Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
budu přecházet ze starých plynových Karem na kotelnu - Atmos - rozvod radiátorů (teď tu nejsou)
volal jsem 4 topenářům. 2 mi řekli, že chtějí projekt, bez toho že do toho nejdou, 2 mi naopak řekli, že projekt nepotřebují. projekt by stál 5-7tis. chápu, že projektant spočítá ztrátu objektu a podle toho navrhne správný kotel co se týče výkonu. Co je ale zbytek projektu?
mám 100let starý domek, 4 místnosti
na dotece zelená úsporám projekt potřeba není. projekt je tedy čistě pro topenáře?
Určitě si projekt pořiďte. To není jen o kotli. Pro každou místnost se navrhne radiátor přesně podle tepelných ztrát a zisků, dále správná dimenze a umístění potrubí. Ventily a všechny regulační armatury, čerpadla,čidla, ovládání. Bez toho to dnes nejde. Lepší dopředu přemýšlet, jak to bude než potom přemýšlet, kde se stala chyba
Zbytek projektu jsou topidla v kazdem pokoji, dimenze a delky trubek, ventily, za 5-7 tis to je zadarmo, pokud tam bude i vykaz materialu tak klidne dejte i 9 tis. Vsak to stale bude mene nez 5-10% celkove ceny.
Ti co projekt nepotřebuji, tak to jsou buď fušeři, kteří se pak budou vozit na tom, že nemáte podle čeho zkontrolovat, případně to jsou staří experti, kteří to dokážou od oka odhadnout, no ale věřte jim.
Myslím že podrobný položkový rozpočet nevymámíte ani z jednoho z těch 4 topenaru tak, abyste si je mohl porovnat, mam pravdu? ale zkuste to z nich dostat
Ale s tím projektem vám to jsou schopni nacenit, zkrátka vám tam dají nějakou konkrétní cenovku. A taky jste pak schopen si najmout nějaký stavební dozor třeba za pětistovku na hodinu, který bude mít aspoň podle čeho zkontrolovat - pokud tomu nerozumíte jakože asi ne, tak projekt se vám bude hodit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.