Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní domek - úřad chce projekt

Od: vilem14 odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, mám ve vlastnictví pozemek který je vedený jako zahrada. Měl jsem plán si tam postavit betonovou desku a na ni plechový zahradní domek (montovaný,z internetu). Vyplnil jsem oznámení záměru, všech dalších 10 papíru a problém je v tom že úřad chce přesné rozměry a dokumentaci k tomu plechovému domku. To mi samozřejmě nikdo nepošle, jak česká tak polská firma nic takového nenabízí. Existuje nějaké jiné řešení?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Rozměry máš, tak to nakresli, pochybuju že na tohle budou vyžadovat projekt od projektanta..

Taky si myslím, že na podobnou boudu snad nepožadují projekt od projektanta. Zjistil bych si, jak se dělají technické výkresy a namaloval si to sám. Pokud budou dělat na SÚ potíže, tak bych zkusil sehnat plány něčeho podobného a upravil to na správné rozměry, pochybuju, že to pak přijedou nějak podrobně zkoumat. Každopádně požadavky na stavbu větší psí boudy už mi připadají poněkud šikanózní.
Někde jsem četl, že úřední šiml by se prý měl redukovat :-D

vilem14
hodnocení

No já to právě nakreslil. Úřednice na mě hleděla kde mám jako zakótovaná okna s přesnými rozměry, ať výkres dodám až to budu mít v pořádku. Že když prý dojde na lámání chleba a nebude to sedět tak by byl průser.Neskutečná šikana..
K čemu jsou úřadu rozměry oken u větší psí boudy? Nakonec ještě budou prudit s barvou oken. To už mám taky za sebou.

hodnocení

2x

Polska forma ma urcite vyrobnu dokumentaciu, kde su rozmery. Urcite to nerezu a nemontuju podla fazy Mesiaca.

km
hodnocení

0x

bylo toto třeba vůbec řešit s úřadem?
myslím, že výrobce by nějakou dokumentaci měl mít, když s tím jde na trh

tm
hodnocení

0x
1) je to nutné řešit se stavebním úřadem?
2) pokud ano, samozřejmě, že k žádosti musíte dát projektovou dokumentaci. Podle čeho by to úřad posoudil?
3) vy koupíte domek, o kterém nemáte dokumentaci, rozměry, nějaký výrobní list?... ti jste si mohli stlouct sami
vilem14
hodnocení

Já potřebuji tu dokumentaci dřív než bude domek nebo bouda stát (pořád mluvím o montované plechové boudě) představuji si to tak že budu mít připravenou betonovou desku , potom přijede firma a mou objednaný domek na desku namontuje
hujer

Si protiřečíš: Udělám desku ... a firma na ní přimontuje domek. Velikost desky bude asi jaká? Když nevíš rozměry...

km

Dáte nám odkaz na ten domek? Píšete domek, ale mi nevíme, jestli je to bouda na nářadí o velikosti 4 m2 a nebo dvougaráž s dílnou 70 m2.
Prodejci nebo výrobci té boudy jste si o dokumentaci už napsal, že jo?

vilem14
hodnocení

Měl jsem vybrané tohle sbazar.cz/... , výrobce říká že dokumentaci neposkytuje .. polský výrobce nekomunikuje pro jistotu vůbec.
vilem14
hodnocení

Velikost desky samozřejmě vím , 5x4m .. to úřadu nestačí a chtějí i projekt toho domku

@vilem14 na webových stránkách prodejce jsou všechny venkovní rozměry. Tak si sežeňte projektanta, který Vám ten projekt podle skutečnosti navrhne a zakreslí do situace stavbu. K tomu by vám stejně nestačila dokumentace od výrobce, i kdyby jí poskytoval.

Opět jasný důkaz, že kdo se moc ptá, moc se dozví.
Za chvilku se nebude moci postavit ani psí bouda bez úředního kolečka.
km

kvuli tomuhle řešit projektanta mi přijde úplně mimo. domluvil bych se na úřadě a dodal bych jim nějakou základní výkresovou dokumentaci, oni prostě potřebují vidět rozměry, materiál a situaci. nakreslil bych si to sám.

hodnocení

0x
Debatu s úřadem bych ukončil. Nastudujte si podmínky za jakých okolností můžete postavit stavbu, protože ne všechno je nutné řešit a pak to nechte firmu postavit.

2024
hodnocení

0x
Tušil bych, že výrobce musí mít k onomu domku výrobní dokumentaci i s rozměry.
A Vy si pak jistě do katastrální mapy obdélníček s pár kótami zakreslit jistě umíte.

hodnocení

0x

Problém je v tom, že neumíte se stavebním úřadem komunikovat po jejich. Když budete přesně vědět o co jim dle stavebního zákona jde, jste doma. Na to stačí situace pozemku s hranicemi , zakótování půdorysu s odstupy od hranic a technická zpráva, sestávající se z informací , které jsou běžně dostupné na internetu. Jednoduše montovaná konstrukce , kterou si provedete svépomocí na předem připravenou základovou desku. Rozhodující je výměra, jedno podlaží a odstupy od hranic pozemku. Pak je stavební úřad to posoudit a vydat souhlas se stavebním záměrem

7x

Presne tak a kdyz @vilem14 neumi komunikovat se SÚ, stale si muze zaplatit prostrednika komunikatora, ktery to za nej rekneme za drobnou uplatu treba 3000,- Kc se SU vykomunikuje :)

Idealne nejaky autorizovany stavebni technik to se SÚ za 5000,- za vildu vykomunikuje v topu

Jenom je ještě potřeba toho autorizovaného inženýra aby uměl komunikovat v terminologii nového stavebního zákona, jinak je to guláš.Bez prostudování nových zákonů jsem také úplně ztracený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]