Nejste přihlášen/a.
Prosím ingjirihomarese o odpověď na mou otázku týkající se zóny 3 v koupelně. Opravdu existuje? KOukám, že odpovídáte na otázky další, ale tuto jste nám nevyjasnil... Jak jsem psal dříve- mám dělat zkoušky na Tičru a nerad bych
neprospěl. Děkuji ...
Rozhodující je znění ČSN , protože národní předpisy v ostatních zemích mohou být jiné. Vše najdete v ČSN 33 2000-7-701 ed.2 z roku 2007 . Tato norma se zabývá výběrem a zřizováním elektrického zařízení v prostorech obsahujících upevněnou koupací vanu či sprchu s obklopujícími zónami, jak je popsáno v této normě; ustanovení této normy neplatí pro nouzová zařízení, jako jsou například nouzové sprchy užívané v průmyslu nebo v laboratořích. .
Tedy konkrétně v ČR jsou zóny, 0,1,2,3
Děkuji za vysvětlení , ale opět prosím o číslo článku předmětné normy. Tuto mám a jak jsem psal už dříve o zóně 3
ani památka... (To co píší obchodníci je nám jedno). Budu vděčen za číslo článku. Ani v příloze není zmínka Pouze:
Česká republika : 701.30.3.a) Nad zónou 1 je zóna2 až ke stropu nebo do výšky 300cm... (Příloha ZA)
Protože současnou normu nemám, pročetl jsem ještě důkladněji výklad ing.Dvořáčka, který ještě jednou zónu3 zmiňuje pod vanou a to v souvislosti se změnou, která nastala až v normě nové a to nahrazení zónou 1 bez ohledu na to, jestli je prostor pod vanou přístupný šroubovákem, či ne. Z toho se dá naopak usoudit, že on vlastně píše o normě staré, která zónu 3 patrně obsahuje a nová nikoli. Takže všechny obrázky obsahující zónu3 jsou tedy podle staré normy, platné do cca poloviny roku 2007 a zóny 0,1,2, podle nové normy platné od přibližně poloviny roku 2007.. Toť moje dedukce. Teď ještě najít obrázky, kde jsou zóny 0,1,2 a ověřit to, kdy jsou datovány nebo se důsledně řídit jen tou vaší platnou normou a nemotat do toho neověřené informace staršího data.
To by však znamenalo, že v odkaze, co dal clas, na světsvítidel, jsou sice zmíněny zóny 0,1,2,3 a článěk je datovaný 5.9. 2021. Zmiňují sice stejnou normu ČSN 33 2000-7-701 ale již neplatnou (účinná do 8/2009) , protože nyní je poslední platná ČSN 33 2000-7-701 ed.2.
Tady je vidět, jak je třeba ty články a odkazy ověřovat, protože jsou nepravdivé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.