Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak platit za vodu,plyn, atd

Od: karlik odpovědí: 41 změna:

Dobrý den,

stěhuji se od rodičů, ale nevím jak získat ani platit za Vodu, Plyn, Elektřinu a další potřebné věci.

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Na správnou odpověď je třeba vědět, kam se stěhujete. Do svého, nebo do nájmu. Páč to se často liší.

U nájmu se domluvíte s pronajímatelem, i zde je lepší si na sebě převést platby za elektriku a plynu. Dodavatele si vyberete podle rady.

Voda opět dle místní podmínky, buď si na sebe převedete, nebo platit majiteli.

Nezapomeňte na televizi a rozhlas

hodnocení

3x
Zajdete do plynáren, elektrárny, nahlasité se k odběru a nebojte buď přes sipo, nebo z účtu (vaše číslo vám dají)
No a voda se platí přímo v nájmu.
2222

Nejdříve je třeba se u distributorů vody, plynu a elektřiny přihlásit k odběrů nebo pokud to je napsané na původního majitele (odběratele) tak si to nechat přepsat na sebe. Je také dobré si najít pokud možno co nejlevnějšího dodavatele elektřiny a plynu a s ními uzavřít smlouvu. Nevím co všechno je myslené těmi dalšími potřebnými věcmi. Každý příjemce plateb umožňuje platit z účtu jednorázovým nebo trvalým příkazem a někteří i inkasem. Nejlepší a ideální je tam kde to jde platit vše přes SIPO které se dá založít na každé poště a na to SIPO si pak nastavit v bance inkaso z účtu. Při takto nastaveném SIPO se není třeba o nic starat a vše se provádí samo automaticky bez nutnosti aby plátce musel každý měsic něco dělat a dávat pozor aby se na to nezapomenulo.

2222

Pokud jde o vodu tak ta se plati asi jak kde. Mne chodí domu každé 3 měsíce někdo odečíst stav vodoměru a pak podle množství spotřebované vody přijde faktura kterou je třeba zaplatit.

achjo - co se Vám nezdá *sok*? Mám doma smaltovanou ceduli z 1. poloviny minulého století, na které je návod na 1. pomoc při úrazu el. proudem. Poslední z celkem dnes již úsměvných, ale v podstatě stále použitelných rad je: "Informujte elektrárnu co nejdříve! *smich*

2222

magdon: Argumentovat tu nějakou ceduli z 1. poloviny minulého století nyní v 1. polovině současného století je docela dost naivní. Mohl by sis uvědomit, že mnohé z toho co bylo před +/- 100 léty v současnosti už dávno neplatí a není aktuální. To by jsi pak takto mohl argumentovat třeba u soudu zákony z 1. poloviny minulého století a jak by jsi dopadnul to snad nemusím psát.

2222 - Je mi opravdu líto, že Vám zcela chybí smysl pro humor :(. Jste tu asi jediný, kdo můj příspěvek s rozesmátým smajlíkem na konci bere vážně *zmateny*.

hodnocení

2x

Pokud je plyn a elektřina stále na původního odběratele, tak po dohpdě s ním oslovit příslušného dodavatele a převést odběr na sebe. Případnou změnu dodavatele řešte až po převedení odběrů. V žádném případě odběr neodhlašovat a znovu nepřihlašovat! Tím byste si zkomplikoval život a stálo by Vás to dost peněz.

S vodou zkušenost nemám, ale jistě to bude podobné.

doplněno 27.06.24 07:51:

Co se SIPO týká, je to v dnešní době už anachronismus, ale řada lidí ho stále používá. Je to pohodlné, nemusíte se vůbec o nic starat, dodavatel si z Vašeho účtu sám odebere tolik, kolik se mu zrovna líbí. Vám to pak jen oznámí. Vy to nemáte žádnou možnost ovlivnit. A to je právě to, co mi na tomhle způsobu vadí. SIPO jsem zrušil před cca 15 lety.

Taková perlička - kdysi jsme přes SIPO komusi platili za společnou anténu pro několik domů. Když jsem chtěl objednat opravu, ukázalo se, že ona firma už pár let neexistuje. Kam za tu dobu odcházely peníze od více než stovky domácností se mi zjistit nepodařilo. A vzhledem k tomu, že odhlásit inkasování přes SIPO může jen příjemce plateb, tedy neexistující firma, bylo zrušení téhle platby docela problém.

7x

"V žádném případě odběr neodhlašovat a znovu nepřihlašovat! Tím byste si zkomplikoval život a stálo by Vás to dost peněz."

= to je lež jako věž. I když původní provede odhlášení elektřiny a plynu, tak máte stále dost času (minimálně 15-20 dnů) na nové přihlášení, stále v režimu přepis. Na území Čez Distribuce mohu klidně sundat měřidlo a nebudou požadovat žádné peníze za nové osazení měřidla do 6 nebo 12 měsíců :)

rádcové, prosím neraďte ve věcech, které jste viděli jednou v životě v televizním pořadu soudkyně Barbory anebo policie v akci

výtka
Upozornění od sys milancukrar 28. 06. 2024 21:21:51
Prosím, mírněte se, nenapadejte poradce. Děkuji

mnohanickový(á) sedmičko,

ale tak jak píšete to být nemusí. Páč nahlásíte změnu odběratele, k jiné společnosti, domluvíte se s bývalým nájemníkem, že to tak bude. Ale pak někdo poradí starému nájemníkovi, ten dojde na "plynárnu" a zažádá o ukončení s demontáží plynoměru.

A nový nájemním má problém a stojí ho to prachy.

Páč přechod k novému dodavateli je delší, nežli demontáž měřidla po starém nájemníkovi.

A to vám sděluji, jako několikrát ověřenou zkušenost.

7x

Trojjediny pane Cukrari mylite se - jednak rec byla o Cez tedy elektrine, ale vy tocite o plynu. Ok tam si musite ohlidat Gasnet distribucí abyste nemusel platit plynare na "kontrolu" - ! NEMUSI ! byt revize x staci k o n t r o l a, ale je to z b y t e c n e - staci domluvit s distributorem a novym dodavatelem vcasne zahajeni a Gasnet plynomer n e d e m o n t u j e

1/ pres spravne naplanovanou demontaz je to NEJRYCHLEJSI mozny zpusob prepisu spolu se zmenou dodavatele - vyrizeno za 14 dnu, kdy k fyzicke demontazi ani NEDOJDE.

Vam asi nakecali ten postup prepis a nasledne zmena dodavatele = 4 mesice)

2/ pres demontaz je to jediny spolehlivy zpusob ukonceni pro stareho, pokud nechce platit faktury jeste dalsi mesice.

3/ Ze neco delate zpusobem X neznamena, ze neexistje lepsi zpusob Y

Odstavec začíná slovy...Pokud je plyn a elektřina stále n...

Ale ať je po Vašem, samozřejmě, že máte pravdu...

7x
hodnocení

1x

Nejlépe včas, penězi, inkasem.

hodnocení

0x
@achjo věřte tomu nebo ne, ale jsou zde mezi námi lidé kteří přes sipo platí.
A když už se tak tlučete do hlavy. Co tak poradit místo kritizovat, jak je u vás zvykem;)

Juro, taky se domnívám, že SIPO je jiiž přežité. Ale máte pravdu, stále ho ještě má mnoho lidí a platí poště.

2222

SIPO rozhodně přežité není. Svědčí o tom, že ho stále používá docela dost lidí kterým tato služba dobře slouží a vyhovuje. Prozatím nikdo nezavedl podobnou službu jako je SIPO a tak není v této oblasti žádná konkurence mezi kterou by šlo srovnávat co je lepší nebo přežité. SIPO kritizují především ti co toho o SIPO příliš neví. Ohledně SIPO by se dalo diskutovat docela dost, ale to by bylo asi na jinou samostatnou diskuzi.

2222, o SIPU fakt něco vím, páč byla doba, kdy jsem na SIPO převedl všechny možné platby, od nájmu, přes poplatky až po pojištění. Páč dříve byl bankovní účet zpoplatněn za každou řádku textu a za odešlé platby asi 2Kč.

Až se objevily banky, které byly bez poplatků. Pak přišla doba, že za doručení Sipa se platilo? Kč, převedl jsem to na výpis do elektronické pošty. Až když se začalo platit i za toto, tak jsem SIPO zrušil a nechybí mi vůbec.

@milane já vím.
Vždyť onehda tu jeden dotaz byl
"Jak zrušit SIPO a přejít na trvalé platby"
A dokonce tu jeden přispěvatel tak razantně SIPO obhajoval, že se vlákno zamklo.(Nebyl to náhodou 2222)*smich*
Dokonce jste ho zamkl .;)*pivo*
2222

"Kč, převedl jsem to na výpis do elektronické pošty. Až když se začalo platit i za toto, tak jsem SIPO zrušil a nechybí mi vůbec." Mne se také tento poplatek nelíbí, ale je to pouze 5 Kč měsíčně a určitě mne to finančně nezruinuje. SIPO je výborná služba která nemá žádnou konkurenci. Za ty služby které SIPO poskytuje a které jinam nenajdu jsem prozatím ochoten poště ten poplatek platit.

Juro, pamatuji, ale nevím kdo to obhajoval.

2222, je to na každém, co si vybere...já výhody nevidím.

@2222 a můžete nám prozradit všechny platby (poplatky)spojené se sipem.
Za položku
Za výpis
Za e-mail atd...
Klidně i za rok.
kenav

Uvedu malý příklad přes SIPO budete platit energie pro nejlevnějšího dodavatele on zkrachuje ale vaše platby budou stále odcházet na jeho účet a on bude dělat mrtvého brouka anebo úplně zmizí už to tu nedávno bylo

2222

juraja: Pokud tě to až tolik zajímá tak ti to mohu prozradit i když to není žádné tajemství a ceník SIPO se dá najít v internetu někde na stránkách ČP. Můj jediný poplatek který mám na tom SIPO uvedený je 5 Kč za "Úhrada poště za inkaso - e-mailem". Kolik je to za rok to si snad dokážeš spočítat, pokud jsi nechyběk ve škole zrovna když učili počítat.

2222. Ne jen sem zvědavý kolik to dělá dnes.

Bo před pár lety (+- 15) co sem měl SIPO, tak sem platil za každou položku na sipu tuším 5 nebo 8 Kč.

Nc víc v tom nehledej (teda když už jsme si potykaly)

2222

juraja: "Ne jen sem zvědavý kolik to dělá dnes." Tak snad nejsi až tolik negramotný aby sis nedokázal najít ceník SIPO někde na stránkách ČP.
"Bo před pár lety (+- 15) co sem měl SIPO, tak sem platil za každou položku na sipu tuším 5 nebo 8 Kč." Já používám SIPO už asi 13 let a nepamatuji si že bych někdy něco platil za každou položku. Pokud se nepletu tak SIPO bylo kdysi pro plátce zdarma a platilo se pouze něco za platbu SIPO v hotovosti na poště. Pouze poslední roky začala pošta u SIPO vymýšlet různé poplatky. Povedlo se mi dohledat platební doklad SIPO z ledna 2006 které tenkrát ještě platil můj otec a je tam na tom vidět pouze 1 poplatek 8 Kč za platbu v hotovosti na poště a za položky nic. Pokud chceš něčím argumentovat tak si to zjisti jak to je nebo jak to bylo a záměrně si nevymýšlej nějaké nesmysly s tím, že ti na to možná někdo naleti. Tím záměrně lživým argumentováním se pouze ztrapňuješ.

Jak platit za vodu,plyn, atd

Hele a nemáš to jedno jestli před 15 debo 10 nebo 5 lety?

Prostě jsou tam poplatky které nechci a odmítám platit, a je jedno čí je to 5,10,15,25.kč

Proto sem si zřídil v bance souhlas s inkasem u každé společnosti a mám to zadarmo, tečka.

Teď se m se koukl na ceník.*smich*

Ty opravdu platíš za to, že ti e-mailem pošlou potvrzení o zaplacení?

Bože můj já jsem v*l, ano s těmi poplatky za položku na SIPU máš pravdu.

Takže se musím omluvit za dezinformaci. Omlouvám se.

Jen pro upřesnění jak k tomu došlo,

Spletl sem si poplatky v bance a přiřadil je k SIPU. za což se ještě jednou omlouvám.

Platil sem SIPO přes banku a ta si jednoho dne usmyslela, že bude pro ní výhodné vybírat za každou platbu (jak příchozí, tak odchozí) poplatek.

No a tím pádem mně Sipo narostlo o dost peněz, už si nevzpomínám kolik sem tam měl položek.

No a za každou položku platit zbytečně 5-8 kč?

Zrušil sem banku + SIPO a neplatím nic.

Nazdar.

Juro, ano, banka si strhávala na řádek ve výpisu a ještě poplatek za platbu do jiné banky. To jsem psal, proto jsem všchny platby převedl na SIPO. Měl jsem více popsaný lístek, jak pan M2222. Za SIPO si ale banka ztrhla jen jednu platbu, nikoliv podle počtu řádků. Proto jsem měl SIPO popsané skoro celé.

Po zpoplatnění služby SIPA jsem platby převedl do jiné banky.

Hezký víkend, krásné prázdniny a dovolenou.

Dobre ráno pane Milane
Ano máte jako obvykle pravdu.
No a víkend překvapivě doma, na prázdniny jsem asi trošičku starý a dovolená až v srpnu.*smich*

To já mám prázdniny a dovolenou stále.

To se někdo má.
Ale taky se dočkám.*jasne*
2222

juraja: "Hele a nemáš to jedno jestli před 15 debo 10 nebo 5 lety?" Ano je to jedno. Jedno ale není když někdo záměrně lživě tvrdi, že za položky na SIPO se někdy v minulosti platilo a naivně předpokládá, že mu na to někdo naletí a uvěří tomu.
"Prostě jsou tam poplatky které nechci a odmítám platit, a je jedno čí je to 5,10,15,25.kč" Je dost různých poplatků které bych já také nechtěl platit a nerad je platím např. za rádio a televizi, za odvoz odpadů atp. atd., ale jsem ochoten je akceptovat, protože ty služby používám a je za to stanovený poplatek a ani příliš nemám jinou možnost využít něco jiného stejného co by bylo zdarma. Stejné je to i u SIPO kde těch pouhých 5 Kč měsíčně mne finančně nezruinuje a mám za to poskytovanou dobrou službu.
"Proto sem si zřídil v bance souhlas s inkasem u každé společnosti a mám to zadarmo," Ano, je to zdarma, ale mnohem více komplikované a méně přehledné než v případě SIPO. V případě změny banky je třeba každý jednotlivý souhlas s inkasem samostatně převést do jiné banky a pak ještě komunikovat s příjemci plateb aby si platby začali stahovat z jiného účtu. V případě SIPO stačí pouze to jedno jediné SIPO v jedné bance zrušit a v jiné znova nastavit. Proč ale dělat něco jednoduše když to jde i složitě, že.
"Ty opravdu platíš za to, že ti e-mailem pošlou potvrzení o zaplacení?" Další tvůj nesmysl nebo možná výmysl. Jaké potvrzení? Platím za to, že mi pošta zašle e-mailem platební doklad SIPO a že si peníze pak inkasují sami z mého účtu.
"Takže se musím omluvit za dezinformaci." Děkují za omluvu, ale není náhodou ta tvoje dezinformace záměrná a účelová?
"No a tím pádem mně Sipo narostlo o dost peněz, už si nevzpomínám kolik sem tam měl položek. No a za každou položku platit zbytečně 5-8 kč?" Tak to už je asi vrhol tvojí pomatenosti z toho všeho. Omlouváš se za dezinformaci a pak hned na to píšeš další velkou dezinformaci. Nevzpomínám si na to, že by se bance někdy něco platilo za jednotlivé položky na SIPO. Možná někdy v dávné minulosti některé banky měly nějaký jeden poplatek za provedení inkasa na SIPO, ale to už dávno neplatí.
"Zrušil sem banku + SIPO a neplatím nic." Ty nemáš žáden účet v bance a vůbec ti to nechybí? Nikdo po tobě nechce nic platit? Pokud ano tak to máš výborné.

milanvukrar: "Za SIPO si ale banka ztrhla jen jednu platbu, nikoliv podle počtu řádků." Ano tak nějak to bylo když banky si ztrhávaly poplatky za provedení inkasa na SIPO. To ale juraja asi nebude schopen pochopit a možná si na to vymyslí nějaký další lživý a dezinformační nesmysl, tak jak to má ve zvyku.

juraja: Pokud o SIPO vůbec nic nevíš tak tu už raději vůbec nic o tom nepiš, protože se tím pouze docela dost ztrapňuješ a zesměšňuješ.

28.06.24 15:17
2222

juraja: Dalo se čekat, že se tu ještě s něčím ozveš. Když už nedokážeš vymyslet žádnou další 100% dezinformaci a hloupost ohledně SIPO tak alespoň několik hloupých smajlíků. Měj se dobře a žij si klidně dál s tvými přihlouplými dojmy ohledně SIPO.

Pan Jura si vzpomněl,. že to bylo jinak, omluvil se, co ještě po něm chcete? Kéž by se více poradců omlouvala za chybu.

"Ať hodí kamenem, kdož bez viny"

2222 Hele už sem nechtěl s tebou debatovat ale budiž.

Takže se chytnem za ruce a přestanem dezinformovat oba, jo.

Bo tak samo ty nic nevíš o bankách, protože bys nemohl napsat tohle

"V případě změny banky je třeba každý jednotlivý souhlas s inkasem samostatně převést do jiné banky a pak ještě komunikovat s příjemci plateb aby si platby začali stahovat z jiného účtu".

Prosím přečti si něco o migraci účtu z banky do banky.

Pane Milane, už přesně vím kdo to SIPO tenkrát tak mohutně obhajoval*smich*

Končíme se SIPEM, páč dotaz zněl jinak.

Juro, bacha, již brzy budete označen trollem.

Milane, Trolla unesu, už jsem byl titulován i hůře*smich*

Ano dozaz zněl jinak "Jak platit za vodu,plyn, atd"

2222

milancukrar: Ano juraja se omluvil, ale co je platná taková omluva když s těmi lživými dezinformacemi ohledně SIPO klidně pokračuje dál a nehodlá s tím přestat. Taková onluva je výsměchem a nemá žáden význam.
Dotaz zněl "Jak platit za vodu,plyn, atd" a co je na tom až tak špatného, že jsem poradil platbu přes SIPO? Neměl jsem v úmyslu tu tím rozvíjet podrobnou diskuzi ohledně fungování SIPO a poplatků za to a proto jsem 27.06.24 12:11 zde napsal, že "Ohledně SIPO by se dalo diskutovat docela dost, ale to by bylo asi na jinou samostatnou diskuzi.". Nemohu za to, že juraja se rozhodnul to nerespektovat a začal tu šířit jeho nepravdy a dezinformaci ohledně SIPO na což se nedalo nereagovat když s tím navíc začal rýpat do mne.

juraja: "Prosím přečti si něco o migraci účtu z banky do banky." Už jsem nejednou převáděl mojí bankovní aktivity různě mezi bankami a na rozdíl od tebe dobře vím jak to funguje a co všechno a jak je třeba zařídit. V případě SIPO stačí ho v jedné bance zrušit a v jiné znova založít, ale trochu horší je to s inkasem kdy je třeba ještě komunikovat s inkasující stranou a požádat aby si peníze inkasovali z jiného účtu v jiné bance, ale to ty asi nebudeš schopen pochopit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zrušit sipo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]