na to pozerám tak som narazil na Sherlocka. Nemáme 2 dodávatelov mali sme E-on ktorý s nami ukončili zmlúvu za to že sme sa asi tak 2 krát omeškali s platbou o najviac tak 3 dni ale dobre a ten aktuálny Centropol nám dal vyúčtovanie za tie 4 mesiace za ktoré sme u nich ale dobre teda a že ja nechápem no sakra... asi ťažko bude všetko ok keď sme to nijak nemohli proste spotrebovať za tie 4 mesiace od Februára do konca Mája a zaujímavé je že za Jún sme mali spotrebu 370 kilowatt a v Máji 1300 hmm ak vám ani toto nepríde zvláštne tak dobre.
Bohužel máte smůlu v tom, že už jste zaškatulkovaný jako neplatič a oni s vámi tak budou jednat. Můžete si reklamovat co chcete,až dojdou argumenty, bude řada na vás zaplatit, takže si pro změnu zahrajte na Sherlocka Holmese sám a pokud na to přijdete a zjistíte, co tady tušíme dávno, že žijete mimo realitu, budete muset se sebou něco udělat, protože jste socka, která si žije nad poměry a neumí se přizpůsobit situaci. Žijete 3 lidi - 1má mizerný plat, druhý žádný a třetí minimální důchod. Jste všichni nahromadě, sprchujete se minimálně 3x denně, 3 notebooky vám nonstop běží od rána do večera ( s tím, že na nich děláte minimálně ) Topíte patrně tím, že rozebíráte vlastní chalupu. Už jsem bohužel také viděl na vlastní oči. Když dojde dřevo, topíte elektrikou, možná někdo jiný další hodiny a potají. Takže ať to s vámi nedopadne tak, že pak přijde správce vodovodní sítě a odpojí vám vodoměr a zaplombuje. Už jsem také viděl. Máte víc problémů k řešení. Toto je jen začátek.
Tak pokiaľ som zaškatulkovaný ako neplatič tak ja už neviem, všetko si vždy poctivo platím pokiaľ to má odvovodnenie ako druhý rok čo sme tu bývali a mali sme vyše 20 tisíc nedoplatok lenže ten bol oprávnený kedže sme celú zimu kúrili elektrinou a vtedy nám zdvihli zálohy z 2 tisíc na 4 tisíc a nie na 12 tisíc ako Centropol takže tak. Podľa vás žijem mimo realitu v poriadku, ale sakra písať mi že som socka vy ste teda úbohý jedinec vážne charakter tlieskam Clap Clap. Ako vieťe že žijem nad pomery čo ku.va to ma sledujete asi vy teda budete ten čierný odberateľ ty kokos wau vy ste ako tý bláznivý konšpirační teoretici sakra už som z vás kompletne odrovnaný pretože toto môže napísať len cvok. Áno sprchujeme sa 50 krát denne až nám z toho pokožka a meso zliezlo z kostí, nie čo by 3 Notebooky 3 Nasa počítače každí žere 5000 wattov a tažím na nich Bitcoin, človeče wau... A písať mi že si rozoberáme chalupu a kúrime s nou vy ste vážne na hlavu sorry nechcem sa dotknúť vaších citov ale ako tak čítam tak budeťe asi patriť do skupiny sociopatov alebo psychopatov tak či onak sa vás to asi nedotkne... Elektrikou sme kúrili minimálne neviem ako vám to mám vysvetliť tak to napíšem TAKTO A BY STE TOMU ROZUMEL NEKÚRILI SME VEĽA ELEKTRIKOU DOBRE STAČÍ? a nie nedoplatok za vodu nemáme ten kto tu má ale zcela očividne viac problémov ktoré musí vyriešiť nebudem ale ja, asi toľko k tomu.
No rozhodne sme si mali všetko sledovať každopádne s tých 17 tisíc nám zostalo 5 našetrených ale to nám nepokryje ani dlh nie to ešte tie šialené mesačné zálohy takmer 12 tisíc a rozdieľ je že u E-on bola cena nastavená na tuším 6,80 za kilowatt teraz je celkom nízka len 6,20 a aj napriek tomu vznikol tento šialený nedoplatok to nechápem. Spotreba skutočná spotreba u nás bola minimálna nie sme 10 člená rodinna vo veľkom dome máme jeden Počítač jeden Notebook 3 Mobily jeden Televízor a samozrejme chladnička práčka a tak daľej klasika no nikdy sme nemali spotrebu 1300+ kilowatt za mesiac a to ani keď sme kúrili elektrickým krbom v minulosti. Takže nevieme čo ideme teraz robiť stahovať sa už nestíhame na nedoplatok nemáme aspoň nie bez pôžičky takže tak a ja pracujem z domu takže elektrinu a internet skrátka potrebujem no čas sa kráti a nevieme čo ideme robiť.
> čas sa kráti a nevieme čo ideme robiť
Nejrozumnější je pokusit se s dodavatelem energie dohodnout na splátkách.
Další rozumné rady jste tady dostal.
Je to celé akési zmetené. Je toho moc a většina informacích o ničem: Třeba- od kedy pán prišiel tak nám namiesto 50 kilowattov denne skáče 10 ale v poriadku... To jste se pána (jakého? Odkud přišel?) nikdo nezeptal co s tím bylo?
Asi záleží na dodavateli, ale pokud ofiko reklamuji chybu měření, dodavatel sám odebere elektroměr, který předá státní zkušebně. Ta určí verdikt, zda je měřící zařízení (elměr) poroucháno, pak si dodavatel zaplatí přezkoušení a bude se
s vámi domlouvat na výši úhrady odhadem... Pokud Zkušebna zjistí, že zařízení měří dobře, zaplatíš odjeté kWh + poplatek za přezkoušení ty! Nevím jaký pán by chodil se jen tak podívat! A ještě ke všemu od té doby to měří dobře?
Zajisté je o tom nějaký zápis, kde ten pán by měl napsat na co přišel... Zkusil bych ještě kontaktovat ČRÚ.
Ten pán bol od Centropolu kedže sme im ohlásili že sú asi vadné hodiny ten prišiel tuším 25 Júna tak nejak okolo 25 Júna keď sme to skúšali spolu s tým chlapíkom ističe a zistovali čo a ako. Tak chlapík povedal hmm všetko je v poriadku bude to bojler lebo keď sa zapne istič na bojler tak zrazu žere ale to že sa pred tým sprchovala priateľka a voda bola teda logicky vypustená to už asi nikoho nenapadlo. Takže bojler teda vodu logicky nahrieval ale vždy to naskákalo cez noc keď sme to sledovali tento mesiac preto si myslím že sa možno niekto na nás napojil ja už ale fakt sakra neviem takže asi tak...
A jak velký bojler máte a jak často se sprchujete, myjete nádobí? 125l bojler vám denně vezme tak 10kwh a měsíčně 300kWh, a tedy 2000 Kč útraty máte hned. Psal jste , že máte 800 Kč zálohy. Tak to jste opravdu hodně v mínusu
A to ten pán od Centrpolu nemá jméno? To přišel - bez vybavení a jenom cvakal jističema? Co změřil? Nic? Měl udělat nějaký zápis o kontrole (revizi). To mi připomíná 80 léta,když jsem byl přítomen revizi elektro v zubní ordinaci:
To přišli dva... Tak to nahoď, svítí - dobrý, vypni- nesvítí dobrý. Asi zkoušeli jestli převádí jistič...
Jméno nejméno, pan tazatel nemá vůli si sám zkontrolovat spotřebu, vymýšlí nesmyslné scénáře, přechází od jednoho dodavatele k druhému, nemá platební morálku, nechce nic řešit a nyní kouká, jak by utekl z ČR bez placení. Takovéto filuty už známe.
Poistny ventil bojlera to neviem pochybujem kedže bol bojler skontrolovaný a ide v poriadku takže tak, bojler máme tuším 70 litrový pred tým sme mali tuším 100 litrový ale ten sa pokazil tento je noví. A áno máte pravdu 800 korún je vážne málo pôvodne sme mali zálohy u E-onu nastavené na 3000 korún takže sme počítali s nedoplatkom tak okolo 5 až 10 tisíc ale nie 35 tisíc. Mal asi meno neviem nepredstavil sa vybavenie si zobral ale odblomboval hodiny čo by sa nemalo robiť ale to sme nevedeli takže tak, zápis urobil vyskúšal ističe a zvalil to na bojler ktorý je v poriadku a nie je pokazení. Ach zase "takovéto filuty už známe" pane môj toto je neuveritelné utekať od platenia no asi áno pretože sme nemohli napáliť 5500 kilowatt za 4 mesiace ale však v poriadku.
Myslím, že tu reklamace nic nevyřeší, protože by to už dávno udělal.Sám ví, kde je chyba, tu nepřizná a bude řešit věc útěkem z republiky.
Tak asi tu píšem zbytočne to máte pravdu každopádne dal som to na reklamáciu a je to zase na reklamácii aj keď už to bolo raz reklamované tak neviem ako to dopadne. Kedže už doslova nebudem mať na zaplatenie tak nebudem mať na výber a budeme musieť ísť kedže bez elektriny a internetu nemôžme byť ja nemôžem kedže pracujem z domova.
To je tak, když si podvodník myslí, že je čestný občan této země , žije si nad poměry a přesvědčuje své okolí, že je na tom špatně. Vše je podle něho jen "vymyšlené a nesmyslné"
. Nastává chvíle, kdy to všechno praskne.
Je čas se zamyslet, jak dál v životě.
Schválně, pane podvodník, čím se živíte? Doufám, že jste se neurazil, když nazvu věc správným pojmenováním? Jestli to je vůbec ve sféře legálních zaměstnání, řádně zdaněné, máte živnostenský list? Proč už přítelkyně nevydělává a žije půl roku bez práce?
Jejda nánku čo to tu nachádzam za individuá na tom internete počkať oni existujú aj v reálnom svete mimo tento svet z jedničiek a nul ku.va fix dúfam že na nikoho takto obmädzeného nenarazím sakra a neviem čo vám je do mojej práce a osobného života ale dobre. Tak ja som podľa vás podvodník to ma po.er človeče a je čas sa zamyslieť ako daľej v živote tak asi takto prestanem tu daľej mrhať časom nikam to nevedie a nie je to nelegálne zamestnanie predávam nahé fotky detí a natáčam videá zo skutočných zcén vražd a následne ich postujem na dark web, pokiaľ to niekto náhodou nepochopil to bol sarkazmus... Priateľka nezarába pretože jej ukrajinci tak povediac ukradli zamestnanie a keď už nie kam ide tak je ich tam ako plevelu a v skratke nemá na nich zrovna nervy kedže sa k nej správajú vážňe odporne ale živte si ich daľej, ja sa ale do politiky starať nejdem je mi to u zadku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.