Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlikvidovat mravence?

Od: astik odpovědí: 11 změna:
Na chalupě v kuchyni jsou mravenců stovky. I létající. Máte nějakou zkušenost jak je zlikvidovat bez deratizatora? Přípravků na webu jsou desítky. Ale co opravdu funguje? Nebo mám smůlu a sežerou mi chalupu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Mravenci se zrovna rojí. To jsou ti létající.
Nebojte chalupu vám nesežerou,do pár dnů máte klid.
astik
hodnocení

Jo, je to každý rok už pár let. Jsou opravdu všude. Ráno se vzbudíte a lezou po vás. Hnus. Nestíhám je likvidovat. Spíše potřebuji nějaký prostředek proti nim. V přírodě je i překročím, ale doma jen fakt nechci.

hodnocení

5x

"Moji" mravenci reagovali správně na mravenčí domečky. Balení bylo po 2 kusech, na místo jsem dala 1 na zkoušku. Nejprve jsem byla vyděšená, jak jich bylo najednou jaksi víc. Ale všichni se stěhovali do domečku, po pár dnech po mravencích ani památky.

Tak jsem ten druhý domeček dala do skleníku a tam to fungovalo také. Ale ne natrvalo, asi po 3 letech byli ve skleníku zase.

hodnocení

1x

Mě zafungoval FORMITOX

doplněno 28.06.24 17:42:

Mraveniště, která jsem nakrmil, prostě vymřela. Důležité je nešetřit na špatném místě, můsí toho býtdost, aby to nanosili královně a ta už nekladla víc vajíček a dost aby se nakrmili ti mravenci a pošli.

Kde jsem našel mraveniště, tam jsem jim to nasypal, pokud se dalo, tak jsem to mraveniště ještě předtím rozhrábnul a nasypal to do toho. To bylo maximálně účinné.

Kde to nešlo, tak jsem jim aspoň dal zásobu k největším "dálnicím" a doufal, že to domů donesou sami.

Ošetřená mraveniště přestala fungovat. Po pár letech ale vznikla nová, na jiných místech, protože mravenci prostě nalítají všude, když jsou ještě lítací.

Ta stará asi mají ještě někde uvnitř trochu toho formitoxu jako dárek na uvítanou pro případné re-kolonizátory (podle zásady raděj víc, než málo), ale jak se mravenci řídí feromonama a jinýma pachovýma značkama, tak si myslím, že si stejně raději vyhrabou nové sídlo, než aby používaly cizí s nekompatibilními smradovými vzkazy.

Můj odhad je tak kávovou lžičku na normální domácí/zahradní mraveniště. Takové ty lesní, do pasu vysoké, tady nikde nejsou.

astik
hodnocení

A likvidace velkého hnízda napořád?

Rozhrabat jim mraveniště a oni pak mají instinkt stěhovat vajíčka jinam. Když se podaří zasáhnout jedem vajíčka i mravence, tak je nemá kdo přenášet a vajíčka pak zahynou nebo se vysuší na slunci

astik
hodnocení

Mám je v baráku, lezou u zdi na podlaze, podlahou. Tam bohužel nic rozhrabat nemůžu. Ale díky za tip. Zkusím to.

Nám fungují takové ty misky, domečky s jedem, různých značek. Po položení vždy do několika dnů mravenci, všichni, zmizeli. A co to je "napořád". Věřím tomu, že ti, kteří si jed odnesli, celé hnízdo otrávili. Ale jak zabránit, aby po čase nepřišli noví mravenci a nepostavili si někde v nové mraveniště. Přece nemůžu v širokém okolí vyzabíjet všechny mravence, aby už nikdy žádní noví nepřišli.

Viděl bych to tak, že mraveniště máte asi mimo barák a barákem vede jen feromonová stopa. Ptal jste se na likvidaci "hnízda" . Jednoduše jim mraveniště odstěhujete pryč a přes začátek feromonové stopy jim do cesty nastrčíte sladkou návnadu Formitox. Jen pozor , na plastových podlahovinách dělá fleky, protože je přibarvený.

astik
hodnocení

No, na zahradě jsou taky skoro všude . Prostě se jim u nás líbí. A nejen jim. Dám jim to pod gauč, tam vylézají nejvíce a snad to zabere. Jen jsem koukala a prodávají to hlavně na netu. Kamenné obchody zatím jsem neviděla.

hodnocení

0x
Měly jsme doma mravence. Po té co jsem udělal nové podlahy včetně nových hydroizolací mravence doma jsem neviděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]