Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pračky. Máme ji 5 let. Nyní přestala správně fungovat a v průběhu praní se zobrazí hláška E10.
Dle informací z netu by se mělo jednat o chybu s přívodem nebo odvodem vody. Vše jsem vyčistil zkontrolovat ( hadice, sítka,...) dle návodu. Situace se nezměnila. Po zkoušce praní "bez prádla", celý program proběhl v pořádku. Po zkoušce s jedním kusem kalhot, také celý program v pořádku. Následující dávka cca 2 kg prádla ( pračka je na 8 kg) opět stejný problém "E10". Nevíte čím by to mohlo být? Už jsem rozhodnut objednat opraváře z AEG, ale poslední možností před tímto úkonem zkouším sílu přátelů na této Poradne.Zatím jste mě nikdy nezklamali...
Díky Egon
Dobrý den, opravdu není. Hadice i sítka (obě co jsou na přívodu) zkontrolovano. Divný je, že "bez prádla nebo s jedněmi kalhotami" program funguje bez problému...
No to ne. TAk zkusím. Momentálně proběhlo další kolo "naprázno" s octem na vyčištění - pokus byl úspěšný bez "E10". Nyní pokus s prádlem ( pracovním...). Tak uvidím. Pokud to neprojde, sítka opět zkontroluji... Díky za postřeh...
sítka čistá. Teď jsem je zkusil opatrně demontovat, což se podařilo. Ale výsledek "E10"...i bez sítek v přívodní hadici i pračce...
Dobrý den,
tak zasílám sumář. Páteční večer jsem strávil u pračky s "lahváčem". Odsledoval jsem co se děje při praní naprázdno. Následně jsem zjistil, že s prádlem nenapustí pračka dostatek vody na začátku programu. Vodu jsem napustil sprchou co šlo, aby nevytekla dvířky ( přes dvířka jsem napouštěl). NAsledně program dojel správně. Další prací dávka, zase se voda nedopustila. Odešel jsem na cigaro, a po návratu se "pračka sama od sebe rozhodla" vodu dopustit. Program dojel v pořádku. Následné prací cykly bez problémů. Dnes přimontuji opět sítka a uvidím...
Zatím vše díky za postřehy a náměty, rady.
Někdo na jiném webu psal, že v zadní stěně pračky měl trubku s plovákem, která monitorovala hladinu napouštěné vody. Ta trubka byla uvnitř plná vodního kamene a proto plovák nemohl vyjíždět nahoru a pračka nenapouštěla dost vody.
Rozebral to, trubku vyčistil (ocet?) a pračka funguje jak nová.
Na prázdno vám to funguje ale když to naložíte , tak se chyba bude dále opakovat . To, že odejdete na cigáro neznamená, že to máte opravené
To může souviset s dávkováním vody v souvislosti s množstvím prádla , nebo ucpaný filtr. Jak často ho čistíte? Jestli vůbec? ![]()
No jak jsem šel na cigáro, tak po mém návratu pračka sama doplnila tu vodu, kterou jsem při předešlém cyklu napouštěl hadicí. Od té doby napouštěla a prala v pořádku. Včera jsem tam nacpal zpět sítka a uvidíme...momentálně není co prát...
Jinak filtr u výpusti čistím čas od času...cca 1 x za 3 měsíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.