Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
budu teď natírat střechu na chatě. Je to starý ocelový plech (cca 40 let), snad kdysi pozink, natíraný naposled tak před 15 lety nějakou syntetikou. Místy natěr drží, někde je sloupaný na čistý plech, někde už je plech rezavý jak liška.
Dotaz je, jaká by na to byla nejvhodnějsi barva.
Preferuji "jednošichtovku", ale pokud bude lepší co do výdrže klasická kombinace základovka+vrchní, tak to asi taky dám. Hlavně aby chytla i na ne úplně dobře očistený povrch (i když snaha bude) a chvíli tam vydržela.
Co jsem tak sondoval na internetu, tak zatím mám níže uvedené favority:
- Fest-B na střechy 2v1 (tam je trošku problém, že kus střechy, na který dojde cca za rok, je hliník, a tohle je barva na primárně na železo).
- Eternal - tím jsem dělal střechu na kůlně a docela drží (je ale problém, že je akrylátová (=vodou ředitelná) a na střeše je stará syntetika, což nevím, jak by si sedlo).
- PRIMALEX barva na střechy Metal 3v1
- FORTICOAT Antikorozní Rychleschnoucí Email 2v1 - tuhle barvu mi radí místní drogerie, prý to používají České dráhy (resp. SŽDC) skoro na všechno a že je to vyzkoušené a levné.
Předem díky moc za Vaše rady!
Jak je něco universál, tak to není tak kvalitní, protože to má plnit více úloh. Stejně tak jako dva, nebo tři v jednom. Není nad základ a vrchní barvu. Ale na střechu i na spodek auta mám nejlepší zkušenost s barvou Alkyton. Ta barva působí pocitem pružného povrchu, což je velká výhoda. Pokud se bude vyrábět, jinou barvu pro venkovní použití už nechci. V tomto případě cenu neřeším.
Asi nemusíme psát, že základem je řádné očištění střechy, aby nevznikly zbytečné puchýře a neloupalo se to zase a znovu...
Na staré rýny jsem před 15ti lety použil ALKYTON a i když jsem tomu dával dočasných 2-4 roky, ještě dnes je bez potíží na domě.
Zdravím,
Než jsem dal novou krytinu (hliníkovou)tak jsem pozinkovou střechu natíral touto barvou univerzalni-barvy.heureka/... ,doporučuji dvě vrstvy ,jen docela trvá než se celý obsah plechovky dobře rozmíchá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.