Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosakuje spára dlažby?

Od: jmlc® odpovědí: 10 změna:

A zase o mém RD, které mi stavěli "šikulové".

10 let jsme se sprchovali výjimečně. Vloni se sprcháč začal používat víc až pravidelně a měl několik problémů, takže jsme se rozhodli k rekonstrukci. Vybouchal jsem spodní řadu obkladaček a natřel chybějící hydroizolací, vyměnil se i sprchový kout a vše se pořádně vyčistilo před novým spárováním a silikonem...

ALE dlažba zůstala původní a vypadá to tak, že právě spára dlažby je vadná. Jakoby natahovala vlhkost a přenášela ji do stěny, ale hlavně vně sprcháče, kde se tvoří malé kaluže.

Z logiky stavu, mých znalostí a zkušeností - závadu vidím ve špatné spáře, možná nějak degradované nebo od počátku vadné...

Jaké byste doporučili nedestruktivní řešení? Nechci vybourat celou koupelnu ani ničit nový sprchový kout...

Napadla mne možnost nějak naimpregnovat savý materiál - tj. spáry. Pokud má někdo podobný názor a případně zkušenost, doporučí mi i konkrétní impregnaci nebo jiný materiál k vyřešení vady?

Prosakuje spára dlažby?
Prosakuje spára dlažby? #2
Prosakuje spára dlažby? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkoušel jsem prosakující spáry v koupelně zalepit lepidlem D3 na dřevo (vlastně hustá penetrace) , nebo možná to bylo přímo penetrací, už se nepamatuju, ale stejně se pod tím drželo vlhko a plesnivelo to.
hodnocení

:( Díky za tuto odpověď - právě se bojím, že když to "zalepím", bude to sálat o kus dál...

gg*
hodnocení

1x
Nezdá se mi pravděpodobné, že by spárovačka sála vodu a pak mimo sprcháč by ji pouštěla ven. Hledal bych netěsnost.
hodnocení

tu jsem hledal u předchozího sprcháče a protože jsem nenašel, šlo to všechno ven - tedy sprcháč nový a obkladačky v první řadě.

ALE ta vlhkost se fakt jakoby vysráží až po osprchování na druhé straně vně spr.koutu právě mezi dlažbou

gg*
Po doplnění foto beru zpět. Já mylně předpokládal, že je tam vanička.

hodnocení

0x
Problem bych hledal u utazeni sifonu nebo podlahove vpusti, pripadne prechodu mezi dlazbou a vpusti. Dlazba a obklad je po obvodu zasilikonovana?
hodnocení

spára dlažba-obklad i kolem kanálku jsou vyčistěny, nově zasilikonované

hodnocení

0x
Možná to raději vyfoťte. Nejedná se pouze o kondenzaci na chladném podkladu po sprchování. kdy se vzduch ohřeje a nasytí vodní párou?
hodnocení

nene - je to na dvou částech v místnosti, vyfotím asap

hodnocení

0x

Já bych kus té nejproblematičtější spáry odstranil a podíval se mezi dlaždice, sledoval bych, odkud se tam bere voda, jestli tam není nějaký kanálek, kterým po koupání přitéká voda. Spárovačka tu vodu pravděpodobně nepřivádí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]