Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, zda by mi někdo neporadil s vyřešením ložnice (dětský pokoj) klasického panelového bytu 3+1. Při vstupu do bytu mini předsíň, po levé straně straně dveře do obývacího pokoje a dveře do kuchyně. Vpravo úzká chodba (ve které po levé straně chodby WC + koupelna), na konci chodby ložnice a vpravo dětský (studentský) pokoj. Potřebovala bych pomoc se zařízením (změna dispozic, barvy) studentského pokoje. Problémem je úzký pokoj (cca asi 12m2). Chci zachovat dřevěnou palandu umístěnou v současné době na pravé straně u stěny pokoje. Další nábytek je za dveřmi - knihovna a šatní skříně (po pravé straně stěny pokoje) z idea nábytek v barvě buku stůl mám u zdi před palandou. a po levé straně ještě 2 napůl prosklené knihovny. Děkuji moc za nějaké nápady, palandu opravdu nechci zrušit (buď pro případné návštěvy, či návratu sourozence), to je ale problém celé místnosti, která je pak dost tmavá, není zde moc světlo, orientace pokoje na východ. Díky za podněty a nápady, barvy, a typu podlahy, a taky za možnost je možné takový úzký a malý pokoj zútulnit, díky kecalka
To není až tak strašné. Viděl jsem v o něco málo menším pokoji se stejnou orientací i oknem ale dvěřmi na stěně proti oknu následující řešení:
Stůl umístěn pod okno. Jedině tak budete mít v pokoji dost světla a nepřijdete o místo.
Palandu bych z pravé strany přehodil nalevo a zaměnil tak polohu s oběmi knihovnami. Přijde mi nepřirozené při jenom nakouknutí do pokoje hned vidět na postel. Takto by v pokoji mělo vzniknout nejen dostatek prostoru, ale také světlo v celé místnosti.
S barvami a podlahami nedokáži poradit. Je potřeba znát barvy knihoven, skříní, stolu, židlě, palandy, dveří. Jedná-li se o panelák, pak záleží jen na tom, kolik jste ochotna do rekonstrukce vrazit peněz. Vymalovat si člověk zvládne sám, ale plovoucí podlaha je dosti drahá.
Kecalko, byl by problém pokoje /ložnice/ prohodit? V to čtvercovém pokoji by mohly být palandy v rohu vlevo za dveřmi. To mně jen tak napadlo, co na to říkáte? PT /stařenka/
to se mi právě nelíbí, musela by se palanda obcházet a stůl přímo pod oknem ...to bych nemohla otevřít vůbec okno a podívat se z něj zřejmě to co tam je, asi bude muset tak zůstat
všechno v barvě buku, jen modrá otočná židle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.